CRS wil aantal Towers bij tankstations verder uitbreiden


De Towers zijn van een goed afstand zichtbaar en de verkoopresultaten op locatie van de producten zijn goed

Petrol - Convenience Retail Solutions (CRS), onderdeel van Lekkerland, heeft inmiddels negen zogenaamde Towers geplaatst, maar er komen er dit jaar meer bij. Deze onbemande shopoplossing speelt in op de missie van CRS om tankstations attractiever en relevanter te maken.

De Tower biedt met de vendingautomaat de reizende consument de mogelijkheid om 24/7 iets te eten of te drinken te kopen. De eerste resultaten laten volgens CRS een mooie mix zien van aankopen, afhankelijk van de tijd en het aanbod. Door middel van het enorme digitale scherm bovenop de Tower is er goed te sturen op de behoefte van de consument op bepaalde momenten. ‘Op die manier is er voor ieder moment en voor iedere consument een passend aanbod,’ aldus CRS. Wat dat betreft werkt de call to action middels de screens en het aanbod goed. Zeker tegen de achtergrond van de rotatie van de sku’s versus klassieke tankstations.

Rockstar Tower

De marketingwaarde van de torens is groot, laat CRS weten. Een tweetal is zelfs volledig gewrapt als Rockstar Tower ter promotie van het nieuwe energydrankje van Vrumona. De diverse Towers kennen een modulair ingevuld assortiment van dranken tot food producten. Volgens CRS laten de Towers een stijgende lijn zien in omzet. Daarnaast tonen ze aan dat de combinatie van activatie, impuls in combinatie met directe beschikbaarheid, goed werkt. Mede daardoor ligt de rotatie van de producten relatief hoog in verhouding tot de traditionele tankstations.

De meeste Towers zijn geplaatst bij tankstations langs de snelweglocatie. Er zitten voor dit jaar nog diverse plaatsingen van de Towers in de pijplijn.

Bron: @FoodClicks

De volledig gewrapte Vending Tower bij De Haan Minerale Oliën in de kleuren van Rockstar
Lokaal afgestemd assortiment in de vendingautomaten

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eerste PostNl Businesspoint bij Shell Serva Amersfoort

Petrol – De ruimte was er en de motivatie om iets meer met postbussen te doen was er. Na het faillissement van kantoorboekhandelsketen Office Center kwam er in de keistad ruimte voor een nieuw PostNL Businesspoint. Shell Serva in Amersfoort zag er brood in, maar wilde van de ruimte wel iets meer maken dan een ‘truttig puntje van PostNL’.

Lees berichtCRS-Vending Towers gewrapt als Rockstar Tower

Activatie – Rockstar Energy Drink is geïntroduceerd en dat moet het land weten ook. In samenwerking met Convenience Retail Solutions (CRS), een onderdeel van Lekkerland, is samen met frisdrankproducent Vrumona een Rockstar Energy Drink Vending Tower neergezet bij een locatie van De Haan Minerale Oliën.

Lees berichtSWO De Splinter wijzigt naam in GemaQ en gaat adviseren

Petrol – De wereld van tankstations verandert en dus verandert SWO De Splinter. Niet alleen krijgt de inkoop- en samenwerkingsorganisatie een nieuwe naam, ook de dienstverlening wordt uitgebreid. Er moet meer maatwerk worden geleverd voor de leden, zei voorzitter Rob van Herpen. Voor de nieuwe naam, is een oude naam nieuw leven ingeblazen, namelijk GemaQ.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid