De Pindakaaswinkel komt met eigen dispenser


Introductie – Na anderhalf jaar ontwikkelen is De Pindakaaswinkel er in geslaagd een dispenser te ontwikkelen voor hotels en bedrijfsrestaurants. Pindakaas laat zich moeilijk door een dispenser verpompen vanwege de dikte van het product.

De Pindakaaswinkel wilde met een dispenser komen omdat per 1 januari 2024 de plastic cups niet meer mogen. Een duurzame oplossing voor locaties waar veel pindakaas wordt gebruikt lag daarom voor de hand. Michiel Vos van De Pindakaaswinkel: “Dispensersystemen voor de horeca bestaan natuurlijk in alle vormen en maten maar, een dergelijk systeem voor pindakaas ontbrak nog omdat het heel lastig is om een kwalitatief goede pindakaas te verpompen vanwege de dikte. Na 1,5 jaar ontwikkelen is zijn we de eerste die het is gelukt, daar zijn we trots op”.

20 hotels

Voor de dispenser is er een XXL pot pindakaas van 1600 ml gebruikt, per portie komt er 16 ml pindakaas uit. Vos: “We hebben meerdere systemen getest bij verschillende hotels en zo de pindakaasdispenser goed kunnen ontwikkelen. We hebben gekozen voor een rvs houder met stevige basis”. De dispenser alleen aan de buitenkant schoongemaakt te worden. Op dit moment is de dispenser al bij ruim 20 hotels in gebruik. De dispenser en de XXL potten zijn rechtstreeks bij De Pindakaaswinkel te bestellen. Beschikbaarheid bij de groothandels volgt op korte termijn.

Elf winkels

Michiel Vos opende 7 jaar geleden de eerste Pindakaaswinkel ter wereld in het pand achter zijn huis aan de Czaar Peterstraat in Amsterdam. Al van jongs af aan is deze ex bioboer groot pindakaasfan. Toch miste hij variatie in het bestaande aanbod. Na een aantal succesvolle testen besloot de Pindabaas er serieus werk van te maken met 10 smaken zelf gemaakte pindakaas. De eerste Pindakaaswinkel opende in 2016 de deuren. Er zijn nu elf winkels, maar daarnaast is De Pindakaaswinkel ook als shop-in-shopconcept terug te vinden op talloze plekken in Nederland.

Bron: De Pindakaaswinkel/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht

Sodexo en WNF zetten ‘aardig eten’ op de kaart

Catering - Vanaf  maandag, 15 april, gaan food & facilitair dienstverlener Sodexo en WWF-NL een samenwerking aan om Nederlandse werknemers duurzamer en gezonder te laten eten. Met deze samenwerking worden in ruim 100 bedrijfsrestaurants gerechten die minder impact hebben op natuurverlies en klimaatverandering onder de aandacht gebracht.

Lees bericht

CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht


Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht

Leo catering lanceert lifestyle visie met Mind&Health

Catering - Leo catering start met lifestyle visie, waarbij het streven naar een integraal gezonde levensstijl centraal staat. Leo catering is van mening dat het als cateraar meer kan bijdragen aan vitaliteit dan alleen met voeding en heeft daarvoor een partnership gesloten met Mind&Health.  

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid