De Pizzabakkers komen met plant-based pizza
Formulenieuws – De Pizzabakkers komen in april met een plant-based pizza, die ontwikkeld is met een team van plant-basedspecialisten. De plant-based pizza, met de naam ’Nduja Vegana, staat vooralsnog tijdelijk op het menu.
De Pizzabakkers zijn, naar eigen zeggen, altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe pizza-varianten. Dit gebeurt aan de Plantage Kerklaan in Amsterdam waar het LAB staat van De Pizzabakkers. Op deze locatie worden ‘de grenzen van pizza opzocht, of zelfs opgerekt’. Dat gebeurt in samenwerking met de food-experts. Het LAB is een proeftuin waar volop wordt geëxperimenteerd, gepraat en geproefd tot een nieuwe variant groen licht krijgt, zo laat de pizzaketen weten. De nieuwste creatie uit dit LAB is een honderd procent plant-based pizza met de naam ’Nduja Vegana.
Bekende food-experts
De food-experts die door De Pizzabakkers werden uitgenodigd zijn elk een autoriteit op het gebied van plant-based eten en afkomstig van bedrijven als Upfield, Redefine Meat, LIVEKINDLY Collective, Van Gelder en Green Food Lab. Ieder van hen brengt zijn eigen expertise mee. Door in het LAB samen te sparren en vooral heel veel te proeven kwam er één overduidelijke winnaar uit de bus: de Pizza ’Nduja Vegana. ‘Deze plant-based pizza werd door alle deelnemende experts unaniem bejubeld’, aldus De Pizzabakkers.
De pizza ’Nduja Vegana is gebaseerd op de bestaande Pizza Picante e Gorgonzola van de Pizzabakkers, maar wordt bereid met een door henzelf ontwikkelde vegan variant van het pittige worstje ’nduja uit de Zuid-Italiaanse regio Calabrië, die qua smaak en structuur lijkt op de echte worst. Daarnaast is ook de Gorgonzola voor deze pizza volledig plantaardig.
Wensen
Op het menu van De Pizzabakkers staan twaalf vaste pizza’s en een wisselende pizza van de maand. In april zal dat de Pizza ’Nduja Vegana zijn. De roep om – en de noodzaak van – minder vlees en zuivel wordt immers steeds sterker, aldus De Pizzabakkers. Met deze plant-based pizza willen zij blijven voldoen aan de wensen van hun gasten. De verwachting is dan ook dat de pizza niet meer van het menu verdwijnt.
De Pizzabakkers staan bekend om hun pizza’s met dunne, krokante bodem volgens ambachtelijk Romeins recept, belegd met verse Italiaanse ingrediënten. Het concept is Pizza & Prosecco: een glas bubbels bij de pizza, óók op een doordeweekse dag. De eerste vestiging opende in 2009 de deuren in Amsterdam. Al snel volgden meer vestigingen en inmiddels zitten de restaurants van De Pizzabakkers door heel Nederland.
Bron: De Pizzabakkers/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Horecava 2025 met 700 exposanten het grootste horeca event
Vakbeurzen - Maandag 13 januari openen de deuren van Nederlandse grootse horecavakbeurs de Horecava in de Rai in Amsterdam. Vierdagen lang wordt dit de ontmoetingsplaats van de foodprofessionals in de wereld van eten, drinken en buitenshuis verblijven. En – hoewel minder dan voorheen – nog altijd de oriëntatieplaats voor trends, ontwikkelingen en nieuwe producten.
Lees berichtPizza, kapsalon en frikandel meest populair bij Thuisbezorgd
Analyse - Meest populair zijn en blijven de guilty pleasures zoals pizza margherita, kapsalon en frikandel speciaal bij bezorgdienst Thuisbezorgd. Maar in toenemende mate zien we ook kipgerechten met een twist, zoals crispy chicken pops en de Koreaanse chicken torikatsu op de bestellijsten verschijnen. Net als de gezonde ontbijtjes én nachtelijke traktaties.
Lees berichtVernieuwde Shell Haarrijn bakt ambachtelijke pizza’s
Tankstation – Donderdag opende Shell Haarrijn langs de A2 de deuren van het totaal gerenoveerde station. Op de locatie worden als eerste Shell-station van Nederland pizza’s gebakken. Ook is het voor Shell het eerste station dat tijdens de verbouwing is opengebleven.
Lees berichtPizza Profs organiseert tweede Inspiratie Event
Verkiezing - Pizza Profs, het platform voor alle professionele pizzabakkers in Nederland, organiseert op maandag 28 oktober 2024 het tweede Pizza Inspiratie Event bij SVO in Houten. Op het programma staan onder meer demo’s door Tawfik el Shanwany (Nederlands Kampioen pizza bakken 2024) en sprekers zoals Wout Hooghiemstra (De Pizzabakkers).
Lees berichtHAK en Turff gaan studenten inspireren zelf te koken
Studenten – Afhaalmaaltijden zijn in trek bij uitwonende studenten. Zo’n 40 procent bestelt minimaal een keer per week eten. Het gaat dan vaak om pizza, sushi of een kapsalon. Ook geeft 35 procent van de studenten meer uit aan kant-en-klaarmaaltijden. Omdat deze maaltijden vaak te weinig groenten bevatten, slaan HAK en studenten-startup Turff de handen ineen om studenten vaker een maaltijd zelf...
Lees berichtVan Gelder sluit groentespeciaalzaak de Versmarkt
Versmarkt - Na bijna 50 jaar sluit Van Gelder de eigen groentespeciaalzaak de Versmarkt in Ridderkerk. De sluiting markeert het einde van een tijdperk voor dé groentezaak. Dankzij de groentezaak kon Van Gelder een halve eeuw geleden beginnen met het leveren aan een drietal horecaklanten.
Lees bericht