De Pizzabakkers komen met plant-based pizza


De Plant-based pizza van De Pizzabakkers die met hulp van diverse food0-experts is ontwikkeld

Formulenieuws – De Pizzabakkers komen in april met een plant-based pizza, die ontwikkeld is met een team van plant-basedspecialisten. De plant-based pizza, met de naam ’Nduja Vegana, staat vooralsnog tijdelijk op het menu.

De Pizzabakkers zijn, naar eigen zeggen, altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe pizza-varianten. Dit gebeurt aan de Plantage Kerklaan in Amsterdam waar het LAB staat van De Pizzabakkers. Op deze locatie worden ‘de grenzen van pizza opzocht, of zelfs opgerekt’. Dat gebeurt in samenwerking met de food-experts. Het LAB is een proeftuin waar volop wordt geëxperimenteerd, gepraat en geproefd tot een nieuwe variant groen licht krijgt, zo laat de pizzaketen weten. De nieuwste creatie uit dit LAB is een honderd procent plant-based pizza met de naam ’Nduja Vegana.

Bekende food-experts

De food-experts die door De Pizzabakkers werden uitgenodigd zijn elk een autoriteit op het gebied van plant-based eten en afkomstig van bedrijven als Upfield, Redefine Meat, LIVEKINDLY Collective, Van Gelder en Green Food Lab. Ieder van hen brengt zijn eigen expertise mee. Door in het LAB samen te sparren en vooral heel veel te proeven kwam er één overduidelijke winnaar uit de bus: de Pizza ’Nduja Vegana. ‘Deze plant-based pizza werd door alle deelnemende experts unaniem bejubeld’, aldus De Pizzabakkers.

De pizza ’Nduja Vegana is gebaseerd op de bestaande Pizza Picante e Gorgonzola van de Pizzabakkers, maar wordt bereid met een door henzelf ontwikkelde vegan variant van het pittige worstje ’nduja uit de Zuid-Italiaanse regio Calabrië, die qua smaak en structuur lijkt op de echte worst. Daarnaast is ook de Gorgonzola voor deze pizza volledig plantaardig.

Wensen

Op het menu van De Pizzabakkers staan twaalf vaste pizza’s en een wisselende pizza van de maand. In april zal dat de Pizza ’Nduja Vegana zijn. De roep om – en de noodzaak van – minder vlees en zuivel wordt immers steeds sterker, aldus De Pizzabakkers. Met deze plant-based pizza willen zij blijven voldoen aan de wensen van hun gasten. De verwachting is dan ook dat de pizza niet meer van het menu verdwijnt.

De Pizzabakkers staan bekend om hun pizza’s met dunne, krokante bodem volgens ambachtelijk Romeins recept, belegd met verse Italiaanse ingrediënten. Het concept is Pizza & Prosecco: een glas bubbels bij de pizza, óók op een doordeweekse dag. De eerste vestiging opende in 2009 de deuren in Amsterdam. Al snel volgden meer vestigingen en inmiddels zitten de restaurants van De Pizzabakkers door heel Nederland.

Bron: De Pizzabakkers/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Health Food Wall en LIVEKINDLY slaan handen ineen

Samenwerking - Health Food Wall, met de slimme fridges voor openbare ruimten, slaat de handen in een met plantaardige multinational LIVEKINDLY Collective. De samenwerking betekent dat het assortiment binnen de fridges wordt uitgebreid met de plant-based producten van Oumph! en LikeMeat.

Lees berichtDomino’s pizza ook vanuit de muur in Bobbejaanland

Leisure - Bezoekers van Bobbejaanland kunnen voortaan hun favoriete Domino’s Pizza uit de muur halen bij het pretpark. ADM Automaten heeft daar automaat geplaatst, die hetzelfde werkt als de standaard automaten, maar wel is aangepast aan het formaat van de pizza.

Lees bericht
Albron opent nieuw Italiaans street foodconcept Strada

Horecaformule - In Amsterdam Noord heeft Albron donderdag Strada Street Food Italiano geopend. In dit is een nieuwe, eigen concept van het horeca- en cateringbedrijf draait het vooral om pizza en worden verschillende varianten van plaatpizza’s aangeboden; food dat kan worden gedeeld.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid