Deliveroo biedt bezorgplatform voor producten HEMA en Shell


Bezorgservice – Naast het bezorgplatform voor Shell, waarover wij gisteren berichtten, start Deliveroo ook met on-demand bezorging van HEMA-producten. Ouderen en mensen die niet (gemakkelijk) de deur uit kunnen of willen gaan kunnen vanaf vandaag via Deliveroo een groot deel van hun producten online bestellen bij HEMA-winkels in Den Haag, Amstelveen en Leiden. Bij Shell gaat het om 17 Select-winkels in veertien steden in Nederland.

Volgens een woordvoeder van HEMA is er wel verschil tussen de locaties Amstelveen en Leiden en de locatie in Den Haag. Het verschil met de hofstad is dat er naast food, ook een deel non-food wordt verkocht. Of het bij de drie locaties blijft is nog niet te zeggen. HEMA meldt dat het een pilot betreft en er continue gekeken wordt om de bezorgservice verder uit te breiden naar andere steden.David Cooke, manager food en horeca bij HEMA: ‘Nu veel mensen thuis aan het werk zijn en kinderen online lessen volgen, kan je zomaar iets nodig hebben zonder direct de deur uit te kunnen of willen. Op deze manier kunnen wij consumenten helpen. Niet alleen gebak, rookworst en warme snacks, maar ook tandpasta, zeep, koffie en thee zijn op deze manier binnen 30 minuten in huis.’ Klanten plaatsen hun bestelling voor HEMA via de Deliveroo-website en app, zoals dat met het bestellen van een maaltijd ook gebeurt. Bezorging wordt gedaan door Deliveroo-bezorgers.

Dagelijkse boodschappen

Bij de bestellingen bij Shell verloop dat exact hetzelfde. Bij die bestellingen gaat het om essentiële producten, zoals babyvoeding, wc-papier en handzeep. Deze worden vanuit zeventien verschillende Shell-stations in veertien steden thuis bezorgd. Otto van der Straaten, e-Commerce Lead bij Shell: ‘We willen op die manier iedereen die geen vitaal beroep beoefent, stimuleren om veilig thuis te blijven. Daarom bieden we deze nieuwe service aan zolang de intelligente lockdown duurt.’

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
De Broodjesbox opent eerste nieuwbouwlocatie

Petrol – Het Broodjesbox-concept van Jan Knol en Ruud Sievers heeft de eerste nieuwbouwlocatie geopend. De vestiging in Vriezenveen is de vijfde locatie van het ondernemersduo. De nieuwe lunchshop opende onlangs bij Shell Hazenpad aan de N36, aan de oostzijde.

Lees bericht

Groei bezorgformules dé ontwikkeling in food van 2021

Foodservice – De explosieve groei van bezorgformules voor boodschappen en maaltijden is dé ontwikkeling van 2021 in de Nederlandse foodmarkt. Dat laat de FSIN Food500 2022 zien. Het Food Service Instituut Nederland (FSIN) publiceert dit overzicht van de vijfhonderd foodbedrijven met de hoogste omzetten dit jaar voor het eerst sinds de coronapandemie.

Lees bericht


© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid