Dennis van Asselt nieuwe directeur Frituurcentrum


Dennis van Asselt (directeur Nederlands Frituurcentrum)

Benoeming - Dennis van Asselt (42) is de nieuwe directeur van het Nederlands Frituurcentrum (Frituurcentrum). Van Asselt gaat aan de slag om het kennis- en innovatieplatform voor friturend Nederland verder de toekomst in te brengen. Ook gaat hij een rol spelen bij zaken die het Frituurcentrum uitvoert in opdracht van ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders.

Van Asselt kent de frituurbranche. Tot eind vorig jaar was hij chef-redacteur van vakblad Snackkoerier. Hij is zowel opgeleid kok als journalist en was in beide disciplines jarenlang actief. “De frituurbranche is onderdeel van de Nederlandse cultuur”, zegt Van Asselt. “Het is een sector met veel bedrijven en producten waar we trots op mogen zijn. Door mijn werk ben ik nog meer verbonden geraakt met de branche en de ondernemers. Het Nederlands Frituurcentrum is hét platform voor kennis en innovatie, dus voor mij de plek om mijn carrière voort te zetten en deze prachtige branche verder te helpen.” 

De nieuwe uitvoerende directeur neemt een belangrijk deel van de werkzaamheden over van Frans van Rooij, die sinds de start in 2014 aan het roer stond van het Frituurcentrum. Door de komst van Van Asselt kan Van Rooij zich volledig focussen op zijn taken als directeur van vakvereniging ProFri. Het Nederlands Frituurcentrum is in 2014 ontstaan als uitvoeringsorgaan van ProFri en heeft als zelfstandige organisatie de taak om de groei en professionalisering van de frituurbranche en daarmee de individuele cafetaria, snackbar en frituur te stimuleren.

Bron: Frituurcentrum/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Alide van Toor beoogd opvolger Frans van Rooij bij Profri

Benoeming – Alida van Toor (1965) is voorgedragen als beoogd voorzitter van Vereniging Professionele Frituurders (ProFri). Zij volgt daarmee Frans van Rooij op die terugtreedt als voorman van de vakvereniging. Van Toor was van 2006 tot eind 2022 eigenaresse van cafetaria De Halte in Meerkerk.

Lees bericht


ILT gaat strenger controleren op naleving SUP-regels

Controle - De ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) gaat cafetaria’s strenger controleren op de naleving van de nieuwe verpakkingsregels, de zogenaamde Singel Use Plastic (SUP)-regels. Daarvoor waarschuwt vakvereniging ProFr, die daarover bericht heeft ontvangen van de inspectiedienst.

Lees bericht

Foodsector blij met uitblijven strenge controle verpakkingsregels

Politiek – CBL en branchevereniging ProFri voor professionele frituurders zijn blij met de uitspraak van demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat over het in de ijskast zetten van de controles op de nieuwe verpakkingsregels. Zij heeft besloten dat deze weliswaar blijven, maar dat de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) ze niet streng gaat controleren. Ook het...

Lees bericht

Frans van Rooij vertrekt als directeur ProFri

Persoonlijk – Frans van Rooij, directeur van branchevereniging ProFri, heeft tijdens de algemene ledenvergadering van de vereniging voor professionele frituurders, bekendgemaakt dat hij al zijn functies neerlegt. Een opvolger is nog niet gevonden.

Lees bericht


ProFri haalt met Rational 50-ste partner binnen

Cafetaria – Vakvereniging ProFri haalde onlangs met Rational de vijftigste partner binnen. ProFri-directeur Frans van Rooij ziet de mijlpaal als signaal dat er steeds meer herkenning en erkenning komt voor de inzet die de vereniging levert voor de frituurbranche.

Lees bericht

Ook veel ondernemers dupe faillissement Hagu

Faillissement – Het faillissement van groothandel Hagu treft ook veel ondernemers. Dat laat vakvereniging ProFri weten, die door meerdere bezorgde leden is gebeld. Het gaat vooral om ondernemers die vooraf artikelen besteld en betaald hebben en die later zouden worden afgeleverd.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid