Derde editie van drankenfestival Art of Drinks


Met een ticket voor 35 euro kunnen bezoekers wijnen, bieren, whisky’s, rum en andere (non-alcoholische) spirits proeven / Foto bij: Art of Drinks

Event - The Art of Drinks is terug voor zijn derde editie. Het jaarlijkse drankenfestival, dat in het wekend van 28 oktober plaatsvindt in de Gashouder op het Westerpark is de plek om nieuwe spirits te ontdekken of met vrienden te proosten met verrassende dranken. En met bijna 90 stands, proefpaspoorten en een innovatieplein valt er veel te ontdekken.

Het event is bestemd voor zowel professionals als liefhebbers, of je nu hobby-vinoloog, cocktail-aficionado of whiskyliefhebber bent. De zaterdag is het event voor het publiek toegankelijk. De zondag en de maandag zijn besloten voor vakhandel en horeca.

Op The Art of Drinks kan iedereen nieuwe dingen ontdekken en proberen. De beurs brengt ieder jaar de meest uiteenlopende dranken en spirits samen, die bijna allemaal gratis te proeven zijn. Met een ticket nip je proefglaasjes bij zo’n 90 stands. Dit jaar verzamelde The Art of Drinks bijna 25 wijnhuizen uit de hele wereld die zo’n 400 verschillende wijnen schenken, 40 whiskymerken met zo’n 300 verschillende whisky’s en nog zo’n 20 stands waar andere verrassende dranken en spirits te proeven zijn, met en zonder alcohol.

Ticket

Met een ticket voor 35 euro kunnen bezoekers wijnen, bieren, whisky’s, rum en andere (non-alcoholische) spirits proeven. Daarnaast hebben de echte liefhebbers de kans om voor een klein bedrag exclusievere spirits te proberen. Zo gaan onder andere de Tomintoul 40 years Quadruple Cask, XOP Invergordon 55 years single cask en The Glenturret 30 years open.

Ontdekkingen

Het proefpaspoort stuurt avontuurlijke drinkers dit jaar op een tour langs vijf verschillende stands om daar extra bijzondere wijnen of spirits te proberen. Wat precies op de kaart staat is vooraf niet bekend. Het proefpaspoort komt in zeven thema’s: Wines Around The World, Single Malt Premium, Single Malt PremiumPlus, Single Malt Ultrapremium, Rum Premium, Rum PremiumPlus en Spirits Around The World.

Japan is gastland op The Art of Drinks. Sakenomism creëerde daarom een sectie op het festival waar sake, shochu en Japanse whisky te drinken zijn en seminars over deze Japanse spirits gegeven worden. Daarnaast doen bezoekers van de beurs wat extra kennis op tijdens de verschillende tastings. Zo deelt David Trampe alles over zijn geliefde mezcal en geeft Argentijnse huis Phebus een wijnproeverij.

Ticket en proefpaspoorten zijn te bestellen via TheArtOfDrinks.nl.

Bron: Art of Drinks/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Diageo komt met acht limited editions single malts whisky’s

Introductie - Drankproducent Diageo lanceert donderdag “Spirited Xchange”, de Special Releases Single Malt Scotch Whisky-collectie van 2023. De collectie, bestaande uit acht exclusieve single malt whisky’s, komt tot leven door de unieke illustraties op het verpakkingsmateriaal, gecreëerd door kunstenaars.

Lees bericht


11 wijnmakers uit Lage Landen bekroond met ereprijs

Wijnkeuring - Stichting Wijninstituut Nederland heeft elf wijngaardeniers uit Nederland en België een ereprijs toegekend. De ereprijzen zijn gekoppeld aan de uitslag van de Wijnkeuring van de Lage Landen 2023. De makers van wijnen met de hoogste score in elke categorie ontvangen deze bijbehorende prijs.

Lees bericht

Delta Wines met Gato Negro wijnpartner van Concert at Sea

Festival - Delta Wines is met het Chileense merk Gato Negro van wijnproducent VSPT Wine Group, wijnpartner van Concert at Sea. Tijdens het driedaags muziekfestival op de Brouwersdam in Zeeland worden de Gato Negro wijnen geschonken bij alle barren. Ook is er speciale 'Gato Negro Wijnbar & Bites' op het strand, waar ook de nieuwe alcoholvrije Gato Negro Sauvignon Blanc wordt...

Lees bericht

Whiskyplatform Malts.com start in Nederland en België

Gedistilleerd - Malts.com, is het nieuwe online verzamelpunt voor de whiskyliefhebber. Op het platform is alles te vinden over de meest exclusieve Schotse whisky’s, maar kan ook de beginnende whiskyliefhebber terecht. Het platform staat daarnaast in direct contact met de whisky-distilleerderijen, zodat een bestelling plaatsen of zelfs een tripje naar de makers geen probleem is.

Lees bericht


Ontdek de nieuwste dranken op The Art of Drinks 2022

Event - The Art of Drinks brengt voor de tweede maal de mooiste drankmerken ter wereld samen in de Gashouder in Amsterdam. Op zondag 30 oktober en maandag 31 oktober 2022 kunnen professionals in de drankindustrie proeven van de beste producten en kennismaken met de nieuwste horecatrends.

Lees bericht

Delta Wines neemt meerderheidsbelang in Delta Fijne Wijnen

Overname -  Delta Wines heeft een meerderheidsbelang genomen in het Belgische Delta Fijne Wijnen. Joris Snelten , CEO van Delta Wines en Ralph Zopfi  (Managing Director Delta Wines) hebben onlangs deze overeenkomst met Thomas de Fonseca , CEO van Delta Fijne Wijnen, gesloten. Door de overeenkomst is Delta Fine Wines nu ook actief in België.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid