Druk bezochte Sial Parijs bijna op niveau van 2018
_1024_768_90.jpg)
Vakbeurzen – Levensmiddelenvakbeurs Sial Parijs heeft de deuren gesloten met een uiterst positief resultaat, laat de organisatie weten. Met meer dan 7.000 exposanten uit 127 landen en 265.000 bezoekers haalde de editie 2022 bijna het niveau van 2018, de beurs voor de pandemie. Terwijl sommige landen nog wel reisrestricties kennen.
De onlangs gehouden internationale beurs in Villepinte net boven Parijs startte dit maal voor het eerst op zaterdag. Nicolas Trentesaux, Managing Director van het SIAL Network, noemde de beurs een wereldwijde laboratorium van voedselinnovatie in al zijn facetten. “De agrofoodindustrie heeft haar veerkracht getoond en zijn ongelooflijke vermogen om de enorme uitdaging van het voeden van 10 miljard mensen tegen 2050 te omarmen, met oog voor het behoud van de planeet en de ethiek”, aldus Trentesaux.
SIAL Paris is een unieke en complete mix van ervaringen op het gebied van voedsel. Deelnemers zijn grote gerenommeerde bedrijven, maar ook startups. Het aanbod was gebaseerd op premium producten, producten gebaseerd op duurzame productie en meer toegankelijke producten, voor consumenten die zowel plezier willen beleven aan de consumptie, maar ook op zijn gezondheid en op zijn koopkracht willen letten.
Gedurende 5 dagen waren er 120 internationale officiële bezoeken, waaronder 3 Franse ministers. Ook de Nederlandse Ambassadeur in Frankrijk Jan Versteeg bracht een bezoek aan de beurs, en in dit kader werd er op 17 oktober een netwerkreceptie georganiseerd op het Nederlands paviljoen. Voor het eerst was Italië het best vertegenwoordigde land op de SIAL met meer dan 800 exposanten. Ook was er deze editie een aanzienlijke aanwezigheid uit Europese landen en een zeer sterke aanwezigheid van Turkse, Amerikaanse, Koreaanse en Braziliaanse kopers. Zuid-Korea was met 132 merken vertegenwoordigd in het paviljoen. Deelnemers hier werden ondersteund door Koreaanse chef-koks en een gerenommeerde Franse chef-kok, Eric Trochon. Korea won ook een SIAL Innovation Grand Prix in de categorie Salty Grocery: kimchi. Nederland behoorde met ongeveer 180 exposanten, de grootste deelname ooit, tot de internationale toplanden op de beurs.
Bron: Sial/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Lex Marks volgt Jan Vugts op bij Victoria Trading
Benoeming – Inkooporganisatie Victoria Trading zet een nieuwe stap in haar ontwikkeling met de benoeming van Lex Marks als nieuwe Inkoopdirecteur. Marks, die de afgelopen acht jaar als Inkoopmanager bij de coöperatie werkzaam was, volgt per 1 maart aanstaande Jan Vugts op, die besloten heeft om de fakkel over te dragen.
Lees berichtColruyt gaat voortaan 200 horecaproducten aanbieden
Buitenland - Klanten in de Colruyt Laagste Prijzen-winkels in Brugge Sint-Pieters en Aalst gaan vanaf 1 februari een extra assortiment aantreffen van 200 producten die specifiek bedoeld zijn voor horecazaken. De producten komen uit het assortiment van Solucious. De Belgische discounter zegt dat het om een test gaat, maar laat ook weten dat zij verder willen groeien in de foodservicemarkt. De slagerijafdeling...
Lees berichtFoodservice groeide in 2024 met 4,1% door prijsverhogingen
Analyse - De foodservicemarkt had in 2024 last van een regenachtig voorjaar en een consument die de hand op de knip hield. De omzet van de totale markt voor Foodservice (Klassieke Horeca, Gemak, Catering) kwam daardoor vorig jaar uit op €22.177 miljoen. Feitelijk betkende dat een bescheiden groei van 4,1% ten opzichte van de 12,1% groei in 2023. De omzetgroei was uitsluitend het gevolg van...
Lees berichtVan Staveren opent in Dronten derde Jitha’s Deli
Formulenieuws – Van Staveren heeft in Dronten deze week een derde locatie geopend van Jitha’s Deli. De opening werd verricht door algemeen directeur en naamgever Jitha van Staveren en foodspecialist Jeroen van de Meijs, die verantwoordelijk is voor de implementatie van het foodconcept Jitha’s Deli.
Lees berichtHoresca Lieferink neemt Horesca Meppel over
Overname – Horesca Lieferink neemt alle aandelen over van Horesca Meppel B.V. Horesca Lieferink zal gevestigd blijven in Meppel en van daaruit de werkzaamheden continueren, zo laat Ronald Lieferink, eigenaar van Horesca Lieferink Groep, weten.
Lees berichtHOMiES en The Category & Trade Company bundelen krachten
Samenwerking - Foodservice HOMiES, het nieuwe platform dat foodservice professionals wil samenbrengen en The Category & Trade Company (CTC) zijn een strategische samenwerking aan gegaan. Daarmee is CTC de eerste officiële kennispartner van Foodservice HOMiES. De samenwerking moet een stevige basis leggen voor een gezamenlijke missie om de sector te versterken en vooruit te helpen.
Lees bericht