Druk bezochte Sial Parijs bijna op niveau van 2018


De openingshandeling voor het eerst op zaterdag bij de Sial 2022

Vakbeurzen – Levensmiddelenvakbeurs Sial Parijs heeft de deuren gesloten met een uiterst positief resultaat, laat de organisatie weten. Met meer dan 7.000 exposanten uit 127 landen en 265.000 bezoekers haalde de editie 2022 bijna het niveau van 2018, de beurs voor de pandemie. Terwijl sommige landen nog wel reisrestricties kennen.

De onlangs gehouden internationale beurs in Villepinte net boven Parijs startte dit maal voor het eerst op zaterdag. Nicolas Trentesaux, Managing Director van het SIAL Network, noemde de beurs een wereldwijde laboratorium van voedselinnovatie in al zijn facetten. “De agrofoodindustrie heeft haar veerkracht getoond en zijn ongelooflijke vermogen om de enorme uitdaging van het voeden van 10 miljard mensen tegen 2050 te omarmen, met oog voor het behoud van de planeet en de ethiek”, aldus Trentesaux.

SIAL Paris is een unieke en complete mix van ervaringen op het gebied van voedsel. Deelnemers zijn grote gerenommeerde bedrijven, maar ook startups. Het aanbod was gebaseerd op premium producten, producten gebaseerd op duurzame productie en meer toegankelijke producten, voor consumenten die zowel plezier willen beleven aan de consumptie, maar ook op zijn gezondheid en op zijn koopkracht willen letten.

Gedurende 5 dagen waren er 120 internationale officiële bezoeken, waaronder 3 Franse ministers. Ook de Nederlandse Ambassadeur in Frankrijk Jan Versteeg bracht een bezoek aan de beurs, en in dit kader werd er op 17 oktober een netwerkreceptie georganiseerd op het Nederlands paviljoen. Voor het eerst was Italië het best vertegenwoordigde land op de SIAL met meer dan 800 exposanten. Ook was er deze editie een aanzienlijke aanwezigheid uit Europese landen en een zeer sterke aanwezigheid van Turkse, Amerikaanse, Koreaanse en Braziliaanse kopers. Zuid-Korea was met 132 merken vertegenwoordigd in het paviljoen. Deelnemers hier werden ondersteund door Koreaanse chef-koks en een gerenommeerde Franse chef-kok, Eric Trochon. Korea won ook een SIAL Innovation Grand Prix in de categorie Salty Grocery: kimchi. Nederland behoorde met ongeveer 180 exposanten, de grootste deelname ooit, tot de internationale toplanden op de beurs.

Bron: Sial/@FoodClicks

Jack en Els van Strien van bakkerij Van Strien met één persoonscake en bananenbrood met 30% groente
Vitaminewater voor honden en katten op op de Sial te zien
Italië was een grote deelnemer, dus ook de pinsa was aanwezig

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws‘Horeca gedwongen tot accepteren lagere marge’

Onderzoek - Driekwart van de horecaondernemers kan de gestegen inkoopkosten en energieprijzen niet doorberekenen aan klanten. Ze voelen zich gedwongen een lagere marge te accepteren. Dat blijkt uit onderzoek van GROUP7 in opdracht van Foodservice Instituut Nederland (FSIN).

Lees bericht

In ‘bewogen Jumbo’-jaar doet La Place het goed

Jaarcijfers – Het overlijden van Jumbo-grondlegger Karel van Eerd, de gebeurtenissen rondom algemeen directeur en medeaandeelhouder Frits van Eerd en de perikelen rondom de supermarktprijzen, mede door inflatie, zorgden voor een bewogen Jumbo-jaar. De gebeurtenissen hadden veel impact, zo laat Jumbo weten in een toelichting op de jaarcijfers. La Place vormde een goede uitzondering. Met een omzet van €107 miljoen zit de...

Lees bericht

Groei plantaardig binnen foodservice zet door

Analyse - De inkoop van dierlijke producten (vlees en zuivel) in de foodservice heeft tijdens de covid-crisis een flinke klap gekregen, meldt ProVeg. En die daling geldt in die periode ook voor plantaardige vlees en zuivel, alleen heeft die vraag zich sneller hersteld. Sinds 2016 is de inkoop van plantaardig in foodservice verdubbeld.

Lees bericht


Drukke eerste dag bij Gastvrij Rotterdam

Vakbeurzen – Het was druk op de eerste beursdag van Gastvrij Rotterdam. De beurs die groter is dan de vorige editie, kende op bepaalde momenten zelfs opstoppingen in de gangpaden, wat tamelijk uniek is voor de Rotterdamse horecabeurs. De drukte liet zien dat het enthousiasme in de horeca groot is, ondanks de wellicht wat sombere geluiden over de nabije toekomst van...

Lees bericht

‘Foodprofessionals kijken uit naar SIAL Parijs’

Vakbeurzen - Van 15 tot en met 19 oktober is er weer een SIAL, in de Franse hoofdstad Parijs. Door de uitbraak van het coronavirus werd de editie van 2020 geannuleerd. De voorbereidingen voor de editie 2022 zijn nu in volle gang. SIAL event director Audrey Ashworth is vol vertrouwen over het succes van de beurs en weet dat de internationale bezoekers en aanbieders...

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid