Duizendste elektrische bezorgwagen van Picnic de weg op


Websuper - Online supermarkt Picnic heeft vandaag het duizendste elektrische wagentje de weg opgestuurd. De wagentjes zijn speciaal voor Picnic ontworpen en gingen in 2015 voor het eerst de weg op. Het duizendste wagentje gaat vandaag in Utrecht de weg op.

De mijlpaal maakt de online supermarkt ook koploper op het gebied van duurzame stadslogistiek, zo laat het bedrijf weten. De wagentjes reden tot nu toe ruim 12 miljoen elektrische kilometers, waarmee 1,7 miljoen kilo CO2 is bespaard. De meeste wagentjes rijden momenteel in de regio Rijnmond . Daar rijden er nu in totaal 120.

Verbeteringen

De wagentjes, ook wel electric Picnic vehicle (ePv) genoemd, kenmerken zich door de efficiënte route die zij rijden en door hun smalle omvang die geen verkeershinder veroorzaakt. Het hele bezorgproces is gedigitaliseerd, ook belading en routeplanning zijn optimaal gecoördineerd. In de loop van de tijd zijn steeds verbeteringen doorgevoerd. Zo is de ePv iets ruimer geworden, waardoor er nu vier lagen kratten in passen. Door de extra laag kunnen er in totaal 24 kratten met boodschappen mee. Ook de stabiliteit van de wagentjes is verbeterd

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



‘Picnic-klant bestelt steeds gezondere producten’

Analyse  – Nederlanders kiezen steeds vaker voor gezonde boodschappen als fruit en zuivel. Conference peren, Griekse yoghurt en tropisch fruit behoorden het afgelopen jaar tot de snelste stijgers op het boodschappenlijstje bij Picnic. Dat blijkt uit een analyse van de online supermarkt op basis van bestelgegevens van ruim één miljoen Nederlandse huishoudens.

Lees bericht


Verlies Picnic bijna verdubbeld door investeringen

Bezorging – Onlinesupermarkt Picnic heeft vorig jaar zijn verlies bijna verdubbeld. Het verlies van is vorig jaar gestegen van €114,7 mln naar €208,7 mln. Dat is vooral het gevolg van investeringen in de toekomstige groei van het bedrijf, zegt directeur Michiel Muller.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid