EAT.PEASY bezorgt nu landelijk plantaardige maaltijden

Plantaardig - Maaltijdservice EAT.PEASY breidt zijn bezorggebied uit van Rotterdam naar heel Nederland. EAT.PEASY maakt 100 procent plantaardige gerechten, die voortaan door PostNL Food landelijk worden bezorgd.
De gerechten zijn overal in Nederland te bestellen, met uitzondering van de Waddeneilanden en Kaag. Daarnaast introduceert het bedrijf een abonnementservice voor de geïnteresseerde die wekelijks diverse maaltijden thuisgestuurd wil krijgen. Iedere maaltijd bestaat uit minimaal 250 gram groenten.
Initiatiefnemer achter het concept is Maaike Stift, die vanwege darmproblemen op zoek ging naar een gezonder voedingspatroon. Voeding zonder vlees en lactose werkte goed bij Maaike en daarom wilde zij ook anderen helpen. Na afronding van de studie Plant-Based Nutrition begon ze met het koken van plantaardige maaltijden voor collega’s. En die gerechten vielen zo goed in de smaak dat zij in juli 2019 EAT.PEASY oprichtte.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Innergy brengt gezondere pomodorosaus voor schoolkantines
Catering – Cateraar Innergy in Zevenbergen is sinds begin deze maand de nieuwe naam van Catermaat De Reus. De naam staat voor de innerlijke energie die het cateringbedrijf drijft én voor de innerlijke kracht waar het eten en drinken voor zorgt. Na eerdere succesvolle introducties van Sweet Mustard Culidressing en Sweet Chilisauce, lanceert de schoolcateraar nu de Pomodoro & Peperone Culisauce.
Lees bericht‘Nederland koploper in gezonde vlees- en zuivelvervangers’
Onderzoek – Nederlandse vleesvervangers en plantaardige melk hebben gemiddeld een gezondere samenstelling dan die uit andere landen. Dit blijkt uit onderzoek van ProVeg International, waarin Nederlandse alternatieven voor vlees en zuivel werden vergeleken met vervangers uit tien andere landen.
Lees berichtMerendeel hoger onderwijs draagt bij aan eiwittransitie
Onderwijscatering - Bijna alle Nederlandse universiteiten en hogescholen (88%) nemen maatregelen die bijdragen aan de eiwittransitie. Daarnaast heeft 41% een doelstelling opgesteld met betrekking tot meer plantaardig voedsel op de campus. Dat laat ProVeg weten na onderzoek in een nieuwsupdate.
Lees berichtKarma Kebab opent vestiging in Amsterdam
Formulenieuws – Wat ooit als experiment op festival Lowlands begon in 2018 is nu uitgegroeid tot echte foodformule. Naast de grote flagship-locatie in Utrecht is er nu een nieuw restaurant in Amsterdam geopend. En stappen naar het openen van meer locaties de komende jaren worden gezet.
Lees berichtEfteling zet meer in op duurzaamheid en plantaardig
Leisure – Attractiepark De Efteling zet meer in op duurzaamheid en gaat meer plantaardige producten aanbieden. Zowel op het park als in de hotels en de resorts zijn de komende maanden vaker vegetarische opties te zien. Dat meldt website Loopings.
Lees berichtGarden Gourmet komt met plantaardige witvis
Introductie - Garden Gourmet introduceert deze week zijn plantaardige alternatief voor witvis op de Nederlandse markt. Het plantaardige merk introduceert ‘Marine-Style Crispy Filet’ en ‘Marine-Style Crispy Nuggets’ en breidt hiermee zijn portfolio van plantaardige producten uit.
Lees bericht