Eerste Burger Business & Kwalitaria store van start


FFC opent een pilot store in Tilburg waarin het beste van Kwalitaria wordt gecombineerd met het beste van Burger Business

Formulenieuws – Het was aangekondigd: Kwalitaria-formule zou als nieuwe eigenaar van franchiseformule Burger Business, een pilotlocatie openen. Deze eerste pilot is nu geopend aan het Lieve-Vrouweplein in Tilburg.

Formulehuis Food Franchise Company (FFC) dat begin dit jaar de burgerformule kocht, noemt de opening de volgende stap na de overname: de Burger Business vestiging in Tilburg is omgedoopt tot pilot store waarin beide formules met elkaar zijn samengebracht: het beste van premium burgers met het beste van Kwalitaria.

De overname van de burgerformule was voor FFC een mooie kans. “We zien met Kwalitaria al jaren een toename in de verkoop van burgers en het is voor onze ruim 135 vestigingen dan ook een belangrijke productgroep”, aldus marketing- en salesdirecteur Martijn Boone. Burger Business was in de bezorging van hamburgers zeer succesvol. De winkels draaien gemiddeld omzetten die ver uitstijgen boven die van een gemiddelde snackbar. Boone: “Met de overname van Burger Business hebben we een schat aan kennis in huis gehaald waarmee we deze productgroep in 2023 kunnen doorontwikkelen.”

Pilot store

Burger Business heeft vier vestigingen in Breda, Eindhoven, Nijmegen en Tilburg. Die laatste is nu omgebouwd als pilot store. Boone: “We gebruiken deze locatie de komende periode om te kijken hoe we beide merken kunnen samenbrengen, op een manier dat ze elkaar versterken. Voor de consument verandert er niets. Behalve dat je nu ook bepaalde gerechten uit het Kwalitaria assortiment kunt bestellen”. De veranderingen gelden voorlopig alleen voor de Burger Business vestiging in Tilburg.

Bron: Kwalitaria/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Vernieuwde Smullers open op Utrecht CS

Formulenieuws – De snackautomaat van de vernieuwde Smullers op Utrecht CS telt maar liefst 128 trekluikjes. De vestiging met de look & feel van het Smullers 2.0-format opende deze week en heeft daarmee een van de grootste automatiekmuren van Nederland.

Lees bericht


Ook FEBO gaat voedselverspilling te lijf met Too Good To Go

Formulenieuws – De 23 vestigingen van cafetariaformule FEBO gaan de strijd aan tegen voedselverspilling.  Via de Too Good To Go-app kunnen snackliefhebbers Snackboxen bestellen met daarin de dagverse producten van FEBO die de houdbaarheidsdatum naderen, maar nog te lekker zijn om weggegooid te worden.

Lees bericht


Kwalitaria neemt franchiseformule Burger Business over

Overname - Per 1 januari 2023 is Kwalitaria de nieuwe eigenaar van franchiseformule Burger Business. De formule, die in 2015 is opgericht door jeugdvrienden Valentijn Prince en Daan van Loon, richt zich op het bezorgen van ambachtelijk bereide premium burgers. De formule telt vier vestigingen, in Tilburg, Breda, Eindhoven en Nijmegen. Januari 2023 wordt de eerste pilot gestart in Tilburg waar het beste van...

Lees bericht


50.000 euro voor Kinderen van de Voedselbank van Kwalitaria

Schenking – Met haar kindermenu maakt cafetariaformule Kwalitaria niet alleen kinderen bij Kwalitaria blij, maar ook kinderen die in armoede leven. Van elk verkocht kindermenu gaat er namelijk ook een donatie naar Stichting Kinderen van de Voedselbank. Zo kon het dat de 130 Kwalitaria ondernemers 50.000 euro konden overhandigen aan de stichting, die zich inzet tegen de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede in Nederland.

Lees bericht

Cafetaria ’t Buulke in Budel start op nieuwe locatie als Eetwinkel

Fastservice - Cafetaria ’t Buulke, gestart in 2003 als kleine dorpse cafetaria, start op een nieuwe locatie in Budel als Eetwinkel, de cafetariaformule van grossier Chefs Culinar. Eigenaren Ludo en Evelyn Neeskens nemen na 19 jaar intrek in het voormalig pand van cafetaria van Kessel aan de Deken van Baarsstraat in het Brabantse dorp.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid