Eerste Burger Business & Kwalitaria store van start


FFC opent een pilot store in Tilburg waarin het beste van Kwalitaria wordt gecombineerd met het beste van Burger Business

Formulenieuws – Het was aangekondigd: Kwalitaria-formule zou als nieuwe eigenaar van franchiseformule Burger Business, een pilotlocatie openen. Deze eerste pilot is nu geopend aan het Lieve-Vrouweplein in Tilburg.

Formulehuis Food Franchise Company (FFC) dat begin dit jaar de burgerformule kocht, noemt de opening de volgende stap na de overname: de Burger Business vestiging in Tilburg is omgedoopt tot pilot store waarin beide formules met elkaar zijn samengebracht: het beste van premium burgers met het beste van Kwalitaria.

De overname van de burgerformule was voor FFC een mooie kans. “We zien met Kwalitaria al jaren een toename in de verkoop van burgers en het is voor onze ruim 135 vestigingen dan ook een belangrijke productgroep”, aldus marketing- en salesdirecteur Martijn Boone. Burger Business was in de bezorging van hamburgers zeer succesvol. De winkels draaien gemiddeld omzetten die ver uitstijgen boven die van een gemiddelde snackbar. Boone: “Met de overname van Burger Business hebben we een schat aan kennis in huis gehaald waarmee we deze productgroep in 2023 kunnen doorontwikkelen.”

Pilot store

Burger Business heeft vier vestigingen in Breda, Eindhoven, Nijmegen en Tilburg. Die laatste is nu omgebouwd als pilot store. Boone: “We gebruiken deze locatie de komende periode om te kijken hoe we beide merken kunnen samenbrengen, op een manier dat ze elkaar versterken. Voor de consument verandert er niets. Behalve dat je nu ook bepaalde gerechten uit het Kwalitaria assortiment kunt bestellen”. De veranderingen gelden voorlopig alleen voor de Burger Business vestiging in Tilburg.

Bron: Kwalitaria/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

KHN lanceert het Fastservice Manifest

Actie – Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en zes fastservice-bedrijven hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een Fastservice Manifest. Doel is actief bij te dragen aan een gezondere voedselomgeving.

Lees bericht


Kwalitaria doneert 30.000 euro aan kinderen Voedselbank

Formulenieuws - Namens alle 136 vestigingen heeft Kwalitaria een cheque ter waarde van 30.000 euro uitgereikt aan Stichting Kinderen van de Voedselbank. Het bedrag is mede tot stand gekomen door de gasten van de cafetariaformule: voor elk verkocht kindermenu gaat er een donatie naar de stichting, die zich inzet tegen de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede in Nederland.

Lees bericht

Online bestelde vega-snacks groeien met 24% bij Kwalitaria

Formulenieuws – Steeds vaker zijn er vegetarische snacks en gerechten te vinden o de menukaart van Kwalitaria. De cafetariaformule merkt dan ook de vraag naar alternatieven zonder vlees stijgen. In het eerste kwartaal van dit jaar, werden online 24% meer vegetarische gerechten besteld.

Lees bericht
Cafetariaformule Kwalitaria ziet vega aandeel groeien

Formulenieuws – De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule. De ruim 135 vestigingen hebben een steeds uitgebreider vega assortiment met onder andere burgers, snacks en friet specials.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid