Finse Paulig opent klimaatneutrale tortillafabriek in België


De nieuwe klimaatneutrale fabriek van Paulig in België

Tex Mex – Vorige week heeft het Finse familiebedrijf Paulig een nieuwe tortillafabriek geopend in België. Dit betekent een belangrijke mijlpaal om aan de groeiende vraag van Tex Mex-producten in Europa te voldoen. De klimaatneutrale, moderne fabriek is gebouwd naast de bestaande faciliteiten van Paulig in Roeselare, België. De fabriek produceert tortilla’s voor Santa Maria, Poco Loco en private label.

De nieuwe fabriek is de grootste vestiging van Paulig en telt meer dan 750 werknemers. Deze 11de fabriek beslaat 10.000 m2 en behaalde een CarbonNeutral-certificering. Deze certificering wordt door Climate Impact Partners verstrekt aan bedrijven die duurzaamheid vooropstellen door het CarbonNeutral protocol, het belangrijkste keurmerk voor CO2-neutraliteit, in acht te nemen. Paulig streeft ernaar tegen 2030 een voorbeeldrol op het gebied van duurzaamheid te vervullen in de sector. De opening van deze klimaatneutrale fabriek is een belangrijke stap in deze ambitie.

De producten van Paulig worden wereldwijd in meer dan 70 landen verkocht.

Bron: Paulig/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

No Fairytales komt met volkoren groentetortilla

Introductie  – Het is voedselverbeteraar No Fairytales gelukt om een groentetortilla te maken met volkorenmeel in plaats van tarwebloem. Probleem bij gebruik volkoren in plaats van tarwebloem is volgens No Fairytales dat de tortilla te droog of te klef wordt.

Lees bericht


Terug naar de ‘flavor’ op Food Inspiration Days Outdoor

Foodevent - Proeven, ruiken, koken, vergelijken, het kan allemaal op het eerste Food Inspiration Days Outdoor-event in Ede. Het vroegere eendaagse Unplugged heeft plaats gemaakt voor een tweedaags buitenspektakel op het terrein van kaasboerderij Remeker waar op zoek wordt gegaan naar de kern van elk product, of dat nu de kwaliteit, de boer, de teler of de smaak van het...

Lees bericht
Chocoladehuis Guylian verduurzaamt duty free assortiment

Chocolade - Het Belgische chocolademerk Guylian, bekend van het klassieke zeebanket, lanceert een vernieuwd duty free assortiment. Ook de Master’s Selection is in een geheel nieuw, duurzaam jasje gestoken. De vernieuwde collecties zullen vanaf half oktober verkrijgbaar zijn binnen de travel retail kanalen en duty free shops.

Lees bericht

Paulig neemt Spaans Tex-Mex-snackbedrijf Liven over

Overname - Het internationale familiebedrijf Paulig in voeding en dranken neemt het, in Spanje gevestigde, bedrijf Liven over om de groei van haar Tex Mex- en snackingactiviteiten in Europa te stimuleren. Het portfolio van snacks en Tex Mex producten van Liven is een van de breedste in Europa. Vorig jaar realiseerde Liven met 290 medewerkers  een omzet van 63 miljoen euro.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid