Foox, Primera en Spar richten eigen inkoopclub op


Spar richt samen met Foox en Primera een eigen inkooporganisatie op

Inkooporganisatie - Foox, Primera en Spar hebben de Coöperatie Retail Inkoopunie opgericht. Met deze nieuwe inkoopcoöperatie kunnen de partijen onder meer op het gebied van tabak een stevige vuist maken richting de industrie. Dat meldt NSO Retail Magazine.

De tabaksmarkt is door nieuwe wetgeving onderhevig aan veranderingen en dat vraagt van marktpartijen aanpassingen op het gebied van inkoop en logistiek, aldus het brancheblad. Daarnaast staan de marges op tabak al jaren onder druk, en door het reclameverbod wordt de urgentie op betere verdiensten belangrijker. Reden voor Foox, Primera en Spar de koppen bij elkaar te steken, wat geleid heeft tot de oprichting van de Coöperatie Retail Inkoopunie.

Samenwerking

Door samen te werken en groot in te kopen denken de partij- en, die gezamenlijk actief zijn in de tabaks- en gemaksdetail- handel en het petrolkanaal, een krachtige vuist te kunnen maken richting de industrie. Op korte termijn zal de nieuwe Coöperatie Retail Inkoopunie met de tabaksfabrikanten om de tafel zitten om de samenwerking met deze partijen vorm te geven.

Bron: NSO Retail Magazine/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Chantal de Rijk nieuwe Commercieel Directeur SPAR

Benoeming - SPAR kondigt de komst van Chantal de Rijk aan als de nieuwe Commercieel Directeur van het bedrijf. De Rijk heeft ruime ervaring in zowel de retail als in foodservice. Zij komt per 1 juli en zal Geeske Burema opvolgen, die deze rol de afgelopen vier jaar heeft vervuld.

Lees bericht

NSO Retail en Spotlight lanceren nieuwe beurs: SPOT ON RETAIL

Vakbeurzen - NSO Retail en Spotlight Events slaan de handen in één en lanceren een nieuw vakbeurs voor de non-food retail: SPOT ON RETAIL. Een beurs waar exposanten, brancheverenigingen, vakmedia, winkelformules, zoals Bruna, Blz./Libris, Readshop, CIGO, Giftclub, Primera en Tabac & Gifts en retailondernemers samenkomen om elkaar te ontmoeten, kennis te delen, inspiratie op te doen en producten in te...

Lees bericht


Geeske Burema vertrekt als commercieel directeur bij SPAR

Persoonlijk - Geeske Burema verlaat per 1 maart 2024 de SPAR-organisatie, zo laat de Raad van Commissarissen van SPAR weten. Geeske Burema is sinds januari 2020 als commercieel directeur werkzaam bij SPAR. Na 4 jaar heeft zij besloten om een nieuw hoofdstuk in haar carrière te beginnen.

Lees bericht

SPAR en EG Group verlengen en intensiveren samenwerking

Tankstations - SPAR Nederland en EG Group (Euro Garages) in Nederland verlengen hun samenwerking. De samenwerking begon in 2017 en wordt geïntensiveerd nu door de uitrol van The Tosti Club op alle Go Fresh-locaties. Sinds de start van de samenwerking zijn er 190 winkels EG-stations omgebouwd met het SPAR-format en is er jaar op jaar samen omzetgroei gerealiseerd in de SPAR...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid