Friet met vegan 3D geprint zuurvlees wint NK Loaded Fries
Wedstrijd - Fries from the future is de naam van het winnende frietje van de Frietboutique op het NK Loaded Fries. Een klassiek frietje zuurvlees, maar niet met vlees van de koe, maar uit een 3D printer.
Het winnende frietje bestaat uit huisgemaakte, verse friet, die vervolgens is afgetopt met een vegan mayonaise, zilveruitjes en peterselie. De aftopping met de geprinte bavette van Redefine Meat was bedacht door chef -kok Ron Blaauw. De bavette was 24 uur gemarineerd en daarna nog 2 uur gestoofd, voordat het de winnende topping van de loaded fries werd. Vera Stouten van Frietboutique Hillegersberg: “Echt ongelooflijk dat we gewonnen hebben. Met zoveel andere sterke deelnemers, rekenden we er eigenlijk niet op. Maar de jury begreep ons concept en was lovend over de smaak.”
Frietje zuurvlees
Het klassieke frietje zuurvlees is nog steeds razend populair. Daarom besloot het team van Frietboutique en Jeroen Oosterveen -chef bij Ron Blaauw- twee werelden bij elkaar te brengen in hun Fries from the Future. Enerzijds de authentieke smaken van gestoofd vlees met verse friet, maar dan wel future proof en volledig vegan.
Bron: Lekkerste Westrijden/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Nieuwe kapitaalinjectie moet zorgen voor verdere groei Cheflix
Platform – De Netflix van sterrenchefs, Cheflix, heeft in een nieuwe kapitaalronde 1 miljoen euro opgehaald bij diverse investeerders. Onder de investeerders zijn de founders van scale-ups zoals Creative Fabrica en Studocu. Hoewel er ook interesse was van een groot mediaconcern uit de Verenigde Staten, hebben de founders van Cheflix, Thomas van Burg en Jeroen van den Brink, toch gekozen voor investeerders...
Lees berichtNew York Pizza lanceert ‘Thin & Crispy’ pizza’s in zes smaken
Introductie - New York Pizza introduceert een nieuw ontwikkelde deegsoort met een flinterdunne en krokante bodem. De nieuwe deegsoort heet ‘Thin & Crispy’ en heeft een stuk minder calorieën. De bodem zorgt er ook voor dat de pizza krokant is en de verse toppings beter zijn te proeven.
Lees berichtGastrobarconcept van Ron Blaauw straks ook aan zee
Formulenieuws – Ron Gastrobar krijgt een locatie aan zee. Vanaf 1 september is het horecaconcept van sterrenchef Ron Blaauw te vinden in Bloemendaal, als ‘Ron Gastrobar Bij de C’.
Lees berichtVierde Frietboutique met IJsboutique opent in Rotterdam
Patatzaak – Frietboutique opent in de Rotterdamse wijk Kralingen een vierde locatie. Vanaf vrijdag 7 april kunnen friet en ijsliefhebbers bij de nieuwe locatie in de Lusthofstraat terecht. De nieuwe locatie heeft ook een IJsboutique met schepijs.
Lees berichtSterrenchef Ron Blaauw gaat samenwerken met Thuisbezorgd
Thuisbezorging – De gerechten van Ron Gastrobar van Ron Blaauw zijn voortaan ook thuis te bezorgen. De sterrenchef is daarvoor een samenwerking aan gegaan met Thuisbezorgd.nl. Ook de maaltijdboxen zijn via deze thuisbezorger te bestellen.
Lees berichtSligro Haarlem heropent dinsdag 6 september
Groothandel – Dinsdag 6 september wordt de volledig verbouwde Sligro-vestiging in Haarlem heropend. Angélique Schmeinck (24Kitchen), Kees Kiestra (directeur Sligro zelfbedieningsgroothandels en Marcel Wijnberger (nieuwe vestigingsdirecteur Sligro Haarlem) verrichten samen met enkele klanten de officiële openingshandeling.
Lees bericht