Friet met vegan 3D geprint zuurvlees wint NK Loaded Fries


Wedstrijd - Fries from the future is de naam van het winnende frietje van de Frietboutique op het NK Loaded Fries. Een klassiek frietje zuurvlees, maar niet met vlees van de koe, maar uit een 3D printer.

Het winnende frietje bestaat uit huisgemaakte, verse friet, die vervolgens is afgetopt met een vegan mayonaise, zilveruitjes en peterselie. De aftopping met de geprinte bavette van Redefine Meat was bedacht door chef -kok Ron Blaauw. De bavette was 24 uur gemarineerd en daarna nog 2 uur gestoofd, voordat het de winnende topping van de loaded fries werd. Vera Stouten van Frietboutique Hillegersberg: “Echt ongelooflijk dat we gewonnen hebben. Met zoveel andere sterke deelnemers, rekenden we er eigenlijk niet op. Maar de jury begreep ons concept en was lovend over de smaak.”

Frietje zuurvlees

Het klassieke frietje zuurvlees is nog steeds razend populair. Daarom besloot het team van Frietboutique en Jeroen Oosterveen -chef bij Ron Blaauw- twee werelden bij elkaar te brengen in hun Fries from the Future. Enerzijds de authentieke smaken van gestoofd vlees met verse friet, maar dan wel future proof en volledig vegan.

Bron: Lekkerste Westrijden/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nieuwe kapitaalinjectie moet zorgen voor verdere groei Cheflix

Platform – De Netflix van sterrenchefs, Cheflix, heeft in een nieuwe kapitaalronde 1 miljoen euro opgehaald bij diverse investeerders. Onder de investeerders zijn de founders van scale-ups zoals Creative Fabrica en Studocu. Hoewel er ook interesse was van een groot mediaconcern uit de Verenigde Staten, hebben de founders van Cheflix, Thomas van Burg en Jeroen van den Brink, toch gekozen voor investeerders...

Lees bericht







Sligro Haarlem heropent dinsdag 6 september

Groothandel – Dinsdag 6 september wordt de volledig verbouwde Sligro-vestiging in Haarlem heropend. Angélique Schmeinck (24Kitchen), Kees Kiestra (directeur Sligro zelfbedieningsgroothandels en Marcel Wijnberger (nieuwe vestigingsdirecteur Sligro Haarlem) verrichten samen met enkele klanten de officiële openingshandeling.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid