Gaia Green Award en Wijnvrouw bekendmaking tijdens Gastvrij Rotterdam Special
Event - Op 22 september vond in Rotterdam Ahoy de Gastvrij Rotterdam Special plaats. Tijdens de netwerkbijeenkomst werden de Gaia Green Awards uitgereikt, werd Magda van der Rijst uitgeroepen tot Wijnvrouw van het Jaar en blikte de managing director van de beurs, Robert Melaard met Robèr Willemsen, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, vooruit op de toekomst van de beurs en de branche.
Op wat de tweede dag van Gastvrij Rotterdam zou zijn, de jaarlijkse vakbeurs van horecaprofessionals, kwamen in Ahoy zo’n 250 gasten bijeen voor een van de eerste grote netwerkbijeenkomsten sinds maart dit jaar. Founding partners, sponsoren en exposanten troffen elkaar op gepaste afstand voor een podiumprogramma met onder andere een vooruitblik op de verplaatste editie van Gastvrij Rotterdam op 20 t/m 22 september 2021.
Wijnvrouw van het jaar
Tijdens Gastvrij Rotterdam Special werd Magda van der Rijst door een vakjury van horeca- en wijnprofessionals uitgeroepen tot Wijnvrouw van het Jaar 2020. Winnares Magda van der Rijst is vinoloog en wijndocent en schrijft over wijn voor een aantal grote, landelijke magazines.
Gaia Green Awards
Daarnaast werden de Gaia Green Awards uitgereikt in de categorieën Hotels, Restaurants en Strandpaviljoens. De awards worden toegekend aan horecabedrijven in Nederland en België die er bovenuit steken op het gebied van duurzaamheid en een voorbeeld zijn voor de rest van de sector. De volgende winnaars gingen met deze duurzaamheidsprijs naar huis:
Hotels - Stayokay (Bergen op Zoom)
Restaurants - Veggies on Fire (Den Haag)
Strandpaviljoens - Beachclub Birds (Den Haag)
Publieksprijs - Noorderlicht (Amsterdam)
Falco Eleonora Award (beste F&B concept) - Beachclub Birds (Den Haag)
Dutch Mission Project
Het bijeenkomst werd culinair omlijst met gerechten van tien top chefs uit het Dutch Mission Project van The Best Chef: Arnout van der Kolk (Restaurant C), Dennis Huwaë (Daalder), Gijs Hoevenaars (De Lindehof), Jermain de Rozario (De Rozario), Randy Karman (The White Room), Thomas Diepersloot (Voltaire), Robert Poel (Voltaire), Tim Golsteijn (Bougainville), Zoë Jonker (Sal do Mar) en Jonathan Zandbergen (Merlet) en mede mogelijk gemaakt door Makro Nederland.
Bron: Gastvrij Rotterdam/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
75% standruimte Gastvrij Rotterdam 2024 is verkocht
Vakbeurs - De belangstelling voor de 11e editie van Gastvrij Rotterdam, die van 23 tot en met 25 september 2024 wordt gehouden in Rotterdam Ahoy, is groot. Dit laat de organisatie weten. 75% van de beschikbare standruimte zou zijn verkocht.
Lees berichtAnne-Wies van Oosten genomineerd voor Wijnvrouw van het Jaar
Verkiezing - Tijdens een besloten diner met Marimar Torres van Familia Torres wijnen uit Californië, heeft de vakjury van Wijnvrouw van het Jaar 2024 Anne-Wies van Oosten aangekondigd als tweede kanshebber voor de titel.
Lees berichtTrendwatcher Scholtens ziet ons lijden aan digitale obesitas
Event – “We zijn allemaal verslaafd aan digitale dopamine, en lijden hierdoor in een bepaalde vorm aan digitale obesitas”. Woorden van trendwatcher Jeanneke Scholtens van Buro Zorro tijdens de workshop die zij gaf op Gastvrij Rotterdam bij een bijeenkomst van FoodserviceXS.
Lees berichtJubileumeditie van Gastvrij Rotterdam breekt alle records
Vakbeurzen - Gastvrij Rotterdam vierde de afgelopen drie dagen haar 10e editie. De beurs in vijf de hallen van Rotterdam Ahoy was met 500 deelnemende bedrijven volledig uitverkocht, waarmee deze editie de grootste tot nu toe is. Ook werd met 18.559 bezoekers een recordaantal gerealiseerd.
Lees berichtFinalisten van de HANOS Gouden Koksmuts zijn bekend
Vakwedstrijd - Tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden 11 deelnemende teams om een plek in de finale van de HANOS Gouden Koksmuts. De jury selecteerde 6 finalisten en het Gastronomisch Gilde vergeeft in de komende maanden nog 1 wildcard. Deze finale vindt plaats op maandag 8 januari 2024 tijdens de Horecava.
Lees berichtYornie van Dijk van Restaurant Basiliek wint eerste Green Chef’s Hat
Wedstrijd - Yornie van Dijk van Restaurant Basiliek* uit Harderwijk is de eerste winnaar geworden van de nieuwe 100% plantaardige kookwedstrijd de Green Chef’s Hat. Maandag 18 september, op de eerste beursdag van Gastvrij Rotterdam streden 5 deelnemers om de titel.
Lees bericht