‘Geen 30 gasten per gebouw, maar per ruimte’


Horeca blijft waarschijnlijk toch gesloten, afhalen en bezorgen mag wel

Coronamaatregelen - Voor horecagelegenheden met meerdere ruimtes onder één dak is er goed nieuws. Elke zelfstandige horecaruimte mag volgens het nieuwe landelijke model van de noodverordening vanaf 1 juni gebruikt worden om 30 gasten te ontvangen mits voldaan wordt aan alle geldende coronaregels, zoals de 1,5 meter maatregel.

Dat meldt de belangenvereniging voor professionele frituurders ProFri vandaag, in een gezamenlijk bericht met de verenigingen VCHO en NHG. Afgelopen week zijn die drie partijen bezig geweest om een verdere verruiming tot stand te brengen van de ‘30 gasten per gebouw-regel’. Veel ondernemers, die kleine gezelschappen willen ontvangen, zoals hotels en restaurants met evenementenlocaties er bij, kunnen met de grens van maximaal 30 gasten, exclusief personeel, nauwelijks uit de voeten. “Maar de kogel is nu door de kerk,” aldus Frans van Rooij, woordvoerder namens de drie samenwerkende brancheorganisaties; het is nu toch mogelijk. Het is nu aan de 25 veiligheidsregio’s om dit in hun noodverordeningen over te nemen en is het aan de ondernemers om hier de komende weken op een verantwoorde manier mee om te gaan.

Voorbehoud

Van Rooij adviseert zijn achterban wel om maandag 1 juni niet te hard van stapel te lopen en de richtlijnen die in het protocol staan strikt in acht te nemen. “Stem het in gebruik nemen van de extra ruimtes eerst af met je gemeente, zodat problemen worden voorkomen. De inhoud van de nieuwe noodverordeningen is nog niet bij iedereen bekend.” Volgens Van Rooij dreigt maandag namelijk hetzelfde risico als op zondag 16 maart toen er onduidelijkheid was of er wel of niet mocht worden afgehaald na de sluiting van alle horeca.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Restaria roept formules op tot vereniging bij ProFri

Cafetaria – “De cafetariabranche moet gezamenlijk de handschoen oppakken om de sector toekomstbestendig te maken,” dat zegt Hans van Ballegooijen, formulemanager van Restaria. De formule verlengde het collectieve lidmaatschap bij de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) en roept andere formules op Restaria te volgen.

Lees bericht


ProFri Keurmerk voor Snackpoint De Passage in Wolvega

Cafetaria – ProFri-bestuurslid Marcel van Veen heeft onlangs het Goed Gefrituurd Keurmerk uitgereikt van de vakvereniging aan zijn collega Menno de Koe van Snackpoint de Passage in het Friese Wolvega. ProFri was in De Koe’s bedrijf te gast vanwege een regionale ledenbijeenkomst.

Lees bericht

ProFri luidt noodklok over hoge energierekening frituurders

Cafetaria - De frituurbranche luidt de noodklok vanwege de hoge energiekosten, die door de oorlog in Oekraïne nog verder stijgen. “De rekening is inmiddels onbetaalbaar geworden waardoor veel ondernemers in de problemen komen,” laat de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) weten. De vereniging roept het Ministerie van Economische Zaken daarom op met steunmaatregelen te komen.

Lees bericht

Kabinet: ‘Alles kan weer open in 3 stappen’

Coronamaatregelen - Ondanks de hoge besmettingscijfers, blijft het aantal ziekenhuisopnames stabiel. Toch gaat het kabinet versoepelen en wel in een drietal stappen. Waarom? We zijn beter tegen het virus bestand, door vaccinaties en boosterprikken en de opgebouwde immuniteit. Maar tijdens de persconferentie dinsdagavond waarschuwde minister Ernst Kuipers wel, want het zijn grote stappen, die snel achter elkaar.

Lees bericht


‘Mogelijk verdere versoepelingen voor de horeca’

Politiek - Het kabinet is van plan de coronamaatregelen verder te versoepelen. Gezien de cijfers van de ziekenhuisopnamen en de ic-bezetting zou dat ook mogelijk moeten zijn. Er liggen vooral plannen op tafel om sluitingstijd van de horeca en theaters te verruimen.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid