‘Geen 30 gasten per gebouw, maar per ruimte’


Coronamaatregelen - Voor horecagelegenheden met meerdere ruimtes onder één dak is er goed nieuws. Elke zelfstandige horecaruimte mag volgens het nieuwe landelijke model van de noodverordening vanaf 1 juni gebruikt worden om 30 gasten te ontvangen mits voldaan wordt aan alle geldende coronaregels, zoals de 1,5 meter maatregel.

Dat meldt de belangenvereniging voor professionele frituurders ProFri vandaag, in een gezamenlijk bericht met de verenigingen VCHO en NHG. Afgelopen week zijn die drie partijen bezig geweest om een verdere verruiming tot stand te brengen van de ‘30 gasten per gebouw-regel’. Veel ondernemers, die kleine gezelschappen willen ontvangen, zoals hotels en restaurants met evenementenlocaties er bij, kunnen met de grens van maximaal 30 gasten, exclusief personeel, nauwelijks uit de voeten. “Maar de kogel is nu door de kerk,” aldus Frans van Rooij, woordvoerder namens de drie samenwerkende brancheorganisaties; het is nu toch mogelijk. Het is nu aan de 25 veiligheidsregio’s om dit in hun noodverordeningen over te nemen en is het aan de ondernemers om hier de komende weken op een verantwoorde manier mee om te gaan.

Voorbehoud

Van Rooij adviseert zijn achterban wel om maandag 1 juni niet te hard van stapel te lopen en de richtlijnen die in het protocol staan strikt in acht te nemen. “Stem het in gebruik nemen van de extra ruimtes eerst af met je gemeente, zodat problemen worden voorkomen. De inhoud van de nieuwe noodverordeningen is nog niet bij iedereen bekend.” Volgens Van Rooij dreigt maandag namelijk hetzelfde risico als op zondag 16 maart toen er onduidelijkheid was of er wel of niet mocht worden afgehaald na de sluiting van alle horeca.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws


ProFri wil overgangstermijn verbod 15-jarige maaltijdbezorgers

Politiek – ProFri, de belangenvereniging voor professionele frituurders, verzoekt staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een overgangstermijn in te stellen voor bezorgers van 15 jaar. Gisteren werd bekend gemaakt dat het frituurspeciaalzaken, bezorgrestaurants en andere maaltijdbezorgers vanaf 1 juli niet langer is toegestaan medewerkers jonger dan 16 jaar in te zetten voor commerciële maaltijdbezorging.

Lees bericht


‘Branches zien onduidelijkheden bij noodverordeningen’

Coronamaatregelen – De brancheorganisaties Vereniging Chinees-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO), vakvereniging Professionele Frituurders (ProFri) en Nederlands Horeca Gilde (NHG) luiden de noodklok omdat er zoveel onduidelijkheid bestaat over de begrippen ‘zelfstandige functie’ en of ‘afzonderlijke ruimtes’ in horecabedrijven, dat de regels overal verschillend worden uitgelegd.

Lees bericht


Patrick Nieuwveld in dienst van Bidfood

Benoeming – Voormalig cafetariaondernemer Patrick Nieuwveld treeft per 31 augustus in dienst van Bidfood. Vanuit de vestiging in Schiedam gaat hij fastserviceondernemers adviseren en zorgen voor ‘new business’.

Lees bericht

4000 online triages op eerste dag gezondheidscheck

Coronamaatregelen – De gratis online gezondheidscheck van de brancheorganisaties VCHO, NHG en ProFri beleefde met ruim 4.000 triage een succesvolle eerste dag. De gezondheidscheck maakt het ondernemers gemakkelijk om de verplichte gezondheidsvragen te stellen aan hun gasten.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid