Gemiddelde horecaprijs vegaburger lager dan vleesburger


Meeste hamburgers worden aangeboden in combinatie met friet / Foto bij: Thuisbezorgd

Onderzoek – Voor een gemiddelde kwaliteitshamburger betaal je in Nederlandse horeca €16,34. Maar voor een vegaburger is dat €16,15. De gemiddelde prijs voor een vegaburger ligt dus lager dan voor een vleesburger. Dat heeft de Hamburger Bijbel uitgezocht op basis van 500 menukaarten in de Nederlandse horeca.

De duurste hamburgers worden verkocht in Noord-Holland. Hier betaal je gemiddeld €17,33 voor een kwaliteitsburger, terwijl die in Drenthe het goedkoopst is met een gemiddelde prijs van €13,93. Die prijs is inclusief friet, omdat de meeste horecabedrijven dat er standaard bij serveren.

De prijs ligt beduidend hoger dan wat er gemiddeld wordt aangeboden binnen de bekende fastfoodketens, zoals McDonald’s. Ook ligt de prijs hoger dan die van de gemiddelde cafetaria’s, maar dat komt omdat die in het onderzoek buiten beschouwing zijn gelaten. De redactie van de website Hamburger Bijbel wilde vooral in kaart brengen wat de gemiddelde prijs is van een kwaliteitsburger.

Vegaburger

Waar wel naar is gekeken is de gemiddelde prijs voor een vegaburger. En wat blijkt? De gemiddelde prijs voor en vegaburger ligt lager dan die van een vleesburger. Die prijsontwikkeling is in lijn bij wat ProVeg juli vorig jaar liet weten, namelijk dat vleesvervangers goedkoper waren geworden dan vlees. Deze ontwikkeling lijkt zich door te zetten in de horeca, aldus de onderzoekers. Waar consumenten eerst vaak duurder uit waren met een vegaburger, ligt de gemiddelde prijs van een vegetarische burger nu 19 cent lager dan die van een hamburger. De gemiddelde prijs voor een vegaburger is namelijk €16,15. En weer eet je de goedkoopste vegaburgers in Drentse horeca, namelijk voor €14,12 en in Noord-Holland met een gemiddelde prijs van €17,07 de duurste.

Bron: Hamburger Bijbel/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Internorga zet samenwerking met ProVeg voort

Vakbeurzen – De conveniencebeurs Internorga, die van 10 tot 14 maart in Hamburg wordt gehouden, zet de samenwerking met ProVeg Internationaal opnieuw door. De twee partijen werken op het gebied van plantaardige voeding al vijf jaar samen.

Lees bericht


Groei plantaardig binnen foodservice zet door

Analyse - De inkoop van dierlijke producten (vlees en zuivel) in de foodservice heeft tijdens de covid-crisis een flinke klap gekregen, meldt ProVeg. En die daling geldt in die periode ook voor plantaardige vlees en zuivel, alleen heeft die vraag zich sneller hersteld. Sinds 2016 is de inkoop van plantaardig in foodservice verdubbeld.

Lees bericht


Nederlanders verbreken eerder hun goede (eet)voornemens

Bezorganalyse - Dit jaar verbreken Nederlanders eerder dan ooit hun goede eetvoornemens. Dat blijkt uit een prognose van Deliveroo. De maaltijdbezorgservice voorspelt dat donderdag 13 januari 2022 om 19:14 de Nederlandse consument de goed voornemens is vergeten en weer massaal fastfood, zoete lekkernijen en alcohol bestelt.

Lees berichtProVeg roept horeca op te helpen met daling vleesconsumptie

Horeca – De vleesconsumptie in Nederland was altijd stijgend, ondanks alle vleesalternatieven, maar in 2020 liet de vleesconsumptie een historische daling zien van bijna 2 kg per persoon. Dit blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. De daling wordt vooral geweten aan de horecasluiting omwille van de coronapandemie. Voor ProVeg reden de horeca op te roepen klanten vaker...

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid