Gratis ‘apk’-service voor restaurantwebsites


Websites - Horeca Webservice en Queen of Hearts lanceren een checklist waarmee horecaondernemers kunnen controleren of hun website up-to-date is. Aan de hand van deze gratis ‘apk-service’ krijgen ze direct tips op welke punten ze hun website kunnen verbeteren. Horeca Webservice is gespecialiseerd in het bouwen en ontwerpen van websites voor restaurants en andere horecagelegenheden. Op basis van zijn ervaringen in de praktijk heeft het bedrijf samen met horeca adviseur Esther Borggreve van Queen of Hearts in Doesburg de checklist samengesteld. In deze lijst staan 20 ijkpunten waarmee horeca ondernemers zelf kunnen ‘meten’ hoe up-to-date hun website is. Bij diverse onderdelen van deze lijst staan tips die direct uitvoerbaar zijn. “Regelmatig vragen horecaondernemers of wij willen bekijken hoe hun website er voor staat en of er verbeterpunten zijn”, vertelt John Pierre Cornelissen van Horeca Webservice uit Ede. Het valt hem op dat er nog steeds veel sites zijn die niet voldoen aan de wettelijke eisen van de AVG die sinds vorig jaar geldt. Zo ontbreekt bijvoorbeeld het SLL-Certificaat en is een site daarom aangemerkt als ‘niet veilig’. Sommige sites zijn erg traag of niet goed te bekijken op een mobiele telefoon. Checklist De checklist met 20 ijkpunten en tips geeft ondernemers inzage in hoe hun website er voor staat. “Het is een soort apk voor websites”, legt Borggreve uit. Zij verzorgt voor een aantal horecaondernemers emailmarketing en biedt ondersteuning op het gebied van sociale media en evenementen. Ze werkt daarbij nauw samen met Cornelissen. “Als ik samen met horecaondernemers plannen maak voor de marketing en communicatie, kijken we altijd naar de website. Dan blijkt vaak dat de site niet meer actueel is of dat belangrijke items voor een restaurantsite zoals een reserveerknop, ontbreken.” De checklist is gratis te downloaden via de website van Horeca Webservice. Bron: @FoodClicks Websites - Horeca Webservice en Queen of Hearts lanceren een checklist waarmee horecaondernemers kunnen controleren of hun website up-to-date is. Aan de hand van deze gratis ‘apk-service’ krijgen ze direct tips op welke punten ze hun website kunnen verbeteren. Horeca Webservice is gespecialiseerd in het bouwen en ontwerpen van websites voor restaurants en andere horecagelegenheden. Op basis van zijn ervaringen in de praktijk heeft het bedrijf samen met horeca adviseur Esther Borggreve van Queen of Hearts in Doesburg de checklist samengesteld. In deze lijst staan 20 ijkpunten waarmee horeca ondernemers zelf kunnen ‘meten’ hoe up-to-date hun website is. Bij diverse onderdelen van deze lijst staan tips die direct uitvoerbaar zijn. “Regelmatig vragen horecaondernemers of wij willen bekijken hoe hun website er voor staat en of er verbeterpunten zijn”, vertelt John Pierre Cornelissen van Horeca Webservice uit Ede. Het valt hem op dat er nog steeds veel sites zijn die niet voldoen aan de wettelijke eisen van de AVG die sinds vorig jaar geldt. Zo ontbreekt bijvoorbeeld het SLL-Certificaat en is een site daarom aangemerkt als ‘niet veilig’. Sommige sites zijn erg traag of niet goed te bekijken op een mobiele telefoon. Checklist De checklist met 20 ijkpunten en tips geeft ondernemers inzage in hoe hun website er voor staat. “Het is een soort apk voor websites”, legt Borggreve uit. Zij verzorgt voor een aantal horecaondernemers emailmarketing en biedt ondersteuning op het gebied van sociale media en evenementen. Ze werkt daarbij nauw samen met Cornelissen. “Als ik samen met horecaondernemers plannen maak voor de marketing en communicatie, kijken we altijd naar de website. Dan blijkt vaak dat de site niet meer actueel is of dat belangrijke items voor een restaurantsite zoals een reserveerknop, ontbreken.” De checklist is gratis te downloaden via de website van Horeca Webservice. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

La Place heropent op nieuwe locatie vliegveld Madrid Barajas

Formulenieuws - La Place, de Nederlandse foodserviceformule, heeft een nieuwe locatie gekregen op het vliegveld Madrid Barajas. Terminal T4 heeft een aanpassing ondergaan om de groeiende aantallen reizigers op de luchthaven nu en in de toekomst beter van dienst te kunnen zijn. Als onderdeel van de renovatie heeft La Place een nieuwe vestiging geopend in de terminal.

Lees bericht


JRE-Nederland doet mee aan Week Zonder Vlees & Zuivel

Actieweek – JRE-Jeunes Restaurateurs doet mee aan de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. De restaurants willen de gasten een week traceren op eten en te drinken, zonder vlees en zuivel. De restaurateurs zijn van mening dat “deze kleine moeite een onvoorstelbaar positieve impact kan hebben op mens, dier en milieu”.

Lees bericht

De winnaars van de Gault&Millau Awards 2024

Verkiezing – Maandagmiddag werd in het Utrechtse Tivoli Vredenburg de winnaars bekend gemaakt van de Gault & Millau Awards 2024. Onder het toeziend oog van de top van de Nederlandse restaurantwereld werden zij op het podium bekroond, in 18 categorieën als ‘Chef van het Jaar’, ‘Jonge Chef van het Jaar’ en ‘Gastheer van het Jaar’. Na afloop van de bijeenkomst werd de nieuwe...

Lees bericht

Ramzy Group gaat samenwerken met Royal Swinkels

Samenwerking - De Ramzy Group en Royal Swinkels Family Brewers gaan samenwerken. De bierbrouwer uit Brabant versterkt hiermee haar positie in de hoofdstad. De Ramzy Group exploiteert in Amsterdam 35 bars, restaurants en hotels en is daarmee een gevestigde speler binnen de Amsterdamse hospitalitysector. Deze samenwerking legt tevens de basis voor verdere Amsterdamse groei van de Ramzy Group.

Lees bericht


ING: ‘Horeca gaat mager jaar tegemoet in 2024’

Analyse - De vooruitzichten voor de horeca voor 2024 zijn, met een minimale volumegroei van 1%, mager. Dit komt door de lage economische groei, een licht stijgende werkloosheid, een laag consumentenvertrouwen en oplopende prijzen in de horeca. Dat voorspelt ING Research in een Vooruitzicht Horeca.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid