Grootste HANOS-vestiging opent op 21 maart in Maastricht


HANOS Maastricht tijdens de preview in juli 2022

Groothandel – De nieuwe vestiging van HANOS in Maastricht gaat 21 maart open. Dat heeft directeur Kim Hollands van HANOS Maastricht laten weten. De locatie wordt met 40.000 vierkante meter de grootste vestiging van familiebedrijf HANOS.

Juli 2022 konden foodprofessionals al een preview krijgen van de nieuwbouw. Bij die gelegenheid gaf directeur Kim Hollands aan dat de vestiging er niet alleen komt voor culinair Maastricht, maar dat de locatie ook klanten uit België en Duitsland moet aantrekken. “We zitten hier op de grens van Duitsland en België, dus het is ook logisch dat je je daar op richt. Bovendien staat HANOS culinair gezien hoog aangeschreven en dat willen we straks ook waarmaken”.

Meer dan 100.000 artikelen

Bij HANOS Maastricht komen straks meer dan 100.000 artikelen te liggen. Ter vergelijking met de locatie Delft, ook geen kleine vestiging, zijn dat er zo’n 30.000 meer. In Maastricht zullen vooral producten voor Duitsland en België aan het assortiment worden toegevoegd. De locatie telt verder 32 laaddocs, van waaruit naar verwachting zo’n 75 procent van de totaalomzet zal worden bezorgd.

Ruimer aanbod

Het afhalen zal in Maastricht vooral worden gestimuleerd door de gesprekken met de specialisten op de vestiging en het aanbod. De visafdeling in Maastricht beslaat straks 370 vierkante meter. Dat is beduidend meer dan bij de dichtstbijzijnde vesting in Valkenburg bijvoorbeeld, waar de visafdeling 60 vierkante meter groot is. Ook het aanbod is niet te vergelijken. In Valkenburg liggen 30 soorten vis en in Maastricht 300 visvariaties.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht


Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht




CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht

Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid