HAK Fresh officieel in gebruik genomen


Koelvers - Groentefabrikant HAK heeft haar productiefaciliteit bij HAK Fresh in Den Bosch vernieuwd en officieel in gebruik genomen. Vanuit de locatie wil het groentebedrijf met een nieuw assortiment koelverse groente-oplossingen de foodservice en retail versmarkt gaan verrijken.

In de nieuwe, BRC AA-gecertificeerde groente-versfabriek gaat HAK onder het label HAK Fresh zich toeleggen op de productie van pizza toppers, salad boosters en bread boosters voor grote foodserviceklanten zoals tankstations, inflight- en bedrijfscatering en franchiseformules. Daarnaast gaat de vers-tak van HAK ready-to-eat en ready-to-heat samengestelde salades en maaltijdcomponenten met groenten als hoofdingrediënt leveren aan supermarkten.

De HAK Fresh locatie is neergezet op de voormalige productielocatie van Peter van Halder in Den Bosch, het bedrijf dat HAK in 2017 overnam. “We zijn nu echt klaar om onze ambities in vers waar te gaan maken”, stelt directeur van HAK Fresh, Rogier Hilkes. De nieuwe groente-versfabriek inclusief eigen in-huis culinaire concept- en productontwikkeling biedt, in zijn ogen, kansen om klanten in het foodservicesegment en retail niet alleen te ontzorgen, maar ook waarde toe te voegen met onderscheidende productcreaties en nutritionele en smakelijke plantaardige oplossingen.

Nieuwe producten op maat

Omdat HAK in de nieuwe fabriek zowel kleine verpakkingen (250 gram) als grootverpakkingen (2 kilo) kan verwerken, kunnen klanten op basis van hun gebruiksgraad op maat worden bediend. Hilkes: “Dat helpt hen weer om verspilling in hun keukens terug te dringen. Nu maaltijden in keukens of pantries op locaties steeds vaker worden geassembleerd,  in plaats van ter plekke bereid, kunnen ook medewerkers zonder een koksopleiding of culinaire achtergrond een maaltijd samenstellen met kant-en-klare verse ingrediënten. Denk aan alles wat ‘on the go’ is: tankstations, luchthavens, treinstations en in-store verskeukens of schappen van supermarkten waar consumenten even iets gezonds tussendoor eten of mee naar huis nemen”.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Frans van Engelen volgt Arjen van Strien op bij Hak

Benoeming - Frans van Engelen (37) start per 18 maart als nieuwe commercieel directeur van groente- en peulvruchtenfabrikant Hak. Van Engelen volgt Arjen van Strien op, die deze rol ruim tien jaar heeft vervuld. Ook treedt Van Engelen toe tot de directie van Hak.

Lees bericht


HAK stapt met nog eens drie groenten over op biologisch

Introductie - Na de rode bieten stapt HAK bij de volgende oogst volledig over op biologische teelt van sperziebonen, boerenkool en witte kool (zuurkool) van Nederlandse bodem. Hiermee zet de groente- en peulvruchtenfabrikant de volgende stap in het behalen van de biologische ambitie, die het bedrijf vorig jaar aankondigde.

Lees bericht


Timo Hoogeboom (ex-HAK) gekozen tot FoodManager van het Jaar

Verkiezing - Op het Nationaal Food Congres is Timo Hoogeboom, voormalig ceo van Hak, uitgeroepen tot FoodManager van het Jaar. Hoogeboom komt de titel volgens de jury toe vanwege de manier waarop hij Hak transformeerde van traditionele conservenfabrikant tot een modern foodbedrijf dat een voortrekkersrol speelt in de transitie naar een eetpatroon met minder of geen vlees en daarbij ook...

Lees bericht


Belgische editie van ‘Nederlandse Week Zonder Vlees’ van start

Actie - Stichting Nationale Week Zonder Vlees van Isabel Boerdam start  maandag de eerste ‘Week Zonder Vlees-campagne’ in België.  België is het eerste land waar de in Nederland campagne naartoe gaat als onderdeel van haar Europese uitrol. Gesteund door de Europese Unie gaat de Week Zonder Vlees de komende jaren naar Denemarken (2024), Duitsland (2024), Spanje (2025) en Oostenrijk (2026). De ambitie is om...

Lees bericht

HAK teelt zwarte en witte bonen van Hollandse bodem

Duurzaamheid - HAK heeft dit jaar voor het eerst stazakken en potten met zwarte en witte bonen van Nederlandse grond in de schappen. De bonen worden doorgaans geteeld op het Amerikaanse continent. De teelt is onderdeel van een groeiend experiment om meer ‘exotische’ bonen in Nederland te telen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid