HAS-studenten Jurre en Quinn winnen de Bunzl Packaton 2023


De winnaars bedachten een innovatief verpakkingsconcept op het gebied van re-use en een concept dat voldeed aan de eisen en wensen van de klant van Bunzl Retail & Industry

Wedstrijd – De twee studenten Jurre en Quinn van de HAS green academy (voorheen HAS Hogeschool) in Den Bosch hebben de Bunzl Retail & Industry de Bunzl Packaton gewonnen. Al jaren organiseert het bedrijf voor de tweedejaars studenten van de opleiding Food Innovation de wedstrijd.

Ook dit jaar gingen de studenten aan de slag met een verpakkingsvraagstuk uit de praktijk. Op dinsdag 14 februari vond er in de ochtend een briefing plaats en diezelfde middag leverden de studenten ideeën af door middel van een dummy en pitch. Jurre en Quinn wonnen met hun innovatieve verpakkingsconcept de Bunzl Packaton 2023.

Bunzl Packaton

Ieder jaar vraagt Bunzl Retail & Industry haar klanten om een passend vraagstuk waar studenten mee aan de slag kunnen. Dat maakt het project extra realistisch. “De ideeën van de studenten zijn op deze manier echt van waarde voor onze klant. De studenten hebben in het schoolgebouw een ruimte waar ze hun ontwerp fysiek uitwerken in de vorm van een dummy. Dan zie je pas echt de creativiteit die het concept met zich meebrengt en welke werkwijzen en gedachten de studenten toepassen om in één dag tot een verpakkingsoplossing te komen,” aldus Ype Bonnema, Category Manager bij Bunzl Retail & Industry. Het doel van de Bunzl Packaton is om de creativiteit van de studenten en de praktijk aan elkaar te verbinden.

De winnaars bedachten een innovatief verpakkingsconcept op het gebied van re-use en een concept dat voldeed aan de eisen en wensen van de klant. De verpakking is multi-inzetbaar bij de consument of terug te brengen voor recycling tegen een vergoeding. Ook is nagedacht over een unieke uitpak experience en is op logistiek gebied de stapelbaarheid van de verpakking meegenomen.

Bron: Bunzl Retail & Industry /@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Winnaars FoodmanShip Awards van HAS bekend

Verkiezing – Deze week werden de veelbelovende winnaars van de FoodmanShip Awards 2024 bekendgemaakt, tijdens de jaarlijkse HAS Food Experience, georganiseerd door HAS green academy. Zes studentenprojecten werden bekroond voor hun bijzondere bijdragen aan de voedselsystemen en voeding van de toekomst, passend bij het thema: 'Taste the Future'.

Lees bericht


Brabantse onderwijsinstellingen stimuleren gezond snacken

Actie – Brabantse onderwijsinstellingen hebben,  samen met de provincie Noord-Brabant en ZLTO , de Nationale Groente- en Fruitdag aangegrepen om de studenten van een aantal scholen te voorzien van gezonde snacks. De studenten kunnen op donderdag 12 oktober gratis een appeltje mee pakken bij de ingang van hun school.

Lees bericht


HAS gaat meer biologische en lokale voeding aanbieden

Catering - HAS green academy in Den Bosch gaat meer biologisch en lokaal geproduceerde voedingsmiddelen bij de bedrijfscatering aanbieden. De onderwijsinstelling wil daarmee de consumptie van deze producten te stimuleren. De HAS-opleiding ondertekende daartoe onlangs de intentieverklaring Biologische en Lokale Inkoop Bedrijfscatering van de Provincie Noord-Brabant.

Lees bericht


Student Silke van Helvoirt wint ZERO Food Waste Challenge

Wedstrijd - Student Food Innovation Silke van Helvoirt bij HAS green academy heeft de ZERO Food Waste Challenge gewonnen met het project Get Saucy. Het product  is een kant-en-klare saus die je vanuit de diepvries in portieblokjes kunt gebruiken voor broccolistronken en –bladeren, zodat er meer van gegeten wordt.

Lees bericht

HAS Hogeschool verandert naam in HAS green academy

Opleiding – Has Hogeschool bestaat 75 jaar en past de naam aan van de opleiding in HAS green academy. Als gevolg hiervan wordt ook de huisstijl veranderd. HAS green academy wil met de nieuwe naam bevestigen dat de opleiding zich steeds verder ontwikkelt naar expertisecentrum voor agro, food en leefomgeving in Zuid-Nederland.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid