Henri Froeling vertrekt bij Vital Food Group


Henri Froeling vertrekt als operationeel directeur bij Vital Food Group

Persoonlijk  – Henri Froeling vertrekt per 1 maart 2023 als werknemer en aandeelhouder van de Vital Food Group, zo laat het bedrijf vrijdag weten. Froeling zal dit jaar nog wel op interimbasis betrokken blijven bij  Bakerstreet. Daarnaast zal hij nog de rol van Managing Director bij Bakker Bart invullen tot een opvolger is ingewerkt.

Froeling over zijn vertrek: “In juli 2019 zijn we met elkaar het avontuur begonnen om van de VFG het beste, leukste, grootste, meest winstgevende en meest duurzame bedrijf op het gebied van lunch, ontbijt, koffie en tussendoor te maken. Dat ga ik niet afmaken en dat vind ik ontzettend jammer. De ambitie van VFG staat nog steeds recht en fier overeind.”

In een toelichting op het vertrek van Froeling laten beide partijen weten dat zij helaas niet tot een voor beide partijen toekomstig passende rolverdeling zijn gekomen binnen de organisatie. Daarom is na een lang proces besloten dat Froeling vertrekt.

De ambitie van de Vital Food Group blijft onveranderd, zo laat het bedrijf weten. De directie van de holding van de Vital Food Group zal per 1 maart 2023 bestaan uit Algemeen Directeur Siad Awwad en  Financieel Directeur Ruurd Ran Siderius, die per 1 april in deze rol gaat starten. De merken van de Vital Food Group worden aangestuurd door Lizan van der Pol, Managing Director Bagels & Beans, Rogier Soetens Managing Director Bakerstreet en een nieuw te werven Managing Director voor Bakker Bart. Zij rapporteren aan Awwad.

Siad Awwad in een toelichting op het vertrek van Froeling: “Het is erg jammer dat Henri Froeling ons verlaat en we waarderen enorm dat hij in het jaar 2023 nog aanblijft, zodat we de tijd hebben een opvolger te zoeken en projecten samen af te ronden. We zijn Henri zeer dankbaar voor zijn gepassioneerde inzet. Onder zijn bezielende leiding is Bakerstreet uitgegroeid tot een van de grootste foodservice-specialisten in Nederland. Daarnaast heeft hij met de Vital Food Group een toppositie in de markt voor ontbijt, lunch, koffie en tussendoortjes kunnen veroveren.”

Vital Food Group

Vital Food Group B.V. is de moederorganisatie van Bart’s Retail B.V. (Bakker Bart), Bakerstreet Services B.V. en het recent verworven Bagels & Beans B.V. en is gevestigd in Utrecht. Bakerstreet heeft zich vanaf 1998 ontwikkeld van een franchise-lunchconcept tot een zelfstandige multi-brand operator. Zij ontwikkelt en faciliteert verschillende formules in de wereld van foodservice, o.a. alle restaurants van de Shell tankstations met de formules van Shell Café, Deli2Go en Deli by Shell) in Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk.

Bron: Vital Food Group/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eerste Bakker Bart in ziekenhuis komt in nieuwe Rijnstate Elst

Formulenieuws – Broodformule Bakker Bart krijgt in het toekomstige nieuwe dagziekenhuis Rijnstate in Elst een eerste vestiging. De locatie gaat van de zomer open. De locatie wordt gerund door ondernemer en franchisenemer van Bakker Bart, John Macleane, die ook een tweetal Jumbo-supermarkten in Elst exploiteert.

Lees bericht
Vital Food Group krijgt nieuwe directie

Benoeming - De directie van Vital Food Group B.V., de moederorganisatie van Bakker Bart en Bakerstreet, krijgt per 16 mei een nieuwe directie. Herbert Schalkwijk, algemeen directeur van de groep, heeft het bedrijf verlaten en wordt opgevolgd door Siad Awwad. Schalkwijk blijft wel als aandeelhouder betrokken bij de groep.

Lees bericht


© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid