Henri Froeling vertrekt bij Vital Food Group


Henri Froeling vertrekt als operationeel directeur bij Vital Food Group

Persoonlijk  – Henri Froeling vertrekt per 1 maart 2023 als werknemer en aandeelhouder van de Vital Food Group, zo laat het bedrijf vrijdag weten. Froeling zal dit jaar nog wel op interimbasis betrokken blijven bij  Bakerstreet. Daarnaast zal hij nog de rol van Managing Director bij Bakker Bart invullen tot een opvolger is ingewerkt.

Froeling over zijn vertrek: “In juli 2019 zijn we met elkaar het avontuur begonnen om van de VFG het beste, leukste, grootste, meest winstgevende en meest duurzame bedrijf op het gebied van lunch, ontbijt, koffie en tussendoor te maken. Dat ga ik niet afmaken en dat vind ik ontzettend jammer. De ambitie van VFG staat nog steeds recht en fier overeind.”

In een toelichting op het vertrek van Froeling laten beide partijen weten dat zij helaas niet tot een voor beide partijen toekomstig passende rolverdeling zijn gekomen binnen de organisatie. Daarom is na een lang proces besloten dat Froeling vertrekt.

De ambitie van de Vital Food Group blijft onveranderd, zo laat het bedrijf weten. De directie van de holding van de Vital Food Group zal per 1 maart 2023 bestaan uit Algemeen Directeur Siad Awwad en  Financieel Directeur Ruurd Ran Siderius, die per 1 april in deze rol gaat starten. De merken van de Vital Food Group worden aangestuurd door Lizan van der Pol, Managing Director Bagels & Beans, Rogier Soetens Managing Director Bakerstreet en een nieuw te werven Managing Director voor Bakker Bart. Zij rapporteren aan Awwad.

Siad Awwad in een toelichting op het vertrek van Froeling: “Het is erg jammer dat Henri Froeling ons verlaat en we waarderen enorm dat hij in het jaar 2023 nog aanblijft, zodat we de tijd hebben een opvolger te zoeken en projecten samen af te ronden. We zijn Henri zeer dankbaar voor zijn gepassioneerde inzet. Onder zijn bezielende leiding is Bakerstreet uitgegroeid tot een van de grootste foodservice-specialisten in Nederland. Daarnaast heeft hij met de Vital Food Group een toppositie in de markt voor ontbijt, lunch, koffie en tussendoortjes kunnen veroveren.”

Vital Food Group

Vital Food Group B.V. is de moederorganisatie van Bart’s Retail B.V. (Bakker Bart), Bakerstreet Services B.V. en het recent verworven Bagels & Beans B.V. en is gevestigd in Utrecht. Bakerstreet heeft zich vanaf 1998 ontwikkeld van een franchise-lunchconcept tot een zelfstandige multi-brand operator. Zij ontwikkelt en faciliteert verschillende formules in de wereld van foodservice, o.a. alle restaurants van de Shell tankstations met de formules van Shell Café, Deli2Go en Deli by Shell) in Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk.

Bron: Vital Food Group/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsEerste ziekenhuislocatie van Bakker Bart in Rijnstate Elst

Interview – Het is de grootste Bakker Bart van Nederland en het is de eerste vestiging in een ziekenhuis. De nieuwste locatie van het horecaconcept in het net geopende Rijnstate Elst in Elst is in meerdere opzichten bijzonder. Ook voor de ondernemer zelf, want voor John Macleane, die twee Jumbo’s runt in het Gelderse plaatsje is het zijn eerste foodservicebedrijf.

Lees bericht

Ondernemersfamilie Macleane neemt Jumbo Beuningen over

Supermarkten - De Jumbo winkel in Beuningen van de familie Kalkman wordt op 20 november overgedragen aan de ondernemersfamilie Macleane. Na 32 jaar ondernemerschap in Beuningen, neemt de familie Kalkman afscheid van de vestiging om van hun vrije tijd te genieten. De familie Macleane beheert momenteel al twee Jumbo winkels in Elst en een Bakker Bart in Rijnstate Elst.

Lees berichtSPAR winnaar Nationale Franchise Trofee 2023

Verkiezing - SPAR is dinsdag winnaar geworden van de  vakprijs voor franchiseformules. De trofee is een mooie erkenning op het gebied van samenwerking en kwaliteit, aldus SPAR in een reactie. Alleen door de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV) erkende formules komen in aanmerking voor de prijs.

Lees bericht

Bakker Bart Ede opent met vernieuwend format

Formulenieuws – Anderhalf jaar na een grootscheepse verbouwing, heeft Bakker Bart-ondernemer Ronald van Kolthoorn zijn filiaal aan de Grotestraat  in Ede opnieuw verbouwd en aangepast. Belangrijke reden voor de verbouwing was het plaatsen van een extra keukenblok en het bijplaatsen van meer orderkiosken voor een snellere doorstroming in de bakkerij. Dinsdag opende de verbouwde winkel.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid