Horeca Alliantie: ‘Horeca kan open per 26 januari’


Horeca kan veilig open vanaf woensdag 26 januari volgens Horeca Alliantie

Actie - De Horeca Alliantie heeft een heropeningsplan gepresenteerd aan de minister van Economische Zaken, mevrouw Mickey Adriaansens. Daarmee kan een substantieel deel van de horeca vanaf woensdag 26 januari verantwoord en veilig open, zegt de belangenorganisatie.

In een brief aan minister Adriaansens pleit de Horeca Alliantie – een samenwerking van VCHO, ProFri en NHG – voor een spoedige heropening van de horeca, uiteraard met een aantal beperkingen. Volgens de Alliantie is heropening mogelijk, mede omdat het aantal ziekenhuis- en IC-opnames blijft dalen.

De Horeca Alliantie is van mening dat de meeste eet- en drinkgelegenheden nu al op een verantwoorde en veilige manier open kunnen. Vooruitlopend op het ijkmoment van 25 januari 2022, heeft het samenwerkend trio een overzicht gemaakt van de maatregelen die nodig zijn om de veiligheid van zowel gasten als medewerkers te waarborgen en de verspreiding van het coronavirus te minimaliseren. Ook vragen ze om een zogenaamde toegangsstop mogelijk te maken, waarbij de deuren om 20.00 uur worden gesloten, maar de aanwezige gasten nog tot 22.00 uur kunnen verblijven. Dit zorgt voor minder drukte bij de in- en uitstroom van gasten en dus voor minder contactmomenten en een rendabelere exploitatie.

Belangrijkste onderdelen van het openingsplan per 26 januari a.s.:

Openingstijden

•      De horeca mag open zijn van 05.00 tot 22.00 uur, waarbij de deuren om 20.00 uur sluiten en geen nieuwe gasten meer toegelaten worden.

•      Afhalen en thuisbezorgen zijn ook na sluitingstijd toegestaan.

Maatregelen

•      Circa één derde van de capaciteit van het terras en de binnenruimte mag worden gebruikt.

•      De tafels dienen op 1,5 meter afstand van elkaar geplaatst te worden.

•      Gasten moeten in het bezit zijn van een CTB (3G).

•      Gasten worden geplaceerd.

•      Zelfbediening is toegestaan, mits gasten een mondkapje dragen en 1,5 meter afstand houden.

•      Mondkapje verplicht voor iedereen die niet aan tafel zit.

Bron: Horeca Alliantie/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Alide van Toor beoogd opvolger Frans van Rooij bij Profri

Benoeming – Alida van Toor (1965) is voorgedragen als beoogd voorzitter van Vereniging Professionele Frituurders (ProFri). Zij volgt daarmee Frans van Rooij op die terugtreedt als voorman van de vakvereniging. Van Toor was van 2006 tot eind 2022 eigenaresse van cafetaria De Halte in Meerkerk.

Lees bericht


ILT gaat strenger controleren op naleving SUP-regels

Controle - De ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) gaat cafetaria’s strenger controleren op de naleving van de nieuwe verpakkingsregels, de zogenaamde Singel Use Plastic (SUP)-regels. Daarvoor waarschuwt vakvereniging ProFr, die daarover bericht heeft ontvangen van de inspectiedienst.

Lees bericht

Foodsector blij met uitblijven strenge controle verpakkingsregels

Politiek – CBL en branchevereniging ProFri voor professionele frituurders zijn blij met de uitspraak van demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat over het in de ijskast zetten van de controles op de nieuwe verpakkingsregels. Zij heeft besloten dat deze weliswaar blijven, maar dat de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) ze niet streng gaat controleren. Ook het...

Lees bericht

Frans van Rooij vertrekt als directeur ProFri

Persoonlijk – Frans van Rooij, directeur van branchevereniging ProFri, heeft tijdens de algemene ledenvergadering van de vereniging voor professionele frituurders, bekendgemaakt dat hij al zijn functies neerlegt. Een opvolger is nog niet gevonden.

Lees bericht


ProFri haalt met Rational 50-ste partner binnen

Cafetaria – Vakvereniging ProFri haalde onlangs met Rational de vijftigste partner binnen. ProFri-directeur Frans van Rooij ziet de mijlpaal als signaal dat er steeds meer herkenning en erkenning komt voor de inzet die de vereniging levert voor de frituurbranche.

Lees bericht

Ook veel ondernemers dupe faillissement Hagu

Faillissement – Het faillissement van groothandel Hagu treft ook veel ondernemers. Dat laat vakvereniging ProFri weten, die door meerdere bezorgde leden is gebeld. Het gaat vooral om ondernemers die vooraf artikelen besteld en betaald hebben en die later zouden worden afgeleverd.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid