Horeca Expo 2020 in Gent gaat niet door


Beurzen – Beursorganisator Easyfairs heeft de Belgische horecabeurs Horeca Expo in Gent geannuleerd als gevolg van alle perikelen rondom corona. De beslissing werd genomen omdat ruim 96% van de standhouders had aangegeven de editie 2020 te willen overslaan.

De afgelopen maanden heeft Easyfairs veel geïnvesteerd om te kunnen voldoen aan alle regels, aldus een bericht van Foodservice Alliance. Maar ondanks die inspanningen blijken standhouders toch van mening dat het organiseren van een beurs op dit moment weinig zin heeft. Ook omdat zij zich zorgen maken over de aanwezigheid op en fysiek evenement. Met name omdat er in België niet geproefd mag worden, wat een wezenlijk onderdeel is van een beursdeelname.

Michelinsterren

Het annuleren van de beurs zorgt ook voor een wijziging in de uitreiking van de Michelin-sterren. Normaal worden deze tijdens Horeca Expo bekendgemaakt. De sterren van de Michelin Gids België en Luxemburg worden nu op maandag 11 januari 2021 toegekend in het Théâtre Royal in Bergen.

De eerstvolgende Horeca Expo wordt nu gehouden van 21 tot en met 25 november 2021.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Maastricht wordt gaststad MICHELIN Gids Ceremonie 2024

Uitreiking - Michelin zal de 2024-editie van de MICHELIN Gids Ceremonie voor Nederland houden in MECC Maastricht tijdens de Horecavakbeurs BBB Maastricht. Tijdens het event worden zoals elk jaar de restaurants bekendgemaakt die worden bekroond met één of meerdere MICHELIN Sterren, maar ook wie de nieuwe Groene MICHELIN sterren en Bib Gourmands zijn.

Lees bericht


Ook Horeca Expo in Gent ondervindt druk deelnemers

Horecavakbeurzen – Belgisch leukste horecabeurs is zondag van start gegaan. Het aantal deelnemende foodbedrijven aan de Horeca Expo in Gent lag deze editie iets lager dan vorig jaar. Ook duurt de beurs een dag korter. De Horeca Expo, waar de zuidelijke horecaprofessionals komen kijken, proeven en ontmoeten, ondervindt net als andere beurzen de druk bij de deelnemende leveranciers.

Lees bericht

Deelname Horeca Vakbeurs Hardenberg nu op 50 bedrijven

Vakbeurzen - De Horeca Vakbeurs in Hardenberg krijgt steeds meer vorm laat organisatie EasyFairs weten. Inmiddels hebben ruim 50 bedrijven uit uiteenlopende segmenten zoals food, dranken en keukenapparatuur toegezegd deel te nemen aan de nieuwe beurs in het oosten van het land.

Lees bericht

Bakkersvak en IJs-Vak introduceren De Dag van het Ambacht

Vakbeurzen - Beursorganisator Easyfairs kondigt De Dag van het Ambacht aan. Een evenement gericht op allergenenvrij en vegan waar geproefd kan worden, demonstraties, workshops en wedstrijden (Beste BonBon van Nederland, Dutch Pastry Award en de IJs-Vakwedstrijden met de Gouden IJsspatel, Gouden IJscreatie en De IJssalon van het Jaar) gevolgd kunnen worden.

Lees bericht



‘Nieuwe horecavakbeurs Hardenberg enthousiast ontvangen’

Vakbeurzen – De plannen om volgend jaar een nieuwe horecabeurs te starten in Hardenberg zijn positief ontvangen. Beursorganisator Easyfairs en initiatiefnemer van de beurs had al vooronderzoek gedaan naar de nieuwe beurs die eind januari 2024 moet plaatsvinden, maar meldt nu dat er al tientallen inschrijvingen zijn.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid