BBB Maastricht dag eerder van start voor fine dining
Vakbeurzen - Horecavakbeurs BBB Maastricht gaat één dag eerder van start dan voorgaande jaren. Speciaal voor geïnteresseerden van fine dining wordt een deel van de beurs al geopend op zondag 6 oktober.
Op het beursgedeelte genaamd Folie Culinaire kunnen geïnteresseerden kennismaken met diensten en producten uit het hogere culinaire segment. Ook non-professionals uit de horeca welkom zijn. De reden hiervoor is de terugkomst van de Nederlandse Michelin Gids. De organisatie van de BBB wil op deze manier ook regionale bezoekers gelegenheid geven om kennis te maken met de beurs. De 69e editie van BBB Maastricht vindt plaats van zondag 6 t/m woensdag 9 oktober in MECC Maastricht.
Bezoekers van de Folie Culinaire krijgen een compleet overzicht van producten en diensten die horecaondernemingen naar een hoger niveau tillen. Meer dan 70 exposanten presenteren onder meer exclusieve wijnen, bijzondere ingrediënten en tafelgerei. Ook trappen twee – nog aan te kondigen – chefs af aan de Chef’s Table. Aansluitend vindt op zondagavond de Preview Party plaats: een exclusieve avond waarop genodigden en stakeholders proosten op de opening van de 69ste editie van BBB Maastricht. Tijdens de beurs worden op Folie Culinaire doorlopend exclusieve kookdemonstraties en tastings georganiseerd.
Bron: BBB Maastricht/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Bidfood blijft tot en met 2028 Founding Partner van Gastvrij Rotterdam
Vakbeurzen - Horecagroothandel Bidfood blijft ook de komende drie jaar nauw verbonden aan Gastvrij Rotterdam. Het bedrijf heeft zijn partnership met de horecavakbeurs verlengd voor de edities tot en met 2028. Bidfood is al sinds de eerste editie in 2013 een vaste pijler onder het evenement.
Lees berichtHorecava en Wine Professional bundelen opnieuw de krachten
Vakbeurzen - Tijdens Horecava 2026 slaan Horecava en Wine Professional opnieuw de handen ineen. De grootste horecabeurs van Nederland en de vooraanstaande wijnbeurs van de Benelux presenteren samen Taste of Wine Professional met een programma dat wijn laat aansluiten bij het thema van dit jaar: Betaalbare luxe.
Lees berichtFoodservicemarkt blijft groeien, maar tempo neemt af
Analyse - De Nederlandse foodservicemarkt blijft in 2025 groeien, al vlakt het tempo af. Dat blijkt uit de periodemeting van bureau Foodsteps uit Ede. De komende periode moet duidelijk gaan maken hoe positief het jaar gaat afsluiten.
Lees berichtHorecava 2026 draait om betaalbare luxe
Vakbeurzen - De komende editie van Horecava, van 12 tot en met 15 januari 2026 in RAI Amsterdam, staat voor een belangrijk deel in het teken van ‘betaalbare luxe’. De vakbeurs richt zich dit jaar vooral op hoe horecaondernemers hoogwaardige gastbeleving kunnen blijven bieden in een tijd van stijgende kosten, personeelstekorten en veranderende gastverwachtingen.
Lees berichtKoreaanse keuken breekt definitief door
Onderzoek - Na K-pop en K-beauty is het nu K-Food dat Nederland in rap tempo verovert. De Koreaanse keuken is uitgegroeid van niche tot mainstream, volgens nieuw onderzoek van Motivaction. Uit de gegevens blijkt dat inmiddels 40% van de Nederlanders al eens een Koreaans gerecht geproefd. 10% van de mensen eet zelfs maandelijks een Koreaans gerecht.
Lees berichtPickwick introduceert Finest Selection voor professionele markt
Introductie - Theemerk Pickwick breidt zijn assortiment uit met Finest Selection, een nieuwe premium theelijn gericht op de zakelijke markt. De introductie speelt in op de toenemende vraag naar kwaliteit en variatie binnen horeca, zorginstellingen, kantoren en hotels.
Lees bericht