Horecabedrijf Vermaat koopt eetwinkel Stach
Overname – Horecabedrijf en cateraar Vermaat in IJsselstein neemt een meerderheidsbelang in eetwinkelketen Stach. Het van oorsprong Amsterdamse bedrijf heeft inmiddels vestigingen in Utrecht, Haarlem en Overveem, maar wil samen met Vermaat groeien in Nederland en in het buitenland. Locaties die genoemd worden zijn naast een aantal nieuwe vestigingen in Amsterdam, onder meer bij ABN Amro op de Zuidas en WTC Schiphol, maar ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen en het Groninger Forum worden uitbredingsmogelijkheden gezien. Groei Stach Schaberg, oprichter van de winkel met een assortiment gericht op gezonde producten, begon in 2011 met zijn eerste winkel. Inmiddels heeft het bedrijf er negentien. Vorig jaar werden nog twee locatie geopend in hotels van Accor. Met name locaties binnen hotels en bedrijven worden door Stach gezien als goede toekomstige vestigingen, die met Vermaat gemakkelijker zijn in te vullen. Er werken bij Stach zo’n 250 mensen. De groei van het bedrijf en de huidige omvang zijn belangrijke redenen geweest om een strategische partner te zoeken, laat Schaberg weten, die voorlopig ook aanblijft. Vermaat Vermaat heeft zich de afgelopen jaren steeds verder ontwikkeld naar een volwaardig horecabedrijf met tal van diciplines. Ooit begonnen als delicatessewinkeltje en een aantal cateringactiviteiten in onder meer ziekenhuizen heeft het bedrijf inmiddels verschillende bijzondere horecalocaties in binnen- en buitenland, zoals The Circl op de Zuidas en restaurant Rijks in de hoofdstad. In de etalage Volgens diverse berichten staat Vermaat zelf ook in de etalage. De eigenaar van het bedrijf, de Zwitserse investeringsmaatschappij Partners Group, zou het bedrijf willen verkopen. De investeringsmaatschappij kocht Vermaat in 2015 van de neven Paul en Kees Vermaat, de toenmalige eigenaren. Bron: @FoodClicks Overname – Horecabedrijf en cateraar Vermaat in IJsselstein neemt een meerderheidsbelang in eetwinkelketen Stach. Het van oorsprong Amsterdamse bedrijf heeft inmiddels vestigingen in Utrecht, Haarlem en Overveem, maar wil samen met Vermaat groeien in Nederland en in het buitenland. Locaties die genoemd worden zijn naast een aantal nieuwe vestigingen in Amsterdam, onder meer bij ABN Amro op de Zuidas en WTC Schiphol, maar ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen en het Groninger Forum worden uitbredingsmogelijkheden gezien. Groei Stach Schaberg, oprichter van de winkel met een assortiment gericht op gezonde producten, begon in 2011 met zijn eerste winkel. Inmiddels heeft het bedrijf er negentien. Vorig jaar werden nog twee locatie geopend in hotels van Accor. Met name locaties binnen hotels en bedrijven worden door Stach gezien als goede toekomstige vestigingen, die met Vermaat gemakkelijker zijn in te vullen. Er werken bij Stach zo’n 250 mensen. De groei van het bedrijf en de huidige omvang zijn belangrijke redenen geweest om een strategische partner te zoeken, laat Schaberg weten, die voorlopig ook aanblijft. Vermaat Vermaat heeft zich de afgelopen jaren steeds verder ontwikkeld naar een volwaardig horecabedrijf met tal van diciplines. Ooit begonnen als delicatessewinkeltje en een aantal cateringactiviteiten in onder meer ziekenhuizen heeft het bedrijf inmiddels verschillende bijzondere horecalocaties in binnen- en buitenland, zoals The Circl op de Zuidas en restaurant Rijks in de hoofdstad. In de etalage Volgens diverse berichten staat Vermaat zelf ook in de etalage. De eigenaar van het bedrijf, de Zwitserse investeringsmaatschappij Partners Group, zou het bedrijf willen verkopen. De investeringsmaatschappij kocht Vermaat in 2015 van de neven Paul en Kees Vermaat, de toenmalige eigenaren. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Coöperatie DELA introduceert nieuw horeca-assortiment
Uitvaartcatering – Coöperatie DELA laat weten dat de uitvaartorganisatie na een proefperiode bij een zestal locaties het horeca-assortiment heeft aangepast. Na de proef, die eind vorig jaar werd gehouden, wordt het nieuwe assortiment vanaf deze maand stapsgewijs bij de rest van de DELA-locaties geïntroduceerd. DELA heeft bij de samenstelling samengewerkt met partner Vermaat.
Lees berichtYounique Concepts en Vermaat bundelen de krachten aan de Amstel
Formulenieuws - Younique Concepts en Vermaat gaan samen een vernieuwde invulling geven aan de horecalocatie Amstel1. Daarmee krijgt het partnership tussen de twee bedrijven nog meer vorm. Beide bedrijven werken al samen met de Pesca pop-ups op de Dutch Grand Prix en de TEFAF, waar Vermaat de food hospitality verzorgt.
Lees berichtKetenbrede samenwerking leidt tot aanpak tegen voedselverspilling
Voedselverspilling tegengaan gaat beter wanneer je in de keten samenwerkt, dat is de uitkomst van een pilot die vier partijen zijn aangegaan in een uitdagende ‘In 100 Days to Zero Food Waste’ challenge.
Lees berichtOmzet La Place stijgt met 24% naar €133 miljoen
Formulenieuws – De restaurantformule La Place heeft een goede groei doorgemaakt in 2023. De consumentenomzet nam toe met 24 procent naar €133 miljoen euro, zo laat Jumbo Food Group weten. Die omzettoename was inclusief een viertal nieuwe locaties.
Lees berichtNieuwe norm gezonder en duurzamer voedingsaanbod zorg
Zorg - Goede Zorg Proef Je heeft dinsdag de nieuwe norm vastgesteld voor een gezonder en duurzamer voedingsaanbod in ziekenhuizen. De factsheet is ontwikkeld in samenwerking met stichting Alliantie Voeding in de Zorg, het Voedingscentrum en een aantal voorhoedeziekenhuizen, op initiatief van Vermaat.
Lees bericht50% minder voedselafval bij Vermaat in 2027 met Orbi’s
Voedselverspilling - Vermaat gaat op grote schaal de strijd aan tegen voedselverspilling. Onderdeel van die aanpak is de inzet van de technologie van Orbisk, de zogenaamde Orbi. De voedsel verspilling moet met deze slimme technologie in 2027 met 50% zijn teruggebracht.
Lees bericht