Horeko lanceert consumentenlabels voor afhaalmaaltijden
Horeca - Softwareleverancier Horeko uit Amersfoort lanceert een nieuwe feature: Horeko Consumentenlabels. Hiermee kunnen horecabedrijven en eetwinkels hun afhaalmaaltijden voorzien van consumentenlabels.
Horecabedrijven en winkels die eigen producten en maaltijden produceren, kunnen op de labels informatie geven over de bewaarmethode, de voedingswaarde en de gebruikte allergenen en ingrediënten. “Zo voldoe je meteen aan de wettelijke eisen”, aldus Marvin van Dongen CEO en founder van Horeko.Hij ziet horecabedrijven steeds vaker maaltijden voor thuisgebruik verkopen. Wettelijk zijn ze dan verplicht om de consument informatie te geven over de gebruikte ingrediënten, allergenen en een bewaaradvies.
Omdat bestaande etiketteringssystemen voor koelverse maaltijden vooral bedoeld zijn voor grotere voedingsproducenten, is Horeko gestart met Consumentenlabels. Daarbij richt het softwarebedrijf zich vooral op de restaurants die maaltijden voor thuisgebruik verkopen, maar ook op de eetwinkels, traiteurs/cateraars en dark kitchens.
Consumentenlabels is een toepassing die gekoppeld is aan het keukenmanagementsysteem Horeko Kitchen Manager. Hierin zijn recepturen, de kostprijsberekening, de allergenendeclaratie, de voedingswaarden en het bewaaradvies al opgenomen. Door de uitbreiding met Consumentenlabels hoeven de gebruikers van het Horeko-keukenmanagementsysteem alleen maar de informatie aan te vinken welke ze aan het label willen toevoegen. Naast praktische informatie, zoals de verkoopprijs, de naam van het gerecht, kan de horecaondernemer ook commerciële informatie toevoegen of een persoonlijke noot.
Bron: Horeko/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Ghost Kitchen Casper komt met Casper At Work
Catering - Casper, een ghost kitchen-keten in België, Nederland en Frankrijk, wil zich meer gaan richten op het lunchmoment bij bedrijven en start Casper At Work. Door samen te werken met andere partijen en het aanbod vanuit de eigen keuken wil Casper lunchdilemma’s binnen bedrijven wegnemen.
Lees berichtVegan Masters opent twee Dark Kitchens in Rotterdam
Dark Kitchen – De Nederlandse start-up Vegan Masters opent in Rotterdam twee Dark Kitchens binnen een week . Rotterdammers kunnen hierdoor de gerechten van Vegan Masters binnen 45 minuten via Deliveroo en Uber Eats in huis hebben.
Lees berichtHoreko lanceert feature voor betere grip op marge van bezorggerechten
Software - Softwareleverancier Horeko uit Amersfoort heeft deze maand twee nieuwe features gelanceerd voor haar keukenmanagementsysteem Horeko Kitchen Manager. Ze helpt hiermee horecaondernemers om meer grip te krijgen op de marge van bezorggerechten.
Lees berichtHoreko bereidt horeca met webinars voor op herstart
Webinars - Softwareleverancier Horeko uit Amersfoort organiseert van 22 tot en met 26 februari zeven gratis webinars voor horecaondernemers via haar Horeko Academy. De webinars moeten de horecaondernemers voorbereiden op een goede herstart als de tweede lockdown ten einde is.
Lees berichtWouter Verkerk wordt brandambassadeur bij Horeko
Samenwerking – Horecaspreker Wouter Verkerk gaat in de rol van brandambassadeur samenwerken met softwareleverancier Horeka. Samen hebben de partijen de ambitie om de horeca verder te professionaliseren.
Lees berichtHorecasoftwarebedrijf Horeko net niet in de prijzen bij FD Gazellen
Verkiezing - Horeko uit Amersfoort heeft bij de FD Gazellen 2020, voor de snelst groeiende bedrijven in Nederland, net naast de prijzen gegrepen. Horeko was het enige horeca tech-bedrijf in de lijst die in aanmerking kwam voor de awards, die op 19 november bekend werden gemaakt.
Lees bericht