Horeko lanceert consumentenlabels voor afhaalmaaltijden


Liesette Hensen, mede-eigenaar van eetwinkel Van Mien in Doetinchem, is gebruiker van Horeko Consumentenlabels en zet de etiketten in voor de lokale versmaaltijden en eigen producten

Horeca - Softwareleverancier Horeko uit Amersfoort lanceert een nieuwe feature: Horeko Consumentenlabels. Hiermee kunnen horecabedrijven en eetwinkels hun afhaalmaaltijden voorzien van consumentenlabels.

Horecabedrijven en winkels die eigen producten en maaltijden produceren, kunnen op de labels informatie geven over de bewaarmethode, de voedingswaarde en de gebruikte allergenen en ingrediënten. “Zo voldoe je meteen aan de wettelijke eisen”, aldus Marvin van Dongen CEO en founder van Horeko.Hij ziet horecabedrijven steeds vaker maaltijden voor thuisgebruik verkopen. Wettelijk zijn ze dan verplicht om de consument informatie te geven over de gebruikte ingrediënten, allergenen en een bewaaradvies.

Omdat bestaande etiketteringssystemen voor koelverse maaltijden vooral bedoeld zijn voor grotere voedingsproducenten, is Horeko gestart met Consumentenlabels. Daarbij richt het softwarebedrijf zich vooral op de restaurants die maaltijden voor thuisgebruik verkopen, maar ook op de eetwinkels, traiteurs/cateraars en dark kitchens.

Consumentenlabels is een toepassing die gekoppeld is aan het keukenmanagementsysteem Horeko Kitchen Manager. Hierin zijn recepturen, de kostprijsberekening, de allergenendeclaratie, de voedingswaarden en het bewaaradvies al opgenomen. Door de uitbreiding met Consumentenlabels hoeven de gebruikers van het Horeko-keukenmanagementsysteem alleen maar de informatie aan te vinken welke ze aan het label willen toevoegen. Naast praktische informatie, zoals de verkoopprijs, de naam van het gerecht, kan de horecaondernemer ook commerciële informatie toevoegen of een persoonlijke noot.

Bron: Horeko/@FoodClicks

De labels zijn iets groter en kunnen naast praktische informatie ook een persoonlijke noot meekrijgen

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Ghost Kitchen Casper komt met Casper At Work

Catering - Casper, een ghost kitchen-keten in België, Nederland en Frankrijk, wil zich meer gaan richten op het lunchmoment bij bedrijven en start Casper At Work. Door samen te werken met andere partijen en het aanbod vanuit de eigen keuken wil Casper lunchdilemma’s binnen bedrijven wegnemen.

Lees bericht




Horeko bereidt horeca met webinars voor op herstart

Webinars - Softwareleverancier Horeko uit Amersfoort organiseert van 22 tot en met 26 februari zeven gratis webinars voor horecaondernemers via haar Horeko Academy. De webinars moeten de horecaondernemers voorbereiden op een goede herstart als de tweede lockdown ten einde is.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid