IJsie Prima is IJssalon van het Jaar 2020/2021


Verkiezing  - IJssalon IJsie Prima in Callantsoog heeft de titel IJssalon van het Jaar 2020/2021 ontvangen. Tijdens een livestream werd dit gisteren bekendgemaakt door presentatrice Mascha de Rooij. Vijf finalisten hadden zich voor de titel verzameld in de Next Level-foyer in Evenementenhal Gorinchem.

IJsie Prima scoort hoog op alle fronten. Zowel de vakjury als de inspecteur voedselveiligheid zijn erg onder de indruk van het familiebedrijf van de broers Kees en Ties Baars en hun ouders. Het oordeel: “Een goed georganiseerde onderneming. De zin om hier ijs te eten én te maken straalt ervan af.”

De vijf finalisten waren vorig jaar al bekend. Door corona duurde het tot deze week voordat een winnaar bekendgemaakt kon worden. De keuze bleek lastig,  omdat het niveau van de wedstrijddeelnemers elk jaar stijgt, meldt juryvoorzitter Bart-Jeroen van Overveld. “Dat vraagt ook van ons als wedstrijdcommissie steeds meer inzet. Het liefst waren we met de hele commissie naar elke finalist gegaan. Maar corona stond in de weg. Iedere finalist is door twee commissieleden bezocht. Het was een nek-aan-nek race: stuk voor stuk zijn de finalisten topondernemers.”

Het lekkerste stracciatella-ijsje

Stracciatella is de wedstrijdsmaak van 2022. Deelnemers aan De Gouden IJsspatel strijden in het voorjaar van 2022 om het lekkerste stracciatella-ijsje van Nederland. Ook is het romige ijsje met stukje chocolade een verplicht onderdeel van De Gouden IJscreatie – de wedstrijd om de beste ijscoupe van Nederland. Hidde de Brabander, manager IJscentrum, laat weten dit najaar speciale aandacht te besteden aan deze populaire ijssmaak. Het IJscentrum is de school voor ambachtelijke ijsbereiders en zet zich in voor een nóg hoger niveau van de Nederlandse ijssector. “Speciaal voor de leden van de branchevereniging Ambachtelijk IJscentrum organiseren we stracciatella-dag”, belooft hij.

Bron: @FoodClicks

De broers Kees en Ties Baars van IJsie Prima in badplaats Callantsoog

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsBakkersvak en IJs-Vak introduceren De Dag van het Ambacht

Vakbeurzen - Beursorganisator Easyfairs kondigt De Dag van het Ambacht aan. Een evenement gericht op allergenenvrij en vegan waar geproefd kan worden, demonstraties, workshops en wedstrijden (Beste BonBon van Nederland, Dutch Pastry Award en de IJs-Vakwedstrijden met de Gouden IJsspatel, Gouden IJscreatie en De IJssalon van het Jaar) gevolgd kunnen worden.

Lees bericht


Bakkersvak en IJs-Vak krijgen Veganplein

Vakbeurzen –De Bakkersvak en IJs-Vak, die op 5, 6 en 7 maart 2023 in de Evenementenhal in Gorinchem worden gehouden, krijgen deze editie ook een Veganplein. Steeds meer bedrijven produceren vegan producten en kijken hoe zij zelf impact kunnen maken of duurzaamheid kunnen waarborgen. Daarnaast is de aandacht van de consument voor vegan en glutenvrije producten groeiende. Zo motiveert de organisatie.

Lees bericht


© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid