Bakkersvak en IJs-Vak introduceren De Dag van het Ambacht


De Dag van het Ambacht richt zich op allergenenvrij en vegan in de bakkerij- en ijssector / Foto bij: Joni Israeli

Vakbeurzen - Beursorganisator Easyfairs kondigt De Dag van het Ambacht aan. Een evenement gericht op allergenenvrij en vegan waar geproefd kan worden, demonstraties, workshops en wedstrijden (Beste BonBon van Nederland, Dutch Pastry Award en de IJs-Vakwedstrijden met de Gouden IJsspatel, Gouden IJscreatie en De IJssalon van het Jaar) gevolgd kunnen worden.

De Dag van het Ambacht vindt plaats op 11 maart 2024 op Next Level in Evenementenhal Gorinchem en wordt mede mogelijk gemaakt door Bakkersvak, IJs-Vak, Dutch Pastry Team en Vereniging Ambachtelijk IJscentrum. Corine Visser, Event Manager van Bakkersvak- en IJs-Vak, over het evenement: “De Dag van het Ambacht richt zich op allergenenvrij en vegan in de bakkerij- en ijssector.” De eerste vraag voor het ontstaan van dit evenement kwam vanuit het Dutch Pastry Team en Vereniging Ambachtelijk IJscentrum. Zij zijn beide erbij gebaat om hun wedstrijden jaarlijks op een vaste locatie terug te laten keren.

Onderwerpen als allergenenvrij en vegan is niet voor elke ambachtsman vanzelfsprekend. “Vanuit onze missie om de ambachtelijke sector vooruit te helpen, bieden we daarom deze gelegenheid om meer te leren hoe om te gaan met allergenenvrij en het creëren van veganistische producten. Natuurlijk zonder concessies te doen in smaak en kwaliteit”, aldus Visser.

Vakwedstrijden

Bezoekers kunnen tijdens De Dag van het Ambacht ook kijken naar vakwedstrijden, zoals de Beste BonBon van Nederland, Dutch Pastry Award en de IJs-Vakwedstrijden (Gouden IJsspatel, Gouden IJscreatie en De IJssalon van het Jaar). “De IJs-Vak wedstrijden hebben in Gorinchem daarmee weer een vaste thuisbasis gekregen. Ook in de tussenliggende jaren dat IJs-Vak er niet is, willen we de ijsbereiders een podium geven”, aldus Edwin van Es, voorzitter Vereniging Ambachtelijk IJscentrum. Naast de wedstrijden kunnen bezoekers zich ook aanmelden workshops. Deze gaan dieper in op hoe om te gaan met allergenenvrij en het creëren van veganistische producten in de bakkerij- en ijssector. In deze workshops is er aandacht voor brood en viennoiserie.

Bron: Easyfairs/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Deelname Horeca Vakbeurs Hardenberg nu op 50 bedrijven

Vakbeurzen - De Horeca Vakbeurs in Hardenberg krijgt steeds meer vorm laat organisatie EasyFairs weten. Inmiddels hebben ruim 50 bedrijven uit uiteenlopende segmenten zoals food, dranken en keukenapparatuur toegezegd deel te nemen aan de nieuwe beurs in het oosten van het land.

Lees bericht



‘Nieuwe horecavakbeurs Hardenberg enthousiast ontvangen’

Vakbeurzen – De plannen om volgend jaar een nieuwe horecabeurs te starten in Hardenberg zijn positief ontvangen. Beursorganisator Easyfairs en initiatiefnemer van de beurs had al vooronderzoek gedaan naar de nieuwe beurs die eind januari 2024 moet plaatsvinden, maar meldt nu dat er al tientallen inschrijvingen zijn.

Lees bericht

Nederland krijgt nieuwe vakbeurs: Horeca Expo Hardenberg

Vakbeurzen  - Nederland krijgt een nieuwe vakbeurs: Horeca Expo Hardenberg. De locatie voor het event, dat in januari 2024 zal worden gehouden, is de Evenementenhal in Hardenberg. Deze locatie kende in het verleden ook een vakbeurs voor de horeca. Op Horeca Expo Hardenberg kunnen kunnen horecaprofessionals zich drie dagen lang oriënteren op de nieuwste producten, services, technieken, smaken en trends,...

Lees bericht


Bakkersvak en IJs-Vak krijgen Veganplein

Vakbeurzen –De Bakkersvak en IJs-Vak, die op 5, 6 en 7 maart 2023 in de Evenementenhal in Gorinchem worden gehouden, krijgen deze editie ook een Veganplein. Steeds meer bedrijven produceren vegan producten en kijken hoe zij zelf impact kunnen maken of duurzaamheid kunnen waarborgen. Daarnaast is de aandacht van de consument voor vegan en glutenvrije producten groeiende. Zo motiveert de organisatie.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid