IJsmachinefabrikant Carpigiani gaat prijs uitreiken aan JRE-chefs
Samenwerking – De Italiaanse IJsmachinefabrikant Carpigiani en JRE-Jeunes Restaurateurs gaan samenwerken. De samenwerking omvat een nieuwe prijs die door Carpigiani wordt uitgereikt aan de JRE-chefs op ons tweejaarlijkse congres in Parijs, in april 2024.
Net als de Carpigiani is het maken van gelato onuitwisbaar verbonden met de tradities in Italië. JRE-koks blijven ook trouw aan zichzelf, door middel van moderne voedselbereiding die hun cultureel erfgoed eer aandoet, door de culinaire identiteit en tradities van over de hele wereld te respecteren en te promoten. Reden voor de beide partijen te gaan samenwerken. “We zijn verheugd om samen te werken met de Carpigiani Group om zijn traditie van het maken van ijs naar de tafels van de beste restaurants in Europa te brengen,” aldus Daniel Lehmann, President van JRE-Jeunes Restaurateurs.
Elk JRE-Jeunes Restaurateurs-lid zet zich in voor het behoud van zijn ‘terroir’. Dit betekent dat zij verse, regionale ingrediënten serveren die afkomstig zijn van lokale boerderijen, met het hoogste kwaliteitsniveau. JRE telt 375 aangesloten high-end restaurants en 160 hotels.
Bron: JRE/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
JRE-Nederland doet mee aan Week Zonder Vlees & Zuivel
Actieweek – JRE-Jeunes Restaurateurs doet mee aan de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. De restaurants willen de gasten een week traceren op eten en te drinken, zonder vlees en zuivel. De restaurateurs zijn van mening dat “deze kleine moeite een onvoorstelbaar positieve impact kan hebben op mens, dier en milieu”.
Lees berichtChristian Wu Belgisch Kampioen IJsbereiding
Wedstrijd - De 27-jarige Christian Wu van Gelateria Giotto is de nieuwe Belgisch Kampioen IJsbereiding geworden. Hij liet zich inspireren door Winnie De Poeh.
Lees berichtKees Baars uit Callantsoog wint Kampioenschap ijsbereiding
Verkiezing - Kees Baars van ijssalon IJsie Prima uit Callantsoog is Nederlands Kampioen IJsbereiding geworden. Hij won dinsdag de Gelato Festival Challenge van Carpigiani Ambachtelijk Benelux, die gehouden werd bij Curio in Breda.
Lees bericht