‘In de Randstad wordt hybride werken de norm’


Veel bedrijven zijn ook van plan thuiswerken te stimuleren / Foto bij: Kamer van Koophandel

Analyse – Voor veel bedrijven is het hybride werken nog wennen, maar het merendeel in de Randstad is om. Dit meldt KVK op basis van de zojuist verschenen Conjunctuurenquête Nederland. Bijna de helft (47%) van de ondervraagden geeft daarin aan dat hybride werken een blijvend fenomeen is.

Onderzocht zijn met name de grotere bedrijven (vanaf 50 werkzame personen). Relatief veel bedrijven in Noord-Brabant, Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland denken dat hybride werken een blijvend fenomeen is, ook als straks de coronamaatregelen verder zijn versoepeld. Dit in tegenstelling tot Drenthe, Zeeland en Friesland. Sectoren hybride werken

Hybride werken, een combinatie van thuiswerken, op kantoor of elders, is niet voor alle bedrijven een optie. Veel bedrijven in de horeca, landbouw, vervoer/opslag en overige dienstverlening kunnen alleen op locatie werken. Dat geldt ook voor relatief veel kleinere bedrijven. Bij bijna de helft (45%) van de bedrijven met 5 tot 20 werkzame personen is hybride werken geen optie. Hetzelfde geldt voor een derde (34%) van de bedrijven met 20 tot 50 werkzame personen.

Stimuleren

De bedrijven die vinden dat hybride werken blijvend is, zijn vooral werkzaam in Informatie en communicatie (83%), Specialistische zakelijke diensten (72%), en Verhuur en handel in onroerend goed (70%). Een derde van de bedrijven geeft ook aan dat zij hybride werken zullen gaan stimuleren. Dit betreft dan vooral de grotere bedrijven (45% van de bedrijven met 100 of meer werkzame personen ). Relatief weinig kleinere bedrijven zeggen dit te gaan doen; 19% van de bedrijven met 5 tot 20 werkzame personen. Ruim een kwart (27%) van de bedrijven geeft aan hybride werken niet te gaan stimuleren.

Bron: KvK/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eventseizoen 2024 geopend met fors meer eventcateraars

Analyse – In april start het evenementenseizoen en volgens cijfers van de Kamer van Koophandel is het aantal fors gegroeid. Het gaat dan om cateringpartijen die zowel festivals, bruiloften, verjaardagen en andere feesten verzorgen. Het handelsregister van de KvK telde er in het eerste kwartaal van 2024 ruim 27.000, dat zijn er bijna 16.000 meer dan vijf jaar geleden, een stijging van 133%.

Lees bericht


40% Nederlanders luncht achter bureau

Onderzoek - Uit onderzoek van Multiscope in opdracht van maaltijdbox Green Chef blijkt dat ruim 40 procent van de Nederlanders achter zijn of haar bureau luncht bij drukte. Als mensen thuiswerken ligt dat percentage nog hoger, namelijk op 49 procent. Bovendien blijkt dat bijna de helft van de ondervraagde vrouwen ongezonder eet door stress.

Lees bericht


Aantal faillissementen in september fors hoger

Analyse – Het aantal faillissementen is sinds oktober 2020 niet meer zo hoog geweest. Dat zegt de kamer van Koophandel naar aanleiding van het KVK Trendrapport Bedrijfsleven over september 2022. Het aantal faillissementen van economisch actieve ondernemingen is in september een stuk hoger dan het maandgemiddelde vanaf januari 2021. Dat gemiddelde ligt op 132, terwijl in de afgelopen maand 176 ondernemingen failliet gingen, het hoogste aantal...

Lees bericht



Sodexo lanceert ‘ontzorgingsplatform’ WorkX

Catering  – Sodexo lanceert het online platform WorkX. Met het platform kunnen werkgevers zorgen voor een optimale thuiswerkomgeving voor hun medewerkers, zoals het snel en makkelijk iets laten doen aan die te lage bureaustoel, instabiele wifi of bedompte luchtkwaliteit.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid