Inkoopnetwerk Xandrion sluit nieuw contract met wijnbedrijf LFE


Mathijs Cottaar van LFE (links), Rutger van Londen van Xandrion (midden) en Joep de Man (LFE)

Samenwerking - Inkoopnetwerk Xandrion en wijnbedrijf LFE zijn een samenwerking met elkaar aangegaan. Voortaan kunnen de Xandrion deelnemers gebruikmaken van de van de inkoopcondities op het complete wijnportfolio van LFE.

LFE B.V. is een Nederlands bedrijf, onderdeel van het Franse familiebedrijf Castel, het grootste wijnbedrijf van Europa en het derde grootste wijnbedrijf ter wereld. Het bedrijf is opgericht in 1949 met als bakermat Bordeaux en bezit 20 eigen Châteaux en meer dan 1.000 hectare eigen wijngaarden. LFE is actief in alle wijnfacetten van de Nederlandse markt, van supermarkten, groothandels en wijnspeciaalzaken tot horeca, catering en foodservice bedrijven. Het assortiment omvat meer dan 2.000 verschillende wijnen uit alle belangrijke wijnlanden van de wereld. Tevens heeft LFE toegang tot de ‘Grand Cru kelder’ van moederbedrijf Castel, die één van de grootste Grands Crus Classés voorraden kent van de wereld.

Drie pijlers

Mathijs Cottaar, Business Unit Manager Out of Home bij LFE: “Onze aanpak is gestoeld op drie pijlers. Ten eerste biedt LFE altijd de allerbeste prijs/kwaliteit wijn aan. Daarnaast kan LFE op basis van diepgaande kennis van de markt, haar klanten en diens gasten de beste horeca-adviezen geven. Tot slot is het uiteindelijk ons team, dat met haar passie, energie en creativiteit het duurzame verschil maakt! Wij zijn er trots op dat Xandrion daarom ons heeft gekozen als haar wijnpartner voor de komende jaren!”

Inkoopnetwerk

Xandrion is een inkoopnetwerk dat 23 jaar geleden is opgezet door een groep recreatieondernemers. De gezamenlijke gedachte was en is nog steeds dat ondernemers door kennis, informatie en inkoopvolume met elkaar te delen slimmer en scherper kunnen inkopen. Inmiddels bestaat het inkoopnetwerk uit meer dan 1.100 aangesloten bedrijven in de recreatie- (campings, bungalowparken, groepsaccommodaties), horeca- (hotels, restaurants, catering) en sportbranche (golfbanen, bowlingbanen, kartcentra). Deze deelnemers bundelen hun inkoopvolumes bij ruim 70 leveranciers actief in verschillende branches zoals groothandel, energie, afvalinzameling, verzekeringen, hygiëne en schoonmaak.

Sinds juni 2016 is Xandrion onderdeel van Compass Group Nederland.

Bron: Xandrion/@FoodCicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht


Samenwerking Van Tol Convenience Food en Xandrion

Samenwerking - Van Tol Convenience Food, conveniencespecialist op het gebied van ei, Italiaanse brood-en pizzaproducten, gaat samenwerken met Xandrion in Ede. Deelnemers aan de inkooporganisatie Xandrion kunnen vanaf 1 januari 2024 besparen op de producten van Van Tol Convenience Food.

Lees bericht

Compass en InstockMarket schalen samenwerking op

Voedselverspilling – Compass Group, 's werelds grootste food- en servicebedrijf met de labels Eurest, ESFM, Famous Flavours, Maison van den Boer en Xandrion, wil meer werk maken van duurzaamheid en schaalt hiervoor de samenwerking met InstockMarket op.

Lees bericht

Drie cateraars leren gedetineerden gezonder eten en koken

Achtergrond - Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) maakte vorig jaar de gunning van het contract voor de dagelijkse voeding bekend van 26 gevangenislocaties in Nederland. Daarmee was het één van de grootste aanbestedingstrajecten voor de cateringsector in Nederland. Drie bedrijven kregen de opdracht uiteindelijk gegund.

Lees bericht


Compass benoemt Jacqueline van Beek tot Managing Director Nederland

Benoeming – Jacqueline van Beek wordt de nieuwe Managing Director voor Nederland van de Compass Group. De benoeming volgt op de organisatorische verandering binnen de Compass Group, waarbij er geen Benelux cluster meer zal zijn. Kef van Helbergen, die sinds september 2020 Managing Director Benelux was, zal daarom uit deze rol terugtreden.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid