Inschrijving eerste NK Pizza Bakken 2022 gestart


Wedstrijd - Wie bakt de lekkerste ‘pizza nova’ van Nederland? Daar draait het om bij het allereerste NK Pizza Bakken 2022 op dinsdag 11 januari 2022. Samen met De Lekkerste Wedstrijden organiseert Pizza Profs tijdens de Horecava in Amsterdam deze krachtmeting voor professionele pizzaiolo’s. De inschrijving is deze maand gestart.

Doel van de allereerste editie van het NK Pizza Bakken 2022, is om de gastronomische ontwikkeling van de pizza een boost te geven, zo vertelt Marcel Losekoot. Hij is oprichter van Pizza Profs en eigenaar van de Pizza Academy, de eerste SVH-gecertificeerde pizza-opleiding van Nederland. Samen met de Lekkerste Wedstrijden organiseert Pizza Profs het NK Pizza Bakken 2022. Ondernemers, medewerk(st)ers van horeca- en fastservicebedrijven en zelfstandig werkende pizzaiolo’s kunnen hieraan meedoen.

Pizza nova

Deelnemers van deze vakwedstrijd voor pizzaprofessionals worden uitgedaagd om een ‘pizza nova’ te ontwikkelen. Dit is een pizza met een gezonde, licht verteerbare bodem die creatief belegd is. Volgens de organisatie staat de pizza nova aan de vooravond van een revolutie. “Consumenten eten niet meer een keer per maand maar een keer per week een gezonde, verantwoorde en voedzame pizza. Pizza nova is de trend van dit moment in de pizzamarkt.”

Wedstrijdopdracht

Deelnemers aan de wedstrijd moeten ter plekke in 15 minuten 2 identieke pizza nova’s van circa 32 centimeter diameter bereiden en presenteren op een bord. De maximale kostprijs van de gebruikte - gezonde - ingrediënten bedraagt €5,00, maar deze ingrediënten moeten wel algemeen verkrijgbaar zijn. Een vakjury onder voorzitterschap van sterrenkok Jacob Jan Boerma gaat de pizza’s proeven en beoordelen. Gelet wordt op hygiënisch werken, presentatie, smaak, calculatie, productprijs, calorieën, duurzaamheid, gezondheidsaspect van de creatie en praktische uitvoerbaarheid/haalbaarheid.

Inschrijving

Deelnemers voor het NK Pizza Bakken 2022 kunnen zich vanaf nu inschrijven. In totaal zijn er maximaal 20 finaleplekken voor deelname aan het NK Pizza Bakken op de horecabeurs Horecava.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Vrumona presenteert nieuw design Pepsi in grootse campagne

Campagne - Vrumona, licentiepartner van PepsiCo, introduceert het nieuwe design voor Pepsi in de grootste campagne ooit. Het wordt de eerste update in 14 jaar tijd. De nieuwe visuele identiteit wordt in meer dan 120 markten uitgerold, waaronder in Nederland. Bezoekers aan de Horecava beleefde de primeur van de nieuwe merkuitstraling.

Lees bericht



Horecava toont te weinig antwoorden op de horeca-uitdagingen

Vakbeurzen - Afgelopen week kon horeca minnend Nederland zich op de Horecava weer te goed doen aan allerlei hapjes en drankjes en andere inspiratie voor de foodservicesector. Volgens de organisatie bezochten ruim 64.000 bezoekers deze foodbeurs voor professionals. Veel nieuws kregen die niet te zien. Natuurlijk er waren aanbieders met nieuwe snacks, nieuwe verpakkingen, maar veel verder dan een ander kleurtje,...

Lees bericht



Tawfik el Shanwany van LouLou Pizzabar winnaar NK Pizza bakken 2024

Wedstrijd - Tawfik el Shanwany van LouLou Pizzabar in Amsterdam heeft het NK Pizza bakken 2024 op de Horecava gewonnen. De jury was vol lof over zijn deeg en kooktechnieken. De ondernemer toonde zich na afloop verbaasd, omdat hij erg heeft getwijfeld of hij wel mee moest doen met de wedstrijd, want eigenlijk had hij geen tijd.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid