ISM 2023 naar april vanwege onrust in de zoetwarenmarkt


Beurzen - 's Werelds grootste vakbeurs voor zoetwaren en snacks verschuift volgend jaar eenmalig van januari naar april. De uitdagingen en de onzekerheden binnen de internationale zoetwarenindustrie zijn dermate groot dat organisatie in samenspraak met fabrikanten en belangenpartijen heeft besloten de beurs drie maanden uit te stellen. De beurs is volgend jaar ook een dag korter.

Normaal gesproken wordt de ISM altijd eind januari gehouden. Maar de zoetwarenindustrie staat, volgens de beursorganisatie,momenteel voor dermate extreme uitdagingen dat uitsel naar 23 tot en met 25 april noodzakelijk is . De onrust in de zoetwarensector worden met name veroorzakt door dramatische kostenexplosies voor grondstoffen, energie en logistiek en een bijna onberekenbaar consumentengedrag. De beursorganisatie verwacht dat dat tegen die tijd de markt rustiger is.

Volledig overzicht

De vakbeurs voor zoetwaren en snacks zal ook met een dag worden verkort in 2023. Of de ISM volgend jaar in combinatie met de beurs ProSweets Cologne  is nog onduidelijk. Hierover volgen later meer details. “Met de eenmalige datumverschuiving komen we tegemoet aan de wensen van de zoetwaren- en snackindustrie en zorgen we zo voor de grootst mogelijke zakelijke kansen voor alle betrokken bedrijven en bezoekers. Het is voor ons belangrijk om een ​​volledig overzicht van de wereldmarkt te bieden voor de zoetwaren- en snackindustrie en om de gebruikelijke hoge kwaliteit van exposerende bedrijven en internationale deelnemende vakbezoekers te garanderen", aldus Gerald Böse, Chief Executive Officer van Koelnmesse GmbH.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsISM is coronaperiode goed te boven gekomen

Vakbeurzen - De Internationale snack- en zoetwaren beurs ISM, die dit jaar weer in de vertrouwede periode van 28 tot en met 31 januari in Keulen werd gehouden, lijkt de afgelopen coronaperiode goed te hebben doorstaan. Weliswaar was de beurs kleiner dan de edities voor corona, maar deelnemers van de huidige editie waren goed te spreken over het aanbod en de kwaliteit...

Lees bericht


Zoetwarenbeurs ISM 2024 groter en internationaler

Vakbeurzen – 1.350 exposanten uit 70 landen en 35 paviljoens. De aankomende zoetwarenbeurs ISM is daarmee nog grotere en internationaler dan voorheen, zo laat de organisatie weten. Tijdens de snoep- en snackbeurs zijn ook diverse prijzen in de wacht te slepen.

Lees bericht


Napoleon snoepjes voortaan in waspapieren wikkel

Zoetwaren - Snoepproducent Confiserie Napoleon stapt vanaf dit najaar over op een waspapieren wikkel in plaats van de traditionele plastic variant. De nieuwe verpakking geldt voor alle 27 smaakvarianten. Met de jaarlijkse verkoop van 360 miljoen snoepjes in Nederland en België bespaart het merk 60.000 kg plastic.

Lees bericht
© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid