ISM 2023 naar april vanwege onrust in de zoetwarenmarkt


Beurzen - 's Werelds grootste vakbeurs voor zoetwaren en snacks verschuift volgend jaar eenmalig van januari naar april. De uitdagingen en de onzekerheden binnen de internationale zoetwarenindustrie zijn dermate groot dat organisatie in samenspraak met fabrikanten en belangenpartijen heeft besloten de beurs drie maanden uit te stellen. De beurs is volgend jaar ook een dag korter.

Normaal gesproken wordt de ISM altijd eind januari gehouden. Maar de zoetwarenindustrie staat, volgens de beursorganisatie,momenteel voor dermate extreme uitdagingen dat uitsel naar 23 tot en met 25 april noodzakelijk is . De onrust in de zoetwarensector worden met name veroorzakt door dramatische kostenexplosies voor grondstoffen, energie en logistiek en een bijna onberekenbaar consumentengedrag. De beursorganisatie verwacht dat dat tegen die tijd de markt rustiger is.

Volledig overzicht

De vakbeurs voor zoetwaren en snacks zal ook met een dag worden verkort in 2023. Of de ISM volgend jaar in combinatie met de beurs ProSweets Cologne  is nog onduidelijk. Hierover volgen later meer details. “Met de eenmalige datumverschuiving komen we tegemoet aan de wensen van de zoetwaren- en snackindustrie en zorgen we zo voor de grootst mogelijke zakelijke kansen voor alle betrokken bedrijven en bezoekers. Het is voor ons belangrijk om een ​​volledig overzicht van de wereldmarkt te bieden voor de zoetwaren- en snackindustrie en om de gebruikelijke hoge kwaliteit van exposerende bedrijven en internationale deelnemende vakbezoekers te garanderen", aldus Gerald Böse, Chief Executive Officer van Koelnmesse GmbH.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsUitstel zoetwarenbeurs ISM 2023 zorgt voor meer registraties

Vakbeurzen - Na de aankondiging dat de zoetwarenbeurs ISM werd uitgesteld naar 23 tot en met 25 april heeft de organisatie een groot aantal aanmeldingen kunnen registreren. De beurs voor snoep en snacks, die normaal gesproken eind januari wordt gehouden, heeft voor de editie in 2023 al aanvragen ontvangen uit 56 landen en alle continenten. In standruimte is al 40 procent meer geboekt dan de...

Lees bericht

Snoep is er nu ook met NutriScore A

Zoetwaren – Food2Smile komt met snoepjes die boordevol vezels zitten, maar geen suiker bevatten en ook nog eens vegan zijn. Hierdoor mogen de ‘Happy Sour’ en ‘Fruit-tastic’ als enige snoepjes op de Nederlandse markt de Nutri-Score A claimen én lanceert Food2Smile gelijk het allereerste suikervrije zure gummysnoepje van Nederland.

Lees berichtISM komt terug met 1.085 exposanten uit 56 landen

Vakbeurs - Na een pauze van twee jaar komt de ISM  terug met 1.085 exposerende bedrijven uit 56 landen. De internationale vakbeurs voor zoetwaren en snacks wordt van 30 januari tot en met 2 februari in Keulen gehouden. Parallel aan de ISM vindt ook de ProSweets Keulen plaats, internationale leveranciersbeurs voor de snoep- en snackindustrie, met 213 exposanten.

Lees bericht

ISM Award 2022 gaat naar chocoladebedrijf Luigi Zàini

Verkiezing – Luigi Zàini Jr., CEO van het Italiaanse zoetwarenbedrijf Luigi Zàini S.p.A., is winnaar geworden van de ISM Award van dit jaar. Met deze prijs eert 's werelds grootste vakbeurs voor zoetwaren en snacks voor het eerst de directeur van een Italiaans bedrijf voor zijn buitengewone diensten in de zoetwaren- en snackindustrie.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid