ISM is coronaperiode goed te boven gekomen


Theunisse Kokosbrood was op het Holland paviljoen te vinden met blokjes kokosbrood als snack

Vakbeurzen - De Internationale snack- en zoetwaren beurs ISM, die dit jaar weer in de vertrouwede periode van 28 tot en met 31 januari in Keulen werd gehouden, lijkt de afgelopen coronaperiode goed te hebben doorstaan. Weliswaar was de beurs kleiner dan de edities voor corona, maar deelnemers van de huidige editie waren goed te spreken over het aanbod en de kwaliteit van de vakbezoekers.

Na het eenmalige uitstel van ISM vorig jaar presenteerden deze editie 1.427 exposanten uit 74 landen zich op de gebruikelijke tijd, eind januari,  in Keulen. De, volgens de organisatie, 30.000 vakbezoekers uit 140 landen, konden zich vier dagen lang oriënteren op de trends in snack- en zoetwaren. Net als op veel andere foodplatforms waren er dit jaar niet veel innovaties. De meeste toeleveranciers zijn na corona nog allemaal bezig met het op orde krijgen van hun bestaande business. Tijd, geld en menskracht om met echte innovaties te komen is er bij de meeste bedrijven nog niet bij. En dat was ook te zien bij de deelnemers op de ISM.

Maar de ISM gaat niet alleen over nieuwe producten. Het is ook een ontmoetingsplatform voor partijen, om te kijken waaraan behoefte is in de foodmarkt. Zo waren er verschillende fabrikanten aanwezig die met nieuwe producten stonden om te kijken in hoeverre er belangstelling voor was. Vaak waren dit wel verpakkingsvarianten of producten die ook op een andere manier worden aangeboden. Innovaties die kortom meer vanuit marketing worden gecreëerd.

Holland paviljoen

Nederlandse aanbieders stonden of zelfstandig op de beursvloer, of als onderdeel van het Holland paviljoen. Deze keer was dat paviljoen terug te vinden in hal vier bij een aantal andere landeninzendingen. Die bundeling van Hollands aanbod is de deelnemende bedrijven goed bevallen. Ook deze beursdeelnemers waren tevreden over het bezoek aan de beurs. En dat niet alleen vanwege de vele Nederlanders die de ISM bezoeken. Nederlanders behoren traditioneel op de ISM tot de grootste groep bezoekers van de vakbeurs. Tevredenheid hadden zij ook over de bezoekersaantallen uit de Volksrepubliek China, Israël, Japan, Canada en de Verenigde Staten. Bij de vorige editie bleven die landen nog achterweg vanuit toen geldende coronabeperkingen.

Minder suiker

Belangrijkste ontwikkelingen in het aanbod op de ISM waren de producten met toegevoegde proteïne, de biologische producten en de snacks met minder suiker of vet. Want ook bij snacks- en zoetwaren gaat de trend naar meer gezonde producten door. Ook al zijn er ook traditionele aanbieders die vasthouden aan hun oude recepturen en waarden en aangeven dat een ‘guilty pleasure’ op z’n tijd moet kunnen.

Bron: @FoodClicks

Van Dijk testte de belangstelling voor mini-donutsen
Prijswinnend concept van Gudrun dat tot 70% van de cacaoboon verwerkt tot eindproduct
Vegan balls van Zentis
Jules Destrooper met Farm Brothers
Oudhollands snoep weer opnieuw in de belangstelling
Ook Fairtrade was op de ISM als deelnemer te vinden

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Zoetwarenbeurs ISM 2024 groter en internationaler

Vakbeurzen – 1.350 exposanten uit 70 landen en 35 paviljoens. De aankomende zoetwarenbeurs ISM is daarmee nog grotere en internationaler dan voorheen, zo laat de organisatie weten. Tijdens de snoep- en snackbeurs zijn ook diverse prijzen in de wacht te slepen.

Lees bericht


Tony’s Chocolonely lanceert chocobites Lil’Bits

Introductie – Tony's Chocolonely zoekt de categorie op van de chocobites en komt met Lil’Bits. Met een vijftal smaken gaat het merk, dat het streven heeft om alle chocolade vrij van kinderarbeid en moderne slavernij aan te bieden, de strijd aan met de M&M’s en Maltesers.

Lees bericht

Verkoop Fairtrade producten stijgt met 6%

Fairtrade - In 2022 steeg de verkoop van producten met het Fairtrade keurmerk op de Nederlandse markt met 6% ten opzichte van vorig jaar. In foodproducten was de stijging 8%. Als gevolg van deze volumestijging ontvingen boeren en arbeiders in Afrika, Latijns-Amerika en Azië een hogere Fairtrade premie. De premie lag in 2022 16% hoger dan het voorgaande jaar.

Lees bericht

Groei Fairtrade-producten zorgt voor hogere premie boeren

Impact - Boeren en werknemers in Afrika, Azië & Latijns-Amerika hebben in 2022 een hogere premiebijdrage ontvangen van Fairtrade Nederland. De uitgekeerde premie lag vorig jaar 16% hoger dan het jaar er voor. De verhoging was mogelijk door de groei van het aantal Fairtrade-producten in Nederland.

Lees bericht


Chocoladehuis Guylian verduurzaamt duty free assortiment

Chocolade - Het Belgische chocolademerk Guylian, bekend van het klassieke zeebanket, lanceert een vernieuwd duty free assortiment. Ook de Master’s Selection is in een geheel nieuw, duurzaam jasje gestoken. De vernieuwde collecties zullen vanaf half oktober verkrijgbaar zijn binnen de travel retail kanalen en duty free shops.

Lees bericht

Uitstel zoetwarenbeurs ISM 2023 zorgt voor meer registraties

Vakbeurzen - Na de aankondiging dat de zoetwarenbeurs ISM werd uitgesteld naar 23 tot en met 25 april heeft de organisatie een groot aantal aanmeldingen kunnen registreren. De beurs voor snoep en snacks, die normaal gesproken eind januari wordt gehouden, heeft voor de editie in 2023 al aanvragen ontvangen uit 56 landen en alle continenten. In standruimte is al 40 procent meer geboekt dan de...

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid