Jan Aaltzen Linde nieuwe voorzitter van de AKSV


Jan Aaltzen Linde volgt Ronald Prince op als voorzitter bij AKSV

Benoeming - Jan Aaltzen Linde, Managing Director van Van Geloven, is per 1 januari 2023 benoemd als nieuwe voorzitter van de Algemene Kokswaren- en Snackfabrikanten Vereniging (AKSV). Hij volgt Ronald Prince op die onlangs is benoemd tot voorzitter van de FNLI.

Linde is sinds 1 februari 2012 werkzaam bij Van Geloven en vervulde voor die tijd diverse functies in de voedingsmiddelenindustrie. Hij maakt sinds november 2019 deel uit van het bestuur van de AKSV. “Deze mooie sector staat voor een paar forse uitdagingen, zoals de huidige prijs- en energiecrisis en het verder verduurzamen van onze producten en processen. In mijn nieuwe rol wil ik me samen met het bestuur en het bureau inzetten om de belangen van de leden hierbij zo goed mogelijk te behartigen,” aldus Linde.

AKSV

De AKSV is de werkgeversorganisatie voor producenten van gemaksvoeding zoals kroketten, frikandellen, snacks, salades, sandwiches, pizza's, maaltijdcomponenten en kant-en-klaar maaltijden. De circa 125 bedrijven in deze branche hebben een gezamenlijke omzet van circa een miljard euro en bieden werk aan ruim 4.000 medewerkers.

Bron: AKSV/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘Foodpartijen IMVO-convenant boeken flinke vooruitgang’

Monitoring - De partijen van het IMVO-convenant Voedingsmiddelen hebben veel bereikt in het vierde jaar, volgens een SER-bericht. Zo werden wereldwijd 50 experts opgeleid om risicoanalyses op het gebied van mensenrechten uit te voeren. Ook deden dit jaar meer bedrijven mee aan de monitoring, 156 tegenover 119 in het derde jaar.

Lees bericht


Jan Aaltzen Linde (Van Geloven):  ‘Leverbetrouwbaarheid is grootste prioriteit’

Interview - De gehele foodserviceketen heeft momenteel te maken met inflatie, personeelstekort, gestegen energie- en grondstofprijzen en als gevolg daarvan mindere servicelevels. Ook Van Geloven ontkomt hier niet aan, vertelt ceo Jan Aaltzen Linde. Maar hij heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt. “We werken aan structurele oplossingen en dat begint z’n vruchten af te werpen.”

Lees bericht

McCain Foods neemt Scelta Products over

Overname - McCain Foods heeft Scelta Products, Nederlands producent van diepgevroren snackproducten op basis van groenten, overgenomen. Hiermee voegt McCain waarde toe aan haar groeiende business in plantaardige hapjes en snacks.

Lees berichtRonald Prince van Royal Smilde nieuwe voorzitter FNLI

Benoeming - Ronald Prince (CEO, Royal Smilde) is door het bestuur van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) benoemd tot nieuwe voorzitter van de FNLI. Hij volgt vanaf 1 september 2022 Annemarieke de Haan op, die afscheid neemt als voorzitter van de FNLI vanwege haar nieuwe rol binnen Unilever als General Manager Home Care in Zuidoost-Azië.

Lees bericht

GS1 maakt zich op voor statiegeld op blikjes

Inzameling - Vanaf 31 december 2022 gaan consumenten statiegeld betalen voor metalen drankverpakkingen met een inhoud van drie liter of minder. Het doel van de maatregel is het inzamelen en recyclen van de twee miljard blikjes, waarvan op dit moment een groot deel in de natuur belandt. GS1 treft de voorbereidingen om ervoor te zorgen dat data over de blikjes kan worden...

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid