Jan Zandbergen Group lanceert slow cooked-range Chevide
Introductie - Onder de naam ‘Chevide’ biedt Jan Zandbergen Group vanaf half februari 2022 een serie slow-cooked voorgegaarde vleesproducten aan voor de horeca. Met deze producten kunnen koks langzaam gegaarde, smaakvolle vleesgerechten van constante hoge kwaliteit bieden aan hun gasten, zonder dat het ze veel tijd kost in de keuken, aldus het bedrijf uit Veenendaal.
Personeelsgebrek in keuken is steeds vaker een realisteit. Daardoor wordt het lastiger om producten met een lange voorbereidingstijd op het menu te zetten. Jan Zanbergen Group is van mening met Chevide’ daarop het antwoord te hebben, omdat slow-cooked gerechten zoals stoofvlees, buikspek en pulled pork nu wel op de kaart gezet kunnen worden.
Voor chefs, door chefs
De producten van Chevide zijn bereid vanuit vakmanschap, door een samenwerking tussen slagers en chefs. De producten zijn slow-cooked, meestal sous-vide gegaard. Het vlees wordt veelal voorzien van kruiden, marinade of een rub- vacuümverpakt verwarmd in een waterbad op relatief lage en constante temperatuur. Een geleidelijke en gelijkmatige garing is het resultaat. Hierdoor blijven volume, smaak, sappen, vitamines en optimale textuur in grotere mate aanwezig, aldus het bedrijf. Doordat de juiste garing reeds is gedaan, hoeven de producten in de keuken alleen nog afgemaakt te worden.
Vers en bevroren
Het Chevide assortiment varieert van rund tot kalf, varken, wild en gevogelte en biedt restaurants zo verschillende opties om de menukaart te verrijken. Door de slow-cooked garing kent het vlees een lange houdbaarheid. De producten kunnen zowel vers als bevroren geleverd worden. De verse items hebben een houdbaarheid van 42 dagen.
Bron: Jan Zandbergen Group/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Biertje in Europees restaurant het duurst in Noorwegen
Prijsvergelijking – Van alle Europese steden is de gemiddelde prijs van een biertje in Noorwegen het duurst. Portugal is het goedkoopst, maar voor wie echt voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten voor zijn biertje in een restaurant moet naar Noord-Macedonië.
Lees berichtCIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf
Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit. Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.
Lees berichtFoodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit
Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...
Lees berichtPlant FWD Week wil inspireren vaker plantaardig te kiezen
Actie - Plant FWD organiseert de eerste Plant FWD Week, waar ruim 40 restaurants, waaronder Cannibale Royale, Restaurant Flore **, The Lobby, Chez Nina, Yerba en Madre, mensen worden geïnspireerd vaker plantaardig te eten.
Lees berichtSteeds vaker worden flessen en blikjes ingeleverd
Statiegeld - Eén jaar na de invoering van statiegeld op blikjes, wordt op dit moment ongeveer 65% ingeleverd. Naar inschatting komt het inzamelpercentage voor alle plastic drankflessen, groot en klein, met én zonder statiegeld over 2023 op 71% uit. Dit is in lijn met de verwachting. Dat laat Verpact, voorheen Stichting Afvalfonds Verpakkingen, weten.
Lees berichtRestaurant Hemel & Aarde krijgt er een wijnbar bij
Horeca - Restaurant Hemel & Aarde in Utrecht krijgt er een bijdehand jong zusje bij. Half mei opent het team direct naast het restaurant een wijnbar.
Lees bericht