Joris Bijdendijk gaat koken voor het Smakenrad in Amsterdam


Bram Verleg van Smakenrad (l) en Joris Bijdendijk

Horeca – Na Den Bosch en Groningen komt het Smakenrad ook in Amsterdam. Op het terrein van de Rai gaat Joris Bijdendijk, executive chef van RIJKS® restaurant van het Rijksmuseum, maaltijden serveren in het grootste reuzenrad van Nederland. De 27 verwarmde gondels worden omgebouwd tot privé restaurants, die in het rad tot 50 meter hoogte komen.

Het Smakenrad staat van 13 oktober 2020 tot en met 3 januari 2021 in de voortuin van RAI Amsterdam. Initiatiefnemer Bram Verleg van Smakenrad: “We gaan niet de breedte in, maar de hoogte. Een plek waar gasten kunnen genieten van eten en drinken van de bekendste chef van Amsterdam, op de mooiste plek van de stad. En dat volledig covid-proof, want het rad leent zich uitstekend voor een veilige ontvangst van gasten”.

Overdag wordt het eten en drinken verzorgd door het Smakenrad zelf, maar ’s avonds komt het diner uit handen van Joris Bijdendijk. Zijn menu wisselt iedere drie weken en zal bestaan uit diverse gerechten van Wils en RIJKS, zijn restaurants bij respectievelijk het Olympisch Stadion en het Rijksmuseum. Verder wordt er gezamenlijk nog gewerkt aan enkele exclusieve culinaire avonden, waarvan de inhoud later bekendgemaakt zal worden.

Bezoekers die overdag het Smakenrad willen bezoeken kunnen er terecht voor koffie met patisserie en een uitgebreide lunch of een borrel. In het weekend wordt er ook een ontbijt en high tea verzorgd.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



S.Pellegrino Young Chef Academy Competition van start

Wedstrijd - Na vijf succesvolle eerdere edities opent S.Pellegrino opnieuw de inschrijvingen voor de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition. In deze wereldwijde competitie gaan jonge chefs de strijd met elkaar aan. S.Pellegrino zoekt met een jury van gerenommeerde chefs naar een jonge top kok. Vorig jaar bereikte de Nederlandse chef Jet Loos nog de finales.

Lees bericht

Heineken hoofdsponsor van Amsterdam jubileumjaar

Sponsoring – De Amsterdamse bierbrouwer Heineken wordt officieel hoofdsponsor van het Amsterdam 750 jubileumjaar. Om de samenwerking te vieren, hieven burgemeester van Amsterdam Femke Halsema en Heineken CEO Dolf van den Brink in de oude bestuurskamer van de bierbrouwer aan het Tweede Weteringplantsoen in Amsterdam het glas.

Lees bericht

RIJKS na ingrijpende verbouwing weer open

Horeca - Na een ingrijpende renovatie opent RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum, opnieuw haar deuren aan het Museumplein. “Na bijna 10 jaar werd het tijd voor de next step. In het nieuwe RIJKS hebben we meegenomen wat we hebben geleerd in de afgelopen jaren. We zijn de verbeterde versie van onszelf geworden,” aldus Executive Chef Joris Bijdendijk namens zijn team.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid