Joris Bijdendijk gaat koken voor het Smakenrad in Amsterdam
Horeca – Na Den Bosch en Groningen komt het Smakenrad ook in Amsterdam. Op het terrein van de Rai gaat Joris Bijdendijk, executive chef van RIJKS® restaurant van het Rijksmuseum, maaltijden serveren in het grootste reuzenrad van Nederland. De 27 verwarmde gondels worden omgebouwd tot privé restaurants, die in het rad tot 50 meter hoogte komen.
Het Smakenrad staat van 13 oktober 2020 tot en met 3 januari 2021 in de voortuin van RAI Amsterdam. Initiatiefnemer Bram Verleg van Smakenrad: “We gaan niet de breedte in, maar de hoogte. Een plek waar gasten kunnen genieten van eten en drinken van de bekendste chef van Amsterdam, op de mooiste plek van de stad. En dat volledig covid-proof, want het rad leent zich uitstekend voor een veilige ontvangst van gasten”.
Overdag wordt het eten en drinken verzorgd door het Smakenrad zelf, maar ’s avonds komt het diner uit handen van Joris Bijdendijk. Zijn menu wisselt iedere drie weken en zal bestaan uit diverse gerechten van Wils en RIJKS, zijn restaurants bij respectievelijk het Olympisch Stadion en het Rijksmuseum. Verder wordt er gezamenlijk nog gewerkt aan enkele exclusieve culinaire avonden, waarvan de inhoud later bekendgemaakt zal worden.
Bezoekers die overdag het Smakenrad willen bezoeken kunnen er terecht voor koffie met patisserie en een uitgebreide lunch of een borrel. In het weekend wordt er ook een ontbijt en high tea verzorgd.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Heineken en Rijksmuseum verlengen partnership
Samenwerking _ Heineken en het Rijksmuseum hebben hun bestaande partnership tot en met eind 2025 verlengd. Daarmee blijft de Amsterdamse brouwer de komende twee jaar nauw verbonden aan het Rijksmuseum.
Lees berichtS.Pellegrino Young Chef Academy Competition van start
Wedstrijd - Na vijf succesvolle eerdere edities opent S.Pellegrino opnieuw de inschrijvingen voor de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition. In deze wereldwijde competitie gaan jonge chefs de strijd met elkaar aan. S.Pellegrino zoekt met een jury van gerenommeerde chefs naar een jonge top kok. Vorig jaar bereikte de Nederlandse chef Jet Loos nog de finales.
Lees berichtHeineken hoofdsponsor van Amsterdam jubileumjaar
Sponsoring – De Amsterdamse bierbrouwer Heineken wordt officieel hoofdsponsor van het Amsterdam 750 jubileumjaar. Om de samenwerking te vieren, hieven burgemeester van Amsterdam Femke Halsema en Heineken CEO Dolf van den Brink in de oude bestuurskamer van de bierbrouwer aan het Tweede Weteringplantsoen in Amsterdam het glas.
Lees berichtRIJKS na ingrijpende verbouwing weer open
Horeca - Na een ingrijpende renovatie opent RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum, opnieuw haar deuren aan het Museumplein. “Na bijna 10 jaar werd het tijd voor de next step. In het nieuwe RIJKS hebben we meegenomen wat we hebben geleerd in de afgelopen jaren. We zijn de verbeterde versie van onszelf geworden,” aldus Executive Chef Joris Bijdendijk namens zijn team.
Lees berichtJoris Bijdendijk opent Wils Bakery Café
Horeca - Joris Bijdendijk opent een nieuwe zaak aan het Amsterdamse Stadionplein in Amsterdam-Zuid. De horecagelegenheid, die Wils Bakery Café gaat heten, wordt een combinatie van een bakkerij en een bistro.
Lees berichtSchiphol krijgt internationale prijs van reizigers
Luchthaven – Schiphol heeft onlangs een belangrijke internationale prijs ontvangen, toegekend door reizigers. Internationale reizigers prijzen vooral de Nederlandse ervaring die zij opdoen Schiphol.
Lees bericht