Joris Bijdendijk opent Wils Bakery Café


Horeca - Joris Bijdendijk opent een nieuwe zaak aan het Amsterdamse Stadionplein in Amsterdam-Zuid. De horecagelegenheid, die Wils Bakery Café gaat heten, wordt een combinatie van een bakkerij en een bistro.

Wils Bakery Café moet het bourgondische zusje van sterrenrestaurant Wils gaan worden, dat gevestigd is op de derde etage van het gebouw. “Het team van Wils barst van de kennis en daar wilden we meer mee doen,” aldus Bijdendijk.”Tijdens de lockdown zijn we gaan experimenteren met de verkoop van brood en patisserie en dat werd een groot succes. Dat was voor ons een eye-opener”.

Waar restaurant Wils* en Wils Bakery Café op veel vlakken van elkaar verschillen, ziet de 37-jarige chef ook overeenkomsten: “Beide zaken ademen het vakmanschap dat wij in ons team hebben, dat is echt de gemene deler.” Wils Bakery Café opent woensdag 2 februari 2022.

De nieuwe zaak zal in eerste instantie van woensdag tot en met zaterdag vanaf het middaguur geopend zijn voor lunch, borrel en diner. De menukaart kent klassieke lunch- en broodgerechten zoals de Reuben Sandwich, een aspergequiche en paté en croute. Daarnaast serveren Bijdendijk en team er hun beste uitvoeringen van een schnitzel, slavink en softijs. Ook kan er in de bakkerij zelf brood, patisserie en lunch to go gekocht worden.

Bron: Vermaat/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Coöperatie DELA introduceert nieuw horeca-assortiment

Uitvaartcatering – Coöperatie DELA laat weten dat de uitvaartorganisatie na een proefperiode bij een zestal locaties het horeca-assortiment heeft aangepast. Na de proef, die eind vorig jaar werd gehouden, wordt het nieuwe assortiment vanaf deze maand stapsgewijs bij de rest van de DELA-locaties geïntroduceerd. DELA heeft bij de samenstelling samengewerkt met partner Vermaat.

Lees bericht


Younique Concepts en Vermaat bundelen de krachten aan de Amstel

Formulenieuws - Younique Concepts en Vermaat gaan samen een vernieuwde invulling geven aan de horecalocatie Amstel1. Daarmee krijgt het partnership tussen de twee bedrijven nog meer vorm.  Beide bedrijven werken al samen met de Pesca pop-ups op de Dutch Grand Prix en de TEFAF, waar Vermaat de food hospitality verzorgt.

Lees bericht


Omzet La Place stijgt met 24% naar €133 miljoen

Formulenieuws – De restaurantformule La Place heeft een goede groei doorgemaakt in 2023. De consumentenomzet nam toe met 24 procent naar €133 miljoen euro, zo laat Jumbo Food Group weten. Die omzettoename was inclusief een viertal nieuwe locaties.

Lees bericht


RIJKS na ingrijpende verbouwing weer open

Horeca - Na een ingrijpende renovatie opent RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum, opnieuw haar deuren aan het Museumplein. “Na bijna 10 jaar werd het tijd voor de next step. In het nieuwe RIJKS hebben we meegenomen wat we hebben geleerd in de afgelopen jaren. We zijn de verbeterde versie van onszelf geworden,” aldus Executive Chef Joris Bijdendijk namens zijn team.

Lees bericht

Nieuwe norm gezonder en duurzamer voedingsaanbod zorg

Zorg - Goede Zorg Proef Je heeft dinsdag de nieuwe norm vastgesteld voor een gezonder en duurzamer voedingsaanbod in ziekenhuizen. De factsheet is ontwikkeld in samenwerking met stichting Alliantie Voeding in de Zorg, het Voedingscentrum en een aantal voorhoedeziekenhuizen, op initiatief van Vermaat.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid