Jumbo-topman Van Eerd wil La Place internationaal uitrollen


De La Place Express-locatie in Kopenhagen / Foto bij: La Place

Formulenieuws - Jumbo-topman Frits van Eerd wil met de formule La Place de komende jaren vooral groeien in het buitenland. La Place moet een internationale keten worden van enkele honderden vestigingen, waarvan zeker honderd in Nederland, zo zegt hij tegen NU.nl.

La Place heeft momenteel naast 60 vestigingen in Nederland en ook locaties in de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en Duitsland. Een belangrijk deel van die vestigingen wordt gerund door franchisenemers. Zo exploiteert het horecabedrijf Vermaat Groep 44 La Place-locaties in Nederland en is er ook nog een tweetal Nederlandse vestigingen uitbesteed door Jumbo Holding aan de hotelgroep GR8.

De afgelopen jaren heeft Jumbo in Nederland ook verschillende restaurant-locaties moeten sluiten. Niet alleen de locaties die gevestigd waren binnen de inmiddels verdwenen warenhuizen van Hudson’s Bay, maar ook meer dan 20 zelfstandige locaties.

La Place Express

La Place richt zich nu vooral op het on-the-go-format La Place Express. Dit gemaksformat wordt niet alleen in combinatie met de Jumbo supermarkten ingezet, maar ook als stand alone-locatie op high traffic-locaties. En hoewel Nederland belangrijk blijft om met La Place Express te groeien, ziet Van Eerd ook mogelijkheden in het buitenland voor dit concept. “We zullen heel veel zaadjes planten in andere landen en kijken wat het best aanslaat ”, aldus de topman.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘HEMA populairste keten voor koffie en lunch’

Onderzoek – HEMA is de populairste keten voor koffie en lunch in Nederland. Nederlanders halen ruim een kwart (27%) van de bestellingen af bij koffie- en lunchketens. De locatie vormt de belangrijkste keuzereden. Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Koffie- en Lunchketens, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder bijna 5.000 Nederlanders.

Lees bericht



La Place heropent op nieuwe locatie vliegveld Madrid Barajas

Formulenieuws - La Place, de Nederlandse foodserviceformule, heeft een nieuwe locatie gekregen op het vliegveld Madrid Barajas. Terminal T4 heeft een aanpassing ondergaan om de groeiende aantallen reizigers op de luchthaven nu en in de toekomst beter van dienst te kunnen zijn. Als onderdeel van de renovatie heeft La Place een nieuwe vestiging geopend in de terminal.

Lees bericht

Coöperatie DELA introduceert nieuw horeca-assortiment

Uitvaartcatering – Coöperatie DELA laat weten dat de uitvaartorganisatie na een proefperiode bij een zestal locaties het horeca-assortiment heeft aangepast. Na de proef, die eind vorig jaar werd gehouden, wordt het nieuwe assortiment vanaf deze maand stapsgewijs bij de rest van de DELA-locaties geïntroduceerd. DELA heeft bij de samenstelling samengewerkt met partner Vermaat.

Lees bericht


Spare Rib Express opent 80e bezorgrestaurant in Gouda

Formulenieuws – Fastfoodformule Spare Rib Express heeft in Gouda de deuren geopend van het 80e bezorgrestaurant. Franchisenemers van de locatie zijn de broers Bob en Niels van der Wende die al drie andere restaurants van de formule runnen. Sinds 2020 zijn de broers al bij de franchiseformule aangesloten.

Lees bericht

Younique Concepts en Vermaat bundelen de krachten aan de Amstel

Formulenieuws - Younique Concepts en Vermaat gaan samen een vernieuwde invulling geven aan de horecalocatie Amstel1. Daarmee krijgt het partnership tussen de twee bedrijven nog meer vorm.  Beide bedrijven werken al samen met de Pesca pop-ups op de Dutch Grand Prix en de TEFAF, waar Vermaat de food hospitality verzorgt.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid