KFC Rotterdam voor één week volledig vegetarisch


Foto bij: Ook KFC deed mee aan de Week Zonder Vlees

Formulenieuws – De formule zelf spreekt van een wereldprimeur en feitelijk klopt dat ook, want nog niet eerder ging een KFC-filiaal ergens ter wereld volledig over op vegetarisch. Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam vervangt tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, van 9 tot en met 15 maart, een week lang alle kipproducten voor vegetarische opties.

Het historische moment is voor de kipketen gelijk de aftrap van de landelijke introductie van de Chickenless Chicken Burger en de eerste test van Chickenless Crispy Tenders in Nederland. Twee producten die later onderdeel kunnen gaan uitmaken van het vleesloze assortiment van KFC.

KFC is er voor iedereen, aldus de restaurantketen, en dus horen vegetarische producten thuis in het assortiment. “Daarom ben ik trots dat KFC nu een vegetarische optie kan toevoegen aan het menu. We hebben de tijd genomen om écht een goed product neer te zetten”, aldus Trix van der Vleuten, CMO KFC Northern Europe.

De Chickenless Chicken Burger, de eerste vegetarische KFC-burger, wordt op 9 maart in heel Nederland aan het KFC menu toegevoegd. De burger is volgens het originele KFC recept gepaneerd met 11 kruiden en specerijen en wordt gefrituurd voor het krokante laagje. Het hoofdingrediënt van de burger is Mycoproteïne, een eiwitrijk product geproduceerd door vegetarische voedingsproducent Quorn.

Tender-test

De Rotterdamse vestiging gaat ook fungeren als testlocatie voor de eerste Chickenless Crispy Tenders in Nederland. Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees zal deze vegetarische versie van de tender in diverse gerechten geserveerd worden. Gasten kunnen op die manier kennismaken met de vegetarische producten. Bij een succesvolle evaluatie van deze test, overweegt KFC ook een landelijke uitrol van de Chickenless Crispy Tenders.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Cafetariaformule Kwalitaria ziet vega aandeel groeien

Formulenieuws – De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule. De ruim 135 vestigingen hebben een steeds uitgebreider vega assortiment met onder andere burgers, snacks en friet specials.

Lees bericht



Yum! Brands neemt 218 restaurants over van EG Group

Buitenland – Yum! Brands' KFC heeft aangegeven dat het 218 restaurants zal overnemen van zijn grootste franchisenemer EG Group in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Yum Brands neemt de locaties over om de groeistrategie in Groot-Brittannië en Ierland te versnellen.

Lees bericht

Frikandel meest bestelde product op Nieuwjaarsdag

Analyse – Traditioneel maakt Thuisbezorgd aan het einde van het jaar een overzicht van de meest populaire bestelde gerechten. Dit jaar is het overzicht uitgebreider en biedt de analyse van de bestellingen een aardige inzage in het consumptiegedrag van de Nederlander bij bestellingen. Een overzicht van de Nederlandse trek in frikandel speciaal op nieuwjaarsdag en de grootste zoetekauw van Nederland, tot...

Lees bericht


McDonald’s en Old Amsterdam vinden elkaar opnieuw

Formulenieuws - McDonald’s en Old Amsterdam hebben elkaar gevonden in de samenstelling van twee feestelijke burgers, namelijk de Homestyle Crispy Chicken met Old Amsterdam, die ook in een veggie-variant komt. McDonald’s en Old Amsterdam slaan voor de achtste keer de handen ineen.

Lees bericht

Belgische editie van ‘Nederlandse Week Zonder Vlees’ van start

Actie - Stichting Nationale Week Zonder Vlees van Isabel Boerdam start  maandag de eerste ‘Week Zonder Vlees-campagne’ in België.  België is het eerste land waar de in Nederland campagne naartoe gaat als onderdeel van haar Europese uitrol. Gesteund door de Europese Unie gaat de Week Zonder Vlees de komende jaren naar Denemarken (2024), Duitsland (2024), Spanje (2025) en Oostenrijk (2026). De ambitie is om...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid