Kwalitaria’s pop-up store Vegataria sluit de deuren


Pop-upstore Vegataria van Kwalitaria in Groningen sluit de deuren

Formulenieuws - Vegataria, het volledige vegetarische cafetaria van Kwalitaria, sluit per 1 december de deuren. De pop-upstore in Groningen, die sinds afgelopen zomer open was, kende het assortiment van een Kwalitaria maar dan 100% vegetarisch. De ‘vega snack stek’, zoals Vegataria zichzelf presenteerde, werd positief ontvangen, maar kende toch onvoldoende klanten.

Met de groeiende vraag naar vegetarische gerechten was het voor Kwalitaria een logische stap om een volledig vegetarische pop-up store te open. “Duurzaamheid is voor ons al jaren een belangrijk thema”, aldus Joep Leemans, algemeen directeur bij Kwalitaria. “Het doel van Vegataria was om er belangrijke en nuttige lessen uit te halen, die we formulebreed kunnen inzetten. Dat is zeker gelukt; we hebben veel klantdata verzameld die we kunnen gebruiken voor het verder verduurzamen van de Kwalitaria formule.”

De reacties op de Groningse pop-up store, met op het menu onder andere vega snacks, burgers, broodjes en salades, waren positief. De sluiting van de locatie aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat in Groningen is dus zeker geen definitieve voor het Vegataria-concept volgens Leemans. “We gaan alle data de komende tijd goed analyseren en vervolgens bepalen we wat de eventuele toekomstplannen voor Vegataria worden.”

Bron: Kwalitaria/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Cafetariaformule Kwalitaria ziet vega aandeel groeien

Formulenieuws – De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule. De ruim 135 vestigingen hebben een steeds uitgebreider vega assortiment met onder andere burgers, snacks en friet specials.

Lees bericht


Kwalitaria Prinsenland verkozen tot Kwalitaria van het Jaar

Formulenieuws - Kwalitaria Prinsenland uit Rotterdam mag zich een jaar lang Kwalitaria van het Jaar noemen. Na beoordelingen van een vakjury, mystery visits en een stemronde, werd tijdens de jaarlijkse Ondernemersdag van de cafetariaformule de winnende vestiging van 2023 bekend gemaakt. Trotse ondernemer Gianmarco Tutone nam de gouden bezorgfiets en wisseltrofee in ontvangst.

Lees bericht
Kwalitaria opent vega pop-up store in Groningen

Formulenieuws – Vegataria dat is de naam van de eerste Kwalitaria, maar dan 100% vegetarisch. Deze eerste vegetarische pop-up store opent naar verwachting in juli in Groningen. Het cafetaria presenteert zichzelf als ‘Jouw nieuwe vega snack stek’.

Lees bericht

Kwalitaria wint twee Dutch Interactive Awards

Verkiezing - Kwalitaria heeft samen met Bluebird Day twee zilveren Dutch Interactive Awards in ontvangst mogen nemen voor het nieuwe online platform. Tijdens de uitreiking in de Beurs van Berlage werd zowel in de categorie Digitale Transformatie als in de categorie E-commerce een award gewonnen.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid