La Place Leiderdorp heropent onder de vlag van franchiseketen Gr8


La Place Leiderdorp

Formulenieuws – De La Place-locatie in Leiderdorp opent op maandag 31 mei onder de vlag van Gr8 Investments. GR8 wordt daarmee net als horecabedrijf Vermaat ook franchisenemer van de La Place-formule. De groep nam eerder ook het La Place restaurant in Bergen op Zoom over.

Gr8 Investments is opgericht door Bas en Bob van den Nieuwenhuyzen en Martien Heinrichs. Naast de overname van verschillende La Place-vestigingen voeren zij de franchiseformule van Burger King en zijn zij eigenaar van de licentie van Starbucks en zeven hotels. De oprichters zijn kleinkinderen van Van der Valk-oprichter Gerrit van der Valk. De groep heeft ook hotels in Nederland, Duitsland en Curaçao.

Colette Cloosterman-van Eerd, CCO van Jumbo en verantwoordelijk voor La Place, is verheugd met de samenwerking. “Ik ben blij dat we groei kunnen realiseren en onze La Place formule nog sterker neer kunnen zetten door ook met franchisepartners samen te werken, zoals met Vermaat en Gr8. Gr8 heeft in korte tijd een uitstekende staat van dienst opgebouwd in Nederland.” Dezelfde enthousiaste geluiden klinken aan de kant van de Gr8. “Met de heropening van La Place in Leiderdorp bereiken we dit jaar alweer een bijzondere mijlpaal na de overname van het La Place restaurant in Bergen op Zoom”, aldus Diederik Leijten, operationeel manager van Gr8.“

Steeds meer restaurantlocaties van La Place komen in handen van externe partijen. eerder nam horecabedrijf Vermaat de exploitatie over van 44 La Plcae-resturants. De exploitatie van een aantal Express-vestigingen en locaties op high traffic-punten zoals stationsgebieden blijft de La Place-organisatie vooralsnog zelf doen.

Centraal marktplein

In het concept van La Place draait het om lekker, goed en vers eten waarbij de nadruk ligt op smaak en zintuigelijke verleiding, snelheid en gemak. La Place in Leiderdorp heeft een centraal marktplein met open keuken en verschillende kramen waar de gerechten worden bereid. De medewerkers bereiden de eigen, unieke recepten van La Place onder de ogen van gasten. Zij gebruiken hiervoor verse, eerlijke en waar mogelijk biologische ingrediënten. Bezoekers kunnen dagelijks terecht voor ontbijt, lunch, diner en lekkers tussendoor. Tevens is er vergaderruimte. Gasten zijn straks ook met de boot welkom. De aanlegsteiger bij het restaurant wordt opgeknapt, zodat ook langsvarende boten er kunnen aanmeren. Het restaurant aan de A4 in Leiderdorp biedt ruimte aan 260 gasten en op het terras is plaats voor 109 bezoekers.

La Place heeft naast 60 vestigingen in Nederland ook locaties in de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en Duitsland. Begin 2016 is de foodserviceformule overgenomen door Jumbo Groep Holding B.V.

Bron: La Place/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Opsplitsen ZorgTotaal in Zorg & food en Zorg & ICT goede zet

Vakbeurzen - Eigenlijk is er maar relatief weinig ruchtbaarheid aan gegeven, maar van 8 tot en met 11 april worden voor de eerste keer de drie vakevents Zorg & food, Zorg & facility en Zorg ICT gezamenlijk gehouden als opvolger van de vroegere beurs ZorgTotaal. Dat wil niet zeggen dat belangstellenden de weg naar de Jaarbeurs in Utrecht niet wisten te vinden. In tegenstelling....

Lees bericht


‘HEMA populairste keten voor koffie en lunch’

Onderzoek – HEMA is de populairste keten voor koffie en lunch in Nederland. Nederlanders halen ruim een kwart (27%) van de bestellingen af bij koffie- en lunchketens. De locatie vormt de belangrijkste keuzereden. Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Koffie- en Lunchketens, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder bijna 5.000 Nederlanders.

Lees bericht

La Place heropent op nieuwe locatie vliegveld Madrid Barajas

Formulenieuws - La Place, de Nederlandse foodserviceformule, heeft een nieuwe locatie gekregen op het vliegveld Madrid Barajas. Terminal T4 heeft een aanpassing ondergaan om de groeiende aantallen reizigers op de luchthaven nu en in de toekomst beter van dienst te kunnen zijn. Als onderdeel van de renovatie heeft La Place een nieuwe vestiging geopend in de terminal.

Lees bericht

Al 45 Jumbo-locaties gestopt met tabaksverkoop

Supermarkt -  Jumbo bouwt de tabaksverkoop bij de servicebalies in de supermarkten langzaam verder af. Inmiddels zijn er zo’n 45 servicepunten zonder tabak, waarvan zo’n 25 verkooppunten bij franchisers. Supermarkten mogen nog tot 1 juli dit jaar tabak verkopen. Daarna moeten alle vestigingen vanwege een wettelijk verbod zijn gestopt.

Lees bericht


Coöperatie DELA introduceert nieuw horeca-assortiment

Uitvaartcatering – Coöperatie DELA laat weten dat de uitvaartorganisatie na een proefperiode bij een zestal locaties het horeca-assortiment heeft aangepast. Na de proef, die eind vorig jaar werd gehouden, wordt het nieuwe assortiment vanaf deze maand stapsgewijs bij de rest van de DELA-locaties geïntroduceerd. DELA heeft bij de samenstelling samengewerkt met partner Vermaat.

Lees bericht

Jumbo wil met impactfonds vaart maken met verduurzaming

Duurzamheid - Jumbo heeft ambitieuze klimaatdoelstellingen. De supermarktketen wil de eigen CO2-uitstoot – de zogenaamde scope 1 en 2 – in 2030 met 85% hebben gereduceerd (ten opzichte van 2022). Ook wil Jumbo de CO2-uitstoot in de productketens (scope 3) met 50% terugbrengen. Om versnelling in verduurzaming te realiseren heeft Jumbo zelfs een Impactfonds opgezet.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid