La Place moet kwart van de filialen sluiten


La Place op het nieuwe foodcourt in Harderwijk aan de A28 heeft nu ook een Take Away

Formulenieuws – Restaurantketen la Place moet een kwart van de bijna honderd filialen sluiten. Dat meldt de Telegraaf. De werknemers van het bedrijf worden daarover maandagavond ingelicht.

De ingreep wordt bevestigd door cfo Ton van Veen van Jumbo, die eigenaar is van de restaurantketen. Volgens Van Veen vallen er geen ontslagen onder de 480 medewerkers. Er wordt gezocht naar oplossingen voor alle mensen. Tijdens de lockdown van de horeca in het kader van de bestrijding van het coronavirus werden La Place-medewerkers ook al ingezet bij Jumbo-supermarkten.

Volgens Van Veen betekent de sluiting van een aantal locaties niet het einde van La Place, maar pijnlijk is de ingreep wel. Van de 80 filialen in Nederland zouden er 23 dicht gaan. Daaronder zijn verschillende vestigingen, locaties langs snelwegen, maar ook in winkelcentra en in binnensteden.

Jumbo kocht de restaurants van La Place begin 2016. De keten was toen succesvol, maar maakte onderdeel uit van het failliete warenhuis V&D. Na opstart van de keten werd La Place ook getroffen door het plotselinge vertrek van Hudson’s Bay, waarin de restaurantketen diverse filialen had gevestigd. Nu is het vooral de coronaperiode die het bedrijf in de zwaar weer heeft gebracht. Volgens mediaberichten zou La Place maandelijks 6 tot 7 miljoen euro verlies draaien. De afgelopen periode zijn verschillende filialen weer opengegaan, maar de helft zou nog steeds gesloten zijn. De filialen die openblijven openen de deuren naar verwachting in september.

Restaurants van La Place die gaan sluiten:

– Apeldoorn De Brink A50

– Arnhem Johnny van Doornplein

– Bergen op Zoom De Parade

– Breda Hazeldonk A16

– Den Haag Megastores

– Emmen Monetpassage

– Gouda De Markt

– Heerlen Berden

– Hellevoetsluis Struytse Hoeck

– Hendrik Ido Ambacht Sandelingen A16

– Hilversum Arendstraat

– Holten Struik A1

– Hulst Morres Wonen

– Leiderdorp A4

– Middelburg Mortiere

– Nederweert Noord Meiberg A2

– Nieuwegein City Plaza

– Nieuwegein De Kroon A27

– Oosterhout Arendshof

– Rotterdam Oude Binnenweg

– Veenendaal Bloemheuvel A12

– Veenendaal Corridor

– Zevenaar A12

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags: la place

Gerelateerd nieuws

‘HEMA populairste keten voor koffie en lunch’

Onderzoek – HEMA is de populairste keten voor koffie en lunch in Nederland. Nederlanders halen ruim een kwart (27%) van de bestellingen af bij koffie- en lunchketens. De locatie vormt de belangrijkste keuzereden. Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Koffie- en Lunchketens, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder bijna 5.000 Nederlanders.

Lees bericht


La Place heropent op nieuwe locatie vliegveld Madrid Barajas

Formulenieuws - La Place, de Nederlandse foodserviceformule, heeft een nieuwe locatie gekregen op het vliegveld Madrid Barajas. Terminal T4 heeft een aanpassing ondergaan om de groeiende aantallen reizigers op de luchthaven nu en in de toekomst beter van dienst te kunnen zijn. Als onderdeel van de renovatie heeft La Place een nieuwe vestiging geopend in de terminal.

Lees bericht

Omzet La Place stijgt met 24% naar €133 miljoen

Formulenieuws – De restaurantformule La Place heeft een goede groei doorgemaakt in 2023. De consumentenomzet nam toe met 24 procent naar €133 miljoen euro, zo laat Jumbo Food Group weten. Die omzettoename was inclusief een viertal nieuwe locaties.

Lees bericht







© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid