La Place opent in Efteling als Oosterse Kashba


Openingshandeling van La Place als 'Kashba' in de Efteling met Rob Peeters (r) en Fons Jurgens van Efteling (2e van Links) / Foto bij: Photo Republic/ Tycho Müller

Formulenieuws – Het is de grootste locatie van La Place, en meteen ook de duurste. Exploitant Vermaat heeft samen met attractiepark Efteling en La Place een waar ‘foodpaleis’ neergezet in de sfeer van Sinbad de Zeeman uit de verhalen van 1001-nacht. Het nieuwe restaurant, dat onder de naam Kashba wordt geïntroduceerd, kent naast het gebruikelijke La Place-assortiment ook een aantal themagerechten passend bij de Oosterse sfeer.

In drie maanden tijd heeft het voormalige Panorama-restaurant een volledige metamorfose ondergaan. Dat is gelukt dankzij een strakke planning vanuit Vermaat, dat de huurder en exploitant van het restaurant is. Vermaat werkt dus voor eigen rekening en risico. Maar belangrijker dan dat is het feit dat de samenwerking heeft geleid tot een beter eindresultaat. Was de next step met La Place al zichtbaar bij de twee locaties, die recent zijn geopend binnen de HEMA, bij de Efteling is dat nog duidelijker. De ervaring die Vermaat heeft binnen foodservice en high-end horeca is terug te zien in de inrichting, de presentatie van de producten en de communicatie. Duidelijk is dat partijen elkaar versterken. Dat wordt ook bevestigd door directeur Rob Peeters van Vermaat. “We zetten elkaar aan tot een beter eindresultaat. In het projectteam was niet eens zichtbaar wie nu voor Vermaat werkte en wie voor La Place.” Ook Efteling-directeur Fons Jurgens was zichtbaar in zijn nopjes met het eindresultaat, dat donderdagochtend in kleine kring werd gepresenteerd. De locatie zelf is al wel enkele weken open en laat nu al goede resultaten zien.

4.0-versie

De locatie is met 700 zitplaatsen de grootste vestiging van La Place in Nederland. Ook in oppervlakte. Voor Vermaat is het ook gelijk de duurste locatie qua verbouwingskosten. In het restaurant wordt er gewerkt met verschillende foodcourts. Bij elk van deze afdelingen is ook een product verkrijgbaar in de sfeer van Sinbad de Zeeman, zo is er een 1001-nacht appeltaart en is er Zeeman’s thee. Maar ook worden in deze La Place-locaties kleine thee of koffieplankjes aangeboden en voor later op de dag borrelplankjes. Er is zelfs bier van de tap verkrijgbaar als – vooralsnog – enige La Place-locatie in Nederland. Besteld kan er worden via een QR-code aan tafel en er wordt – net als in de HEMA-locaties - ook geserveerd aan tafel. Maar wat vooral indruk maakt is de zorg voor de aankleding van het restaurant en de presentatie van de producten. Was La Place bij de HEMA een 3.0-versie, dan is Kashba de 4.0-versie van Nederlands grootste foodservicemerk.

Bron: @FoodClicks

De doeken lopen door in de rode tentzeilen aan de buitenkant waardoor er een ruimtelijk effect optreedt Foto's: Photo Republic/ Tycho Müller
Het zitgedeelte binnen in Oosterse sferen ingericht Foto's: Photo Republic/ Tycho Müller
Bij de kassa ook aandacht voor Zeeman's Thee
Gethematiseerd, maar nog altijd heel herkenbaar als La Place, de locatie in de Efteling
De 'snelle keuken' voor terras, afhalers en QR-bestellers
Elke foodcourt heeft ook een gerecht of product in het thema Sinbad de Zeeman

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Fastned opent eerste Belgische shop bij snellaadstation

Buitenland - Fastned, het Europese snellaadbedrijf, heeft vandaag zijn allereerste shop en restaurant geopend. De opening van de shop is een volgende stap in Fastneds ontwikkeling, die het elektrische laden nog aangenamer moet maken. De shop ligt aan de E19 tussen Antwerpen en Breda ter hoogte van Brecht.

Lees bericht


‘HEMA populairste keten voor koffie en lunch’

Onderzoek – HEMA is de populairste keten voor koffie en lunch in Nederland. Nederlanders halen ruim een kwart (27%) van de bestellingen af bij koffie- en lunchketens. De locatie vormt de belangrijkste keuzereden. Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Koffie- en Lunchketens, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder bijna 5.000 Nederlanders.

Lees bericht


La Place heropent op nieuwe locatie vliegveld Madrid Barajas

Formulenieuws - La Place, de Nederlandse foodserviceformule, heeft een nieuwe locatie gekregen op het vliegveld Madrid Barajas. Terminal T4 heeft een aanpassing ondergaan om de groeiende aantallen reizigers op de luchthaven nu en in de toekomst beter van dienst te kunnen zijn. Als onderdeel van de renovatie heeft La Place een nieuwe vestiging geopend in de terminal.

Lees bericht


Coöperatie DELA introduceert nieuw horeca-assortiment

Uitvaartcatering – Coöperatie DELA laat weten dat de uitvaartorganisatie na een proefperiode bij een zestal locaties het horeca-assortiment heeft aangepast. Na de proef, die eind vorig jaar werd gehouden, wordt het nieuwe assortiment vanaf deze maand stapsgewijs bij de rest van de DELA-locaties geïntroduceerd. DELA heeft bij de samenstelling samengewerkt met partner Vermaat.

Lees bericht

Younique Concepts en Vermaat bundelen de krachten aan de Amstel

Formulenieuws - Younique Concepts en Vermaat gaan samen een vernieuwde invulling geven aan de horecalocatie Amstel1. Daarmee krijgt het partnership tussen de twee bedrijven nog meer vorm.  Beide bedrijven werken al samen met de Pesca pop-ups op de Dutch Grand Prix en de TEFAF, waar Vermaat de food hospitality verzorgt.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid