Ladessa maakt doorstart met The Spreadmaker


Doorstart - Ladessa, Nederlandse producent van filet américain en spreads, dat recentelijk faillissement heeft moeten aanvragen, gaat een doorstart onder de vleugels van The Spreadmaker. Deze Belgische producten heeft aangegeven het merendeel van de activiteiten van Ladessa in Oosterhout voort te zetten vanaf 15 april 2024.

Ladessa moest de activiteiten beëindigen als gevolg van aanhoudende financiële uitdagingen, toenemende concurrentie en aanzienlijke kostenstijgingen. De curator die het faillissement afwikkelde heeft via The Spreadmaker nu het merendeel van de activiteiten veilig weten te stellen. "De overname uit de boedel en doorstart van diverse activiteiten vanaf deze week zijn een opsteker voor zowel klanten als medewerkers," zegt Peter Aerts, CEO van The Spreadmaker. Volgens de CEO is er dan ook heel wat synergie tussen beide merken. “In Nederland wordt Ladessa als topmerk geroemd om z’n unieke smaken en kwaliteit, een reputatie die ook voor The Spreadmaker geldt maar dan op de Belgische markt."

Ook na de overname zullen de overgenomen productieactiviteiten van Ladessa gebeuren vanuit Oosterhout.

Bron: The Spreadmaker/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsOok veel ondernemers dupe faillissement Hagu

Faillissement – Het faillissement van groothandel Hagu treft ook veel ondernemers. Dat laat vakvereniging ProFri weten, die door meerdere bezorgde leden is gebeld. Het gaat vooral om ondernemers die vooraf artikelen besteld en betaald hebben en die later zouden worden afgeleverd.

Lees bericht

Hagu Horeca Groothandel in Best failliet

Faillissement - Hagu Horeca Groothandel in Best is door de rechtbank in Den Bosch failliet verklaard. De groothandel kon de betalingen bij leveranciers niet langer voldoen. Of de groothandel nog een doorstart gaat maken is niet bekend.

Lees bericht

ING: Na stroeve start zet horeca in 2021 stap naar herstel

Analyse - Met de verzwaarde lockdown is in de horeca de turbulentie nog niet voorbij. De sluiting en de corona-maatregelen zijn een hard gelag voor de sector en na een omzetverlies van 40% in 2020 begint 2021 zeer stroef. Dit beeld kan mede dankzij de komst van vaccins echter ook snel kantelen. Dit concludeert het ING Economisch Bureau in het nieuwe vooruitzicht horeca.

Lees berichtBrabantse Houben Worstenbrood failliet

Faillissement  - Houben  Worstenbrood in Eindhoven heeft faillissement aangevraagd. Minder bezoek in de bakkerij, afnemende verkopen en het niet doorgaan van verschillende evenementen als gevolg van de coronamaatregelen hebben aan de basis gestaan van de financiële problemen, zo laten de eigenaren weten.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid