Leen Menken Foodservice Logistics breidt uit met vrieshuis


Bouw van het nieuwe vrieshuis is gestart

Logistiek – Leen Menken Foodservice Logistics start met de bouw van een nieuw vrieshuis tegenover het bestaande distributiecentrum. Door het slaan van ‘de eerste paal’ werd het startschot gegeven voor een (logistieke) foodcampus op bedrijventerrein Lansinghage in Zoetermeer.

Met de uitbreiding wordt de capaciteit van Leen Menken bijna verdubbeld. De groei in 2021 van het Zoetermeerse bedrijf met bestaand klanten en de komst van nieuwe klanten maakten uitbreiding noodzakelijk. Het nieuwe vrieshuis maakt verder groei weer mogelijk. Een vrieshuis dat ook duurzaam wordt gebouwd. “Naast een natuurlijk koelmiddel wordt het dak volledig voorzien van zonnepanelen en wordt aanvullend windenergie als energiebron gebruikt. De CO2 uitstoot zal daarmee volledig neutraal zijn”, aldus algemeen directeur Lucas Roskam van Leen Menken. Naar verwachting is het nieuwe pand eind 2022 operationeel.

In dit nieuwe pand kan Leen Menken de groeiende vraag van leveranciers naar geconditioneerde fulfilment, in combinatie met actief geconditioneerde distributie, blijven faciliteren. Hierbij ligt de focus op rechtstreekse distributie naar bedrijven (horeca) en consumenten.

Fulfilmentpartner

Leen Menken Foodservice Logistics is een logistieke fulfilmentpartner voor bedrijven in de foodsector. Uniek aan Leen Menken is dat zij zowel opslag (gekoeld en bevroren), orderpicking, pallet- én fijnmazig transport door heel de Benelux combineert. Hierdoor is zij in staat om haar klanten te faciliteren in hun groei; voor start-ups, scale-ups, maar ook voor grote(re) multinationals.

bpost

Leen Menken is als familiebedrijf in 1987 opgericht door Leen Menken. Sinds 2018 is het bedrijf officieel een dochteronderneming van het Belgische bpost group geworden. Er werken op dit moment 125 medewerkers en met deze uitbreiding verwachten zij nog eens tientallen extra banen te realiseren. “Leen Menken helpt producenten, importeurs en groothandelaren verder te groeien door hun end to end te ontzorgen. De juiste temperatuur, op tijd én compleet leveren is wat ons hierin onderscheid,” zo concludeert Lucas Roskam.

Bron: Leen Menken/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Jumbo opent Europa’s grootste mechanische verscentrum

Distributiecentrum - Deze week heeft Jumbo Supermarkten het gemechaniseerd centraal distributiecentrum (CDC) voor versproducten officieel in gebruik genomen. Hierdoor kunnen klanten van Jumbo rekenen op nog versere producten doordat deze artikelen na productie sneller in de winkel liggen.

Lees bericht



Lekkerland gaat nieuw dc bouwen in Waddinxveen

Groothandel - Lekkerland Nederland gaat de distributie vanuit Waddinxveen, waar het drie verschillende locaties heeft, concentreren. De distributiecentra in de omgeving van Distripark A12 zullen worden ondergebracht in een nieuw te bouwen distributiecentrum dat Lekkerland in september 2024 in gebruik wil nemen.

Lees bericht

Leen Menken Foodservice Logistics wil oplossingen bieden

Interview - Leen Menken Foodservice Logistics is geen groothandel, maar werkt juist aanvullend op de groothandel. Het bedrijf in Zoetermeer is nadrukkelijk bezig met het creëren van oplossingen voor foodservicebedrijven. Dat kan de opslag van diepvries of gekoelde levensmiddelen zijn, groot- of kleintransport van producten naar bedrijven of particulier, of het orderpicken, ompakken en labelen van producten. Diensten waarmee...

Lees bericht



Minister van Staat opent duurzaam DC Müller Fresh Food

Logistiek - Müller Fresh Food Logistics opent op 30 oktober een nieuw duurzaam distributiecentrum in Lekkerkerk. De opening zal worden verricht door Minister van Staat, Sybilla Dekker. Sinds de overname in 2018 van familiebedrijf Prins Transport uit Lekkerkerk heeft Müller Fresh Food Logistics geïnvesteerd in verdere duurzame groei van het bedrijf in de Krimpenwaard. De bouw van een nieuw...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid