Leen Menken start met Foodlogica distributieproef in Amsterdam


Last mile box wordt afgeleverd op een vooraf geselecteerde plek in de stad

Stadsdistributie - Leen Menken Foodservice Logistics start in samenwerking met de fietskoeriers van Foodlogica en de gemeente Amsterdam een twee maanden durende proef met duurzame stadsdistributie. Bij de proef worden bestellingen van verschillende leveranciers gebundeld en afgeleverd bij bedrijven en particulieren.

Door de toename van het aantal bestellingen wordt het in steden steeds drukker met bestel- en vrachtwagens. Om de steden leefbaar te houden start Leen Menken Foodservice Logistics samen met de fietskoeriers van Foodlogica een proef waarbij de bevoorrading van eten en drinken bij bedrijven en particulieren in één keer gebeurt. De proef wordt mede gefinancierd door de gemeente Amsterdam en Rijkswaterstaat. Door het combineren van bestellingen zijn veel minder kilometers nodig. Ook het aantal bewegingen van bestelwagens kan daardoor fors worden verminderd.

Het distributiesysteem werkt met een mobiele koelbox die twee temperaturen kent en elke dag op een afgesproken plek in de stad wordt neergezet. Vanuit deze koelboxen worden door de fietskoeriers de bestellingen gedaan op de gewenste momenten. De proef duurt twee maanden. Als blijkt dat deze distributievorm succesvol is, wordt de proef verder uitgebreid.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsTest Last Mile Box van Leen Menken levert geen CO2-uitstoot op

Proef – Een proef met leveringen van gekoelde producten met de mobiele ‘Last Mile Koelbox’ van Leen Menken wijst uit dat er geen CO2-uitstoot plaatsvindt. De testleveringen vonden plaats in Amsterdam Zuid met één koelbox, met elektrisch fietsvervoer.  Ook blijkt door deze wijze van leveren het aantal vervoersbewegingen te verminderen.

Lees bericht

Leen Menken Foodservice Logistics wil oplossingen bieden

Interview - Leen Menken Foodservice Logistics is geen groothandel, maar werkt juist aanvullend op de groothandel. Het bedrijf in Zoetermeer is nadrukkelijk bezig met het creëren van oplossingen voor foodservicebedrijven. Dat kan de opslag van diepvries of gekoelde levensmiddelen zijn, groot- of kleintransport van producten naar bedrijven of particulier, of het orderpicken, ompakken en labelen van producten. Diensten waarmee...

Lees bericht

Maak uw bedrijfsvoering meer circulair

Bedrijfsafval - Bent u op zoek naar aanknopingspunten om uw circulaire bedrijfsvoering te verbeteren en werkt u in de dienstensector? Doe dan mee met de Inspiratieweek Bedrijfsafval ‘4x Circulair werkt’ van 1 tot en met 4 november, georganiseerd door Rijkswaterstaat VANG Buitenshuis.

Lees bericht


Strandpaviljoens mogen van de minister van de winter blijven staan

Strandpaviljoens – De strandexploitanten mogen in principe hun paviljoens laten staan deze winter. Voorwaarde is dat de waterschappen en kustgemeenten instemmen met het akkoord dat Minister Cora van Nieuwenhuizen op het verzoek van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) om de niet-permanente strandbedrijven de mogelijkheid te bieden hun locaties ook deze winter te mogen laten staan.

Lees bericht
© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid