Line-up Rijks telt in 2020 zes vrouwelijke topchefs


De zes vrouwelijke topchefs, die komen koken bij restaurant Rijks / Foto bij: Rijks

Line- up - De evenementen line-up van Rijks, het restaurant van het Rijksmuseum in Amsterdam, is vandaag op Internationale Vrouwendag bekend gemaakt en bevat topnamen als: Manoella Buffara (maart), Garima Arora (mei), Pía León (juli), Margot Janse (augustus), Isabella Potí (september) en Leonor Espinosa (november).

Het Rijks heeft geregeld internationale topchefs in het restaurant, die worden uitgenodigd om te koken. “We hosten de meest bijzondere chefs ter wereld. Wie de namen herkent van het 2020-programma begrijpt welke weg wij zijn ingeslagen. Met deze line-up geven we het podium aan de ‘female game-changers’ uit ons vak. Allemaal hebben zij een uniek verhaal en hebben zij veel impact op hun omgeving”, aldus Joris Bijdendijk, executive chef van het Rijks.

Aftrap 2020

Het gastchef programma start op 14 en 15 maart met topchef Manoella Buffara van restaurant Manu, Brazilië (winnaar van de One-To-Watch award 2018 en #42 op de lijst van Latin America's 50 Best Restaurants). Daarna komen achtereenvolgens Garima Arora (mei) van restaurant Gaa in Thailand; Pía León (juli) vanrestaurant Kjolle in Lima; Margot Janse (augustus) van voorheen restaurant Le Quartier Français i Zuid-Afrika; Isabella Potí (september) van restaurant Bros, Italië en tot slot Leonor Espinosa (november) van restaurant Leo in Colombia.

Nieuwe weg

Sinds de opening van Rijks 5 jaar geleden, nodigt chef Joris Bijdendijk met regelmaat internationaal gerenommeerde gastchefs uit. Mauro Colagreco (nr. 1 op The World’s 50 Best Restaurants-lijst) was de 30ste topchef die kwam koken. Dit event was de laatste in de oude vorm, zo laat Bijdendijk weten. Vanaf 2020 is het restaurant een nieuwe weg ingeslagen met het organiseren van events.

Bron: Rijks/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



La Place heropent op nieuwe locatie vliegveld Madrid Barajas

Formulenieuws - La Place, de Nederlandse foodserviceformule, heeft een nieuwe locatie gekregen op het vliegveld Madrid Barajas. Terminal T4 heeft een aanpassing ondergaan om de groeiende aantallen reizigers op de luchthaven nu en in de toekomst beter van dienst te kunnen zijn. Als onderdeel van de renovatie heeft La Place een nieuwe vestiging geopend in de terminal.

Lees bericht

S.Pellegrino Young Chef Academy Competition van start

Wedstrijd - Na vijf succesvolle eerdere edities opent S.Pellegrino opnieuw de inschrijvingen voor de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition. In deze wereldwijde competitie gaan jonge chefs de strijd met elkaar aan. S.Pellegrino zoekt met een jury van gerenommeerde chefs naar een jonge top kok. Vorig jaar bereikte de Nederlandse chef Jet Loos nog de finales.

Lees bericht

JRE-Nederland doet mee aan Week Zonder Vlees & Zuivel

Actieweek – JRE-Jeunes Restaurateurs doet mee aan de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. De restaurants willen de gasten een week traceren op eten en te drinken, zonder vlees en zuivel. De restaurateurs zijn van mening dat “deze kleine moeite een onvoorstelbaar positieve impact kan hebben op mens, dier en milieu”.

Lees bericht


Heineken hoofdsponsor van Amsterdam jubileumjaar

Sponsoring – De Amsterdamse bierbrouwer Heineken wordt officieel hoofdsponsor van het Amsterdam 750 jubileumjaar. Om de samenwerking te vieren, hieven burgemeester van Amsterdam Femke Halsema en Heineken CEO Dolf van den Brink in de oude bestuurskamer van de bierbrouwer aan het Tweede Weteringplantsoen in Amsterdam het glas.

Lees bericht

De winnaars van de Gault&Millau Awards 2024

Verkiezing – Maandagmiddag werd in het Utrechtse Tivoli Vredenburg de winnaars bekend gemaakt van de Gault & Millau Awards 2024. Onder het toeziend oog van de top van de Nederlandse restaurantwereld werden zij op het podium bekroond, in 18 categorieën als ‘Chef van het Jaar’, ‘Jonge Chef van het Jaar’ en ‘Gastheer van het Jaar’. Na afloop van de bijeenkomst werd de nieuwe...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid