Loetje opent vier nieuwe locaties na heropening horeca


Formulenieuws – Ondanks alle problemen die de lockdown veroorzaakt voor de horeca, opent restaurantketen Loetje na de heropening vier nieuwe biefstukrestaurants in grote steden. Het gaat om Delft, Enschede, Leiden en Arnhem.

De eerste twee waren al bekend, maar de laatste twee locaties zijn recent bekend gemaakt. De plannen liggen volgens het bedrijf klaar om het pand met prachtige binnentuin aan de Hooigracht 23 in Leiden om te bouwen tot Loetje. “We zijn gestart met de verbouwing”, aldus CEO Sandra van Halderen. Naast de plannen voor Leiden, staat ook een nieuw Loetje restaurant in Arnhem op de planning, dat zou de 25e vestiging van het biefstukrestaurant worden. In Arnhem vinden op dit moment de afrondende gesprekken plaats met de pandeigenaar.

Groei

Ondanks de coronaperikelen gaan de groeiplannen onverminderd door bij Loetje. Van Halderen: “Loetje is al decennia bekend in Amsterdam en omstreken en de laatste jaren ook bij het grote publiek in heel Nederland. Maar er zijn nog verschillende steden waar geen Loetje in het straatbeeld te vinden is, daar werken we dus hard aan.”

Loetje Pick Up

De restaurants van Loetje moeten zich nu beperken tot afhalen, met Loetje Pick Up, zodat gasten toch thuis hun biefstukje kunnen eten. Van Halderen; “Hiermee zijn we begonnen tijdens de eerste lockdown, toen veroorzaakte we zelfs de enige file in heel Nederland”. Ondertussen zijn er verschillende slagen gemaakt en kunnen gasten online bestellen tot een aantal dagen vooruit en bij een aantal locaties gaat binnenkort een proef van start waarbij op bepaalde dagen lunchgerechten afgehaald kunnen worden.

Loetje telt inmiddels 21 vestigingen door heel Nederland en maakt, na het samengaan van Restaurantgroep Loetje en Debuut zijn in 2020 onderdeel uit van Restaurant Company Europe (RCE). Binnen deze groep zitten naast ketens als Loetje, ook horecaconcepten als Stan&CO, Beers & Barrels en Popo the Mexican. RCE is één van de grootste horecagroepen van Nederland.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

De Beren populairste restaurantketen Nederland

Onderzoek – De Beren is de best bezochte restaurantketen in Nederland (14%). Bovendien is De Beren de laatst bezochte keten voor 10% van de Nederlanders. Personen in de leeftijd van 18 tot en met 34 jaar bezoeken het vaakst een restaurantketen (65%).

Lees bericht


Loetje heropent restaurant in Hilversum

Formulenieuws – Loetje,  de biefstukkenformule van horecabedrijf Restaurant Company Europe (RCE), blijft groeien en vernieuwen. Vorige week vrijdag ging na een grote verbouwing en uitbreiding de locatie open aan de Gooische Brink passage in Hilversum open.

Lees bericht

Redefine Meat voortaan ook bij AH online en Crisp

Plantaardig - Redefine Meat is voortaan toch voor thuis te bestellen via Albert Heijn online en Crisp. Aanvankelijk richtte het merk voor plantaardige vleesproducten zich volledig op foodservicebedrijven. Het gaat om zes plantaardige vleesproducten, waaronder Redefine Rundergehakt, Premium Burger, Lamskebab, Bratwurst, Pulled Pork en Pulled Beef.

Lees bericht

Gemiddelde NPS Nederlandse restaurantketens is +72

Onderzoek - De grootste restaurantketens van Nederland scoren gemiddeld een Net Promoter Score (NPS) van +72. Proeflokaal Bregje krijgt de hoogste score (+91). Het is opvallend dat drie van de vijf meest bezochte ketens een NPS krijgen die lager is dan gemiddeld. De 18- tot 34-jarigen geven gemiddeld een lagere score dan oudere bezoekers.

Lees bericht


Loetje opent in december 35e restaurant

Formulenieuws - Eind dit jaar opent Loetje een restaurant in het centrum van Hilversum. Het wordt het 35e restaurant van deze keten. Het restaurant vestigt zich in de bekende horecalocatie aan de Kerkbrink, waarin afgelopen decennium Luno’s bar & kitchen en Roast gevestigd waren.

Lees bericht

Problemen RCE passen in dagelijkse routine

Formulenieuws - ‘Business as usual’. Dat is de boodschap die RCE verkondigt aan @FoodClicks naar aanleiding van berichtgeving over omzetdalingen bij Happy Italy en vermeende discussies met de aandeelhouders. “De stappen die de restaurantketen de afgelopen tijd heeft gezet, passen in de dagelijkse routine om de formules te verbeteren.”

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid