Lowlander krijgt vaste stek bij Botanical Bar & Restaurant


Foodpairing bij Lowlander's Botanical Bar & Restaurant

Horeca - Nadat Lowlander Beer de afgelopen jaren met meerdere pop-ups liet proeven hoe bieren en gerechten elkaar versterken, krijgt het biermerk nu een vaste plek in Amsterdam Noord bij Lowlander Botanical Bar & Restaurant aan de Gedempt Hamerkanaal.

Voortaan kunnen de beer & food pairings van het biermerk gehouden worden in de industriële locatie van Stork. Op het menu plantaardige gerechten, die gecombineerd kunnen worden met de botanische ingrediënten van het bier van Lowlander. In de open groene ruimte serveert Lowlander Botanical Bar & Restaurant gerechten waarin groentes, fruit, kruiden en specerijen centraal staan. ‘Ik ben Lowlander ooit begonnen omdat ik bier avontuurlijker wilde benaderen en mensen kennis wilde laten maken met bijzondere beer en food pairings. Dat laatste is gelukt tijdens alle pop-ups die we door de jaren neergezet hebben. Lowlander Botanical Bar & Restaurant is de volgende stap. Op een vaste plek kunnen we meer impact maken. In smaak én duurzaamheid,’ aldus Chief Botanical Officer Frederik Kampman.

Nieuw avontuur

Op de vroegere locatie van Stork, schuin tegenover Amsterdam Centraal aan het IJ, begint Lowlander aan een nieuw avontuur. Bijna het hele team van Stork, inclusief chef Raymond van Welzenis, bleef en sloot zich aan bij de missie van Lowlander om een plant-forward en grotendeels plantaardig menu te creëren. Daarvoor gebruikt het team zoveel mogelijk reststromen, seizoensingrediënten die anders weg zouden gaan. ‘Meestal om een schoonheidsfoutje of door beperkte houdbaarheid. Wij redden groentes die nog helemaal goed zijn van de prullenbak door ze te verwerken in gerecht, nieuwe infusies van onze bar of te gebruiken voor een van de dranken.’

Groene wereld

In slecht een paar weken groeide de groene wereld van Lowlander’s Botanical Bar & Restaurant op in de 1000m2 grote industriële ruimte aan het IJ. Overal in het restaurant woekeren planten en botanicals tussen rustieke tafels en gezellige zitjes met vintage fauteuils. Er werd zo min mogelijk nieuw meubilair gebruikt in het design van Lowlander Botanical Bar & Restaurant. De lange tafels waren ooit oude bakkerstafels en in de kleine kassen die door het hele restaurant staan groeide ooit trossen druiven in Frankrijk.

Bron: Botanical Bar/@FoodClicks

Interieur van Lowlander's Botanical Bar & Restaurant

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Bier met minder alcohol steeds populairder

Biermarkt – De Nederlandse bierdrinker drinkt steeds minder bier en wanneer die bier drinkt kiest hij steeds vaker voor een biertje met een lager alcoholpercentage. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de Nederlandse Brouwers. De bierverkopen zijn door de slechte zomer en hoge inflatie volgens de brouwers in 2023 zowel voor thuis als in de horeca licht teruggelopen.

Lees bericht


Amstel start nieuwe jaar met nieuwe, herkenbare campagne

Campagne – Amstel luidt het nieuwe jaar in met een nieuwe campagne. Ook hierin hebben de drie bekende Amstel vrienden weer de hoofdrol. Dit keer draait het om verhalen binnen vriendengroepen die in de loop der tijd flink worden aangedikt. Want ‘hoe langer de vriendschap, hoe sterker de verhalen’, wie kent het niet?

Lees bericht


Assortiment Foodello inmiddels op 1000 producten

Online supermarkt - Een nieuwe mijlpaal voor online supermarkt Foodello. Hun assortiment omvat inmiddels 1000 restproducten die nog prima in orde zijn op het gebied van kwaliteit en veiligheid, om te verkopen aan consumenten. Foodello heeft als missie het verminderen van voedselverspilling.

Lees bericht


Coco & Sebas opent vier nieuwe locaties op NS-stations

Formulenieuws – Chocolade en cadeauwinkel Coco & Sebas heeft 4 winkels geopend op NS-stations. Het gaat om de locaties Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal en Utrecht Centraal. Coco & Sebas heeft voor de reizigers een speciaal assortiment samengesteld om onderweg van te genieten of als cadeaus mee te nemen.

Lees bericht

Birra Moretti introduceert Sale di Mare

Introductie - Birra Moretti introduceert een nieuw biertje: Birra Moretti Sale di Mare. Het gaat om een ongefilterd en daardoor lichttroebel bier met 5,5% alcohol, verrijkt met extra hoparoma’s en een vleugje Italiaans zeezout.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid